katarzyna_gawor Napisano 26 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Września 2022 Hej, my mamy expiration date na wizach 20 JAN 2023 Planujemy przylecieć 12-13. Jakieś porady jak jeszcze możemy się przygotować do przeprowadzki? PS. Też myśleliśmy o reentry ale najpierw chcemy spróbować wszystko tutaj podomykać - może się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezamaco Napisano 27 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Września 2022 My wyjeżdżamy 1 stycznia. Wracamy po miesiącu - syn szykuje się do matury. Po maturze w maju znów jedziemy - tym razem na 1,5 m-ca. Potem znów jesienią na 1,5 m-ca. To oczywiście nie przepisowe 1/2 roku w Stanach. Nie będziemy mieć problemów z ważnością GC? Zaległości nadrobimy w 2024. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 27 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Nie powinno być żadnych problemów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 27 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Września 2022 On 9/24/2022 at 8:14 AM, Amigo said: Ok dziękuję wam bardzo! To jeszcze tylko oficjalne sprostowanie od prawnika imigracyjnego: trzeba czekac na bio w USA. Sorry za wprowadzenie w blad. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deep_euphoria Napisano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Września 2022 Udało się dostaliśmy wizy dziekuje Xarthisius za pomoc 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezamaco Napisano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Września 2022 Ja jeszcze nie podziękowałem. A zatem dziękujemy. Szczególnie Xartisiusowi. I innym pomocnym osobom. Wielkie Dzięki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amigo Napisano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Września 2022 12 godzin temu, Xarthisius napisał: To jeszcze tylko oficjalne sprostowanie od prawnika imigracyjnego: trzeba czekac na bio w USA. Sorry za wprowadzenie w blad. Raz jeszcze bardzo dziękuję, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianq Napisano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Października 2022 (edytowane) Dziś ten dzień który definitywnie zakończył DV22. Tym którym się udało gratuluje, a tym którym się "udało ale nie udało" życzę szczęścia w kolejnych loteriach. Dziwna była ta DV22, były niespodzianki (zmiana regol, brak konieczności wysłania mailowo skanów), WRW miało wiele więcej spraw niż w poprzednich latach, ciężko było stwierdzić czy decyduje się KCC wysyłając zaproszenia. Morał na pewno jest jeden - czym szybciej tym lepiej. Może zróbmy małe podsumowanie dla osób z DV23. Napiszcie proszę jakie mieliście numery, kiedy wysłany DS i czy finalnie udało się dostać na romozwe w WRW. Jeżeli się przenosiliscie to wspomnijcie o tym gdzie co i jak. Zacznę od siebie. CN16XXX DS wysłany 17 grudnia Na rozmowę nie zostałem zaproszony - w maju dostałem potwierdzenie z KCC że jestem przeprocesowany i mam czekać na rozmowę. Edytowane 1 Października 2022 przez Damianq 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WiktorB Napisano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Października 2022 Podsumowanie to fajny pomysł, im więcej poprzednich przypadków tym lepiej/bardziej komfortowo będzie się czekało dla wylosowanych w kolejnych edycjach. Nie mogę jednak zrozumieć, czemu to DV jest takie okrutne (bycie wylosowanym, czekanie i finalne niedoczekanie się zaproszenia)... CN: 8xxx. DS wysłałem na początku września 2021. Od KCC potwierdzenie o przeprocesowaniu dostałem 7 czerwca 2022, a zaproszenie na rozmowę dostałem 15 czerwca (rozmowa odbyła się w połowie sierpnia). Cała wizyta w ambasadzie przebiegała standardowo - tak jak tu nieraz już to było opisywane. Lecieć zamierzam za miesiąc - kiedy się zadomowię to podzielę się wrażeniami na którymś z wątków. Pozdrawiam wszystkich! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezamaco Napisano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Października 2022 My (105xx) DSa wysłaliśmy na początku czerwca, zaproszenie do ambasady na 1 września dostaliśmy w połowie sierpnia. PWydaje mi się, że tegoroczna DV była okrutna, bo okrutna była ilość do przeprocesowania. Wyjeżdżamy 1 stycznia. Powodzenia dla wszystkich w kolejnych DV. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi