Xarthisius Napisano 27 Lipca 2022 Autor Zgłoś Napisano 27 Lipca 2022 1 hour ago, danielwro said: wow, no to to jest zaiste bardzo wazna informacja.. planuje za 1-2 miesiace wleciec do USA... i nie wpuszcza nas bo dziecko nie jest zaszczepione? IMHO Nie. Ty juz masz badania w kopercie i wydana wize (a wiec pozytywny medical). 1 Cytuj
danielwro Napisano 27 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2022 2 minuty temu, Xarthisius napisał: IMHO Nie. Ty juz masz badania w kopercie i wydana wize (a wiec pozytywny medical). a na granicy/lotnisku nie ma weryfikacji? Cytuj
Xarthisius Napisano 27 Lipca 2022 Autor Zgłoś Napisano 27 Lipca 2022 7 minutes ago, danielwro said: a na granicy/lotnisku nie ma weryfikacji? Nic o tym nie wiem. CPB zabiera koperte i tyle. 1 Cytuj
AS13 Napisano 27 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2022 A wiecie może jak jest z kobietą karmiącą, czy to ją zwalnia ze szczepienia do zielonej karty? Nie mogę naleźć informacji, aczkolwiek w Polsce zalecają szczepienia karmiącym. Cytuj
Xarthisius Napisano 27 Lipca 2022 Autor Zgłoś Napisano 27 Lipca 2022 19 minutes ago, AS13 said: A wiecie może jak jest z kobietą karmiącą, czy to ją zwalnia ze szczepienia do zielonej karty? Nie mogę naleźć informacji, aczkolwiek w Polsce zalecają szczepienia karmiącym. Z tego co wiem, zarowno ciaza, jak i karmienie piersia nie sa przeciwwskazaniem do szczepienia na COVID (tak samo jak TDAP i grypa). Cytuj
Damianq Napisano 27 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Xarthisius napisał: Jezeli w Polsce rutynowo sie szczepi dzieci 6mo-5yr i jest dostepna szczepionka, to tak. Jezeli tego nie robia, to powinnien wystawic waiver. No to słabo bo jeśli zajmuje to 12 tyg czyli 3 miesiące a DV kończy się we wrześniu to jest przecież nie wykonalne szczepiąc dziecko nawet dziś. Idąc teraz na rozmowę i robiąc badania jak to ogarnąć? EDIT: W PL nie szczepią poniżej 5 roku życia póki co więc raczej nas to nie dotyczy. Edytowane 27 Lipca 2022 przez Damianq Cytuj
Xarthisius Napisano 27 Lipca 2022 Autor Zgłoś Napisano 27 Lipca 2022 7 minutes ago, Damianq said: No to słabo bo jeśli zajmuje to 12 tyg czyli 3 miesiące a DV kończy się we wrześniu to jest przecież nie wykonalne szczepiąc dziecko nawet dziś. Idąc teraz na rozmowę i robiąc badania jak to ogarnąć? Zadzwon do lekarza i zapytaj. Moderne daje sie wyrobic w 6 tygodni. Cytuj
Damianq Napisano 28 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2022 19 godzin temu, Xarthisius napisał: Zadzwon do lekarza i zapytaj. Moderne daje sie wyrobic w 6 tygodni. Z tego co szukałem w internecie to w PL nie szczepią dzieci poniżej 5 roku życia na COVID. Ktoś już mogę gdzieś dzowbil pytać w tym temacie? Cytuj
katarzyna_gawor Napisano 28 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2022 W poniedziałek była rozmowa, wczoraj już dotarły do nas paszporty z pakietami imigracyjnymi. 2 osobne paczki 47,70 opłaty za każdą, niby miało być do rąk własnych ale dogadaliśmy się z kurierem I ciekawa jestem jak Wy macie bo nas tylko zastanowiło (nie planujemy jechać na ostatnią chwilę), że badania mieliśmy 21.07 a na wizie jest expires on 20JAN2023- dlaczego tak? Plus: może są jacyś chętni na meeting we Wrocławiu? Cytuj
katarzyna_gawor Napisano 28 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2022 1 godzinę temu, katarzyna_gawor napisał: że badania mieliśmy 21.07 a na wizie jest expires on 20JAN2023- dlaczego tak? A może to jest błąd? Czy to standardowo jest tak wydawane nie pół roku dokładnie od daty do daty Np. 21.07-21.01? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi