kzielu Napisano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) 22 minutes ago, Zuza007 said: Hej, Ci co głosują. Czy sprawdzają Wam paszport/jakiś inny dokument? Bo krążą "opowieści dziwnej treści", że podobno w Stanach (a przynajmniej w Kalifornii) nikt nie sprawdza dokumentów w lokalach wyborczych. Wydaje mi się to absolutnie nieprawdopodobne, ale jak mogę potwierdzić u źródła to czemu nie Zalezy od stanu - w OH trzeba miec ID. https://ballotpedia.org/Voter_identification_laws_by_state Edytowane 4 godziny temu przez kzielu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 4 godziny temu 22 minutes ago, Zuza007 said: Hej, Ci co głosują. Czy sprawdzają Wam paszport/jakiś inny dokument? Bo krążą "opowieści dziwnej treści", że podobno w Stanach (a przynajmniej w Kalifornii) nikt nie sprawdza dokumentów w lokalach wyborczych. Wydaje mi się to absolutnie nieprawdopodobne, ale jak mogę potwierdzić u źródła to czemu nie Przewaznie nie sprawdzaja, ale moga poprosic jezeli ktos nie jest na ich liscie zarejestrowanych do glosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cavscout Napisano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 4 godziny temu 31 minutes ago, Zuza007 said: Hej, Ci co głosują. Czy sprawdzają Wam paszport/jakiś inny dokument? Bo krążą "opowieści dziwnej treści", że podobno w Stanach (a przynajmniej w Kalifornii) nikt nie sprawdza dokumentów w lokalach wyborczych. Wydaje mi się to absolutnie nieprawdopodobne, ale jak mogę potwierdzić u źródła to czemu nie Demokraci uważają ze sprawdzanie dokumentów przy glosowaniu blokuje prawa wyborcze lol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) 7 minutes ago, cavscout said: Demokraci uważają ze sprawdzanie dokumentów przy glosowaniu blokuje prawa wyborcze lol. Nie blokuje ale moze ograniczyc. No i serio myslicie ze nie mozna sobie wyrobic fake ID? Kazdy student amerkanski ma! Edytowane 4 godziny temu przez katlia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 4 godziny temu Wlasnie mi Pani nad urna marudzila, ze podpis mi sie zmienil, ale nie chciala ode mnie nic wiecej. Imie, nazwisko, adres i podpis (nie wiem z jaka baza danych to porownuje, zakladam, ze DMV). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cavscout Napisano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 4 godziny temu 1 minute ago, katlia said: Nie blokuje ale moze ograniczyc. No i serio myslicie ze nie mozna sobie wyrobic fake ID? Kazdy student amerkanski ma! Komu ograniczyć? ID jest potrzebne do wszystkiego, Wiec te bajki ze może ograniczyc to można wsadzić miedzy bajki, Ja mam multum IDs, prawo jazdy, VA veteran card, CCW permit, passport, Federal Employee card etc. Demokraci zawsze płacza ze powinnismy kopiować Europę. Ale jak ktoś powie ze powinno się prowadzic wymóg ID do glosowania co jest standardem w Europie to zaraz jest płacz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cavscout Napisano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 4 godziny temu 1 minute ago, Xarthisius said: Wlasnie mi Pani nad urna marudzila, ze podpis mi sie zmienil, ale nie chciala ode mnie nic wiecej. Imie, nazwisko, adres i podpis (nie wiem z jaka baza danych to porownuje, zakladam, ze DMV). Głosowałem jakieś 2 tygodnie temu. Wrzuciłem swój absentee ballot do skrzynki do glosowania przy bibliotece i dzień później dostałem email ze ballot jest zaakceptowany. Chyba nigdy nie będę się osobiście jus wybierał na glosowanie osobisicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) 4 minutes ago, cavscout said: Głosowałem jakieś 2 tygodnie temu. Wrzuciłem swój absentee ballot do skrzynki do glosowania przy bibliotece i dzień później dostałem email ze ballot jest zaakceptowany. Chyba nigdy nie będę się osobiście jus wybierał na glosowanie osobisicie. Ja tam lubie sobie postac w kolejce. Ludzi pospotykac. Sie okazalo, ze Kolega z pracy mieszka w naszym precinct. "Tesciowa" Syna byla i glosowala, tak samo jego obecna wychowawczyni. Spirit of community sie w powietrzu unosi Mlody tez dostal nalepke: I'm a future Illinois voter Edytowane 4 godziny temu przez Xarthisius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 4 godziny temu 6 minutes ago, cavscout said: Komu ograniczyć? ID jest potrzebne do wszystkiego, Wiec te bajki ze może ograniczyc to można wsadzić miedzy bajki, Ja mam multum IDs, prawo jazdy, VA veteran card, CCW permit, passport, Federal Employee card etc. Demokraci zawsze płacza ze powinnismy kopiować Europę. Ale jak ktoś powie ze powinno się prowadzic wymóg ID do glosowania co jest standardem w Europie to zaraz jest płacz Przesadzasz. 30 stanow ma prawa zwiazane z voter ID, wiec to nie jest wielki problem. Nie zapominaj tez ze mozna miec mail in ballot i drop off ballot i wtedy komu pokazujesz ID? Cala ta histeria z demokratami i voter ID jest glupi nothing burger. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feelek1 Napisano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 4 godziny temu 11 minutes ago, cavscout said: Komu ograniczyć? ID jest potrzebne do wszystkiego, Wiec te bajki ze może ograniczyc to można wsadzić miedzy bajki, Ja mam multum IDs, prawo jazdy, VA veteran card, CCW permit, passport, Federal Employee card etc. Demokraci zawsze płacza ze powinnismy kopiować Europę. Ale jak ktoś powie ze powinno się prowadzic wymóg ID do glosowania co jest standardem w Europie to zaraz jest płacz. Ale wiesz dlaczego płaczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi