Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
31 minut temu, tomasz8822 napisał:

Jak to jest z tym "ready" w tabeli na https://frankgh.github.io/dvstats/

Czy jeśli ktoś ma status ready to na 100% będzie miał interview czy to dalej niepewne?

Pytam bo przykładowo Frankfurt ma 670 casów ready i jakoś nie wyobrażam sobie aby to przerobili do końca września.

to sa wszystkie ready, wliczajac te ktorym termin w amba juz minal i nie przyszli.

Napisano

Cześć wszystkim,

Dzisiaj miałem rozmowę w ambasadzie i wizy przyznane, tylko córce zastała wstrzymana, bo czekaja na wyniki badań. Wszystko było ok, lecz jedyne zastrzeżenie jakie mieli to, że zdjęcia złe system zaciagnał z wniosku DS-160 a nie z 260. Poza tym wszystko ok. Chciałem podziękować wszystkim, którzy pomogli mi w procesie i szczególne podziękowania dla @Xarthisius, bo bez Twojej ogromniej wiedzy i porad byłoby o wiele trudniej! Pewnie się jeszcze zwrócę o pomoc tuż przed wylotem. Dziękuję! :)

• Like 5
  • Dziękuję! 1
Napisano
13 minut temu, Amigo napisał:

Cześć wszystkim,

Dzisiaj miałem rozmowę w ambasadzie i wizy przyznane, tylko córce zastała wstrzymana, bo czekaja na wyniki badań. Wszystko było ok, lecz jedyne zastrzeżenie jakie mieli to, że zdjęcia złe system zaciagnał z wniosku DS-160 a nie z 260. Poza tym wszystko ok. Chciałem podziękować wszystkim, którzy pomogli mi w procesie i szczególne podziękowania dla @Xarthisius, bo bez Twojej ogromniej wiedzy i porad byłoby o wiele trudniej! Pewnie się jeszcze zwrócę o pomoc tuż przed wylotem. Dziękuję! :)

A o jakie zdjęcia chodzi jeśli mogę spytać ?

Napisano

Witam, 

Moze ktos ma doswiadczenie kiedy zmienia sie status z Refused na AP, czy wiadomo co to znaczy?

Mialam interview w Sztokholmie i ja dostalam GC, 2 moich dzieci takze, natomisat u mojego meza brakowalo jednego dokumentu z sadu, i wrzuculi go na Refused na poczatku. Uprzedzili nas, ze tak bedzie dopoki nie dostarczymy tego dokumentu.  Teraz juz potwierdzili, ze to maja, no i zmienilo sie u niego wlasnie na AP. 

Czy to oznacza ze musza zrobic jakies dodatkowe sprawdzenie? Ktos moze wie cos na ten temat?

Napisano
Witam, 
Moze ktos ma doswiadczenie kiedy zmienia sie status z Refused na AP, czy wiadomo co to znaczy?
Mialam interview w Sztokholmie i ja dostalam GC, 2 moich dzieci takze, natomisat u mojego meza brakowalo jednego dokumentu z sadu, i wrzuculi go na Refused na poczatku. Uprzedzili nas, ze tak bedzie dopoki nie dostarczymy tego dokumentu.  Teraz juz potwierdzili, ze to maja, no i zmienilo sie u niego wlasnie na AP. 
Czy to oznacza ze musza zrobic jakies dodatkowe sprawdzenie? Ktos moze wie cos na ten temat?

Myśmy byli w podobnej sytuacji. Rozmowę mieliśmy w czwartek - wszystko ok., ale nie wzięliśmy starego paszportu syna z wizą, którą trzeba było fizycznie anulować. Konsul powiedział, że wszystko ok, tylko mamy go dostarczyć. Tak zrobiliśmy następnego dnia. Powiedzieli, że sprawa załatwiona. Ale cały weekend, i jeszcze w poniedziałek (dzień wolny, bo w USA święto pracy) w CEAC widzieliśmy jako AP. We wtorek zmieniło się na issued.
Zatem nie martwiłbym się. W poniedziałek będzie ok.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Dziękuję! 1