andyopole Napisano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2020 7 minut temu, tomey napisał: Matura też nie jest potrzebna. Jestem już dość wiekowym człowiekiem i dla mnie srednie wykształcenie oznacza Świadectwo Dojrzalosci czyli maturę. Wiadomo, kto w dzisiejszych czasach zazwyczaj zadowala się średnim wykształceniem bez podchodzenia do matury.
tomey Napisano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2020 16 godzin temu, andyopole napisał: Jestem już dość wiekowym człowiekiem i dla mnie srednie wykształcenie oznacza Świadectwo Dojrzalosci czyli maturę. Wiadomo, kto w dzisiejszych czasach zazwyczaj zadowala się średnim wykształceniem bez podchodzenia do matury. To są Twoje kompleksy, a ja mówiłem o loteri Aby wziąć udział wystarczy samo średnie wykształcenie, nie trzeba posiadać Świadectwa Dojrzałości.
andyopole Napisano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2020 13 godzin temu, tomey napisał: To są Twoje kompleksy, a ja mówiłem o loteri Aby wziąć udział wystarczy samo średnie wykształcenie, nie trzeba posiadać Świadectwa Dojrzałości. Rozumiem ze posiadanie matury nazywasz "komplexem" natomiast jej brak rozumiesz jako… powod do chwaly?
kzielu Napisano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2020 59 minut temu, andyopole napisał: Rozumiem ze posiadanie matury nazywasz "komplexem" natomiast jej brak rozumiesz jako… powod do chwaly? W sumie to slabizna straszna ze sie skonczenie szkoly bez matury w jakis sposob ustandaryzowalo jako "wyksztalcenie srednie".
kzielu Napisano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2020 56 minut temu, PiciuK napisał: Cóż, kilkadziesiąt lat coraz mniejszych nakładów finansowych w edukację polskiego społeczeństwa robi swoje. O wyższym wykształceniu, to lepiej nie wspominać - wystarczy płacić. W sumie duzo od US sie nie rozni...
tomey Napisano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2020 13 godzin temu, andyopole napisał: Rozumiem ze posiadanie matury nazywasz "komplexem" natomiast jej brak rozumiesz jako… powod do chwaly? Odwrotnie Ale nie bierz tego do siebie, tak sobie żartowałem i głównie chodziło mi o wymogi loteryjne. Z maturą czy bez jest się człowiekiem jakim się jest, a powody takich decyzji mogą być różne, niezależnie w jakich czasach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.