MAteuszP Napisano 25 Maja 2020 Zgłoś Napisano 25 Maja 2020 Witam serdecznie, jestem tutaj świeży przypadkowo znalazłem forum po szalonym i może możliwym pomyślę o pracy jako technik radiologi w stanach. Mam do państwa pytanie czy jest możliwość wyjazdu za pracą jako technik i gdzie jej szukac. Czy można zabrać od razu rodzinę ze sobą bo mam dwójkę małych dzieci. W Polsce mam dobrą pracę, doświadczenie już kilkuletnie. Znajomość języka angielskiego myślę że średnio zaawansowany. Czy jest tu ktoś na forum kto pracuje w szpitalu i może jakoś pomóc z informacjami?;) Pozdrawiam serdecznie
andyopole Napisano 25 Maja 2020 Zgłoś Napisano 25 Maja 2020 W tej chwili szpitale i przychodnie zwalniają a pozostającym obniżają wynagrodzenia. Informacje od przyjaciół lekarzy. Wnioski wyciągnij sobie sam.
Jackie Napisano 26 Maja 2020 Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 Praca zawsze się znajdzie ale czy znajdziesz kogoś kto cię zasponsoruje? B. wątpię. Poszukaj na stronach szpitali lub na Indeed i sprawdź. Niestey, jak napisał Andy, póki co szpitale kombinują jak zmniejszyć koszta i zwalniają kogo się da. U nas prawie 30 osób z samego middle-managementu poszło się huśtać, oprócz tego zwolnili masę ludzi na tzw. "technical positions." https://www.washingtonpost.com/health/starved-for-cash-hospitals-and-doctor-groups-cut-staff-amid-pandemic/2020/04/09/d3593f54-79a7-11ea-a130-df573469f094_story.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.