ala2022 Napisano 20 Lutego 2022 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2022 Teraz, ewsco napisał: Pewnie tak, ja nie mam takich doświadczeń, dlatego nie wiem Czasami tez mam wrażenie, że zależy od urzędnika Mnie przerażają takie sytuacje, że lecisz masz wizę, a nie puszczają Cię po przylocie przez granice i powrót do domu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk to ja znam 2 takie historie 1. ta moja koleżanka co latała 10 razy, kolejnym razem chciała wrócić po 2 miesiącach ( po półrocznym pobycie) - i to wzbudza podejrzenia, że do pracy. 2ga historia - kończące się 6miesiączne pozwolenie na pobyt, znajoma poleciała do Meksyku na kilku dni i w Miami jej nie wpuścili, bo było podejrzenie, że poleciała tylko, żeby odnowić pieczątkę, co wtedy często się zdarzało w Miami. Sama raz poleciałam po 2 mcach nie będąc świadoma, że tylko 6 miesięcy można być w roku, przesłuchiwali mnie, sprawdzali walizki, tel, fb - ale chyba widzieli, że nie wiem kompletnie o co chodzi ( nie wiedziałam, że ludzie przedłużają sobie pobyt w ten sposób, czy latają do pracy, bo mnie to wtedy nie interesowało) - i dostałam na 2miesiące z adnotacją, że nie mogę przedłużyć i zmienić statusu. powiedziałam spokojnie ok, bo mi nie zależało. urzędnik był bardzo surowy, ale widział, że ja nie mam nic do ukrycia, nie kręcę, wszystko, co mówię się zgadza. Z mojego doświadczenia uważam, że jak się nie ma nic do zarzucenia i jest się szczerym, to powinno być ok. 1 2 Cytuj
Xarthisius Napisano 20 Lutego 2022 Autor Zgłoś Napisano 20 Lutego 2022 On 2/19/2022 at 1:44 AM, ewsco said: Jestem bardzo ciekawa jak potraktują Twoją wycieczkę, moja koleżanka nie dostała wizy (turystycznej) po wycieczce do Syr Na pewno wyjazd do Syrii nie byl powodem dla ktorego odmowiono jej wizy. Cytuj
Xarthisius Napisano 20 Lutego 2022 Autor Zgłoś Napisano 20 Lutego 2022 On 2/19/2022 at 5:08 AM, Zetpi said: A takie kierunki turystyczne jak Emiraty, Katar czy Oman? 2 hours ago, ala2022 said: podbijam pytanie, chcę lecieć do dubaju na wycieczkę Czy wyjazd na bliski wschod moze wydluzyc background check? Byc moze. Czy z powodu wyjazdu turystycznego mozna nie otrzymac wizy? Nie. 1 Cytuj
Jacek87 Napisano 20 Lutego 2022 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2022 Czy ktoś orientuje się może czy jakiekolwiek opłaty mam zrobić przed interview, czy wszystko będę mógł zrobić w ambasadzie? Interview mam na ulicy Pięknej 12. Cytuj
Xarthisius Napisano 20 Lutego 2022 Autor Zgłoś Napisano 20 Lutego 2022 1 hour ago, Jacek87 said: Czy ktoś orientuje się może czy jakiekolwiek opłaty mam zrobić przed interview, czy wszystko będę mógł zrobić w ambasadzie? Interview mam na ulicy Pięknej 12. W ambasadzie. 1 Cytuj
Hazetingen Napisano 21 Lutego 2022 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2022 20 hours ago, Jacek87 said: Czy ktoś orientuje się może czy jakiekolwiek opłaty mam zrobić przed interview, czy wszystko będę mógł zrobić w ambasadzie? Interview mam na ulicy Pięknej 12 Btw, polecam wziąć gotówkę, ja miałem kartę i musiałem latać wypłacać bo karta z niewiadomego powodu nie przechodziła przez terminal. Wszystko oplacisz na miejscu w ambasadzie tak jak napisał kolega u góry. 1 Cytuj
ewsco Napisano 21 Lutego 2022 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2022 330$ za osobę? Czy są jeszcze jakieś dodatkowe opłaty?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
kenadams Napisano 21 Lutego 2022 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2022 Btw, polecam wziąć gotówkę, ja miałem kartę i musiałem latać wypłacać bo karta z niewiadomego powodu nie przechodziła przez terminal. Wszystko oplacisz na miejscu w ambasadzie tak jak napisał kolega u góry. Ktoś inny z kolei odradzał gotówkę, że są wybredni i się czepiają banknotów nie da się opłacić na stronie lub przelewem przed wizytą? Cytuj
Hazetingen Napisano 21 Lutego 2022 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2022 1 minute ago, kenadams said: Ktoś inny z kolei odradzał gotówkę, że są wybredni i się czepiają banknotów nie da się opłacić na stronie lub przelewem przed wizytą? W jaki sposób czepiają się banknotów? Można zapłacić w dolarach jak i w złotych. Jak ktoś chce mieć 100% pewność, że wszystko pójdzie gładko to najlepiej mieć i na karcie i w gotówce 5 minutes ago, ewsco said: 330$ za osobę? Czy są jeszcze jakieś dodatkowe opłaty? W ambasadzie płacisz tylko 330$ za samą rozmowę z konsulem. 2 1 Cytuj
kenadams Napisano 21 Lutego 2022 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2022 4 hours ago, Hazetingen said: W jaki sposób czepiają się banknotów? Można zapłacić w dolarach jak i w złotych. Jak ktoś chce mieć 100% pewność, że wszystko pójdzie gładko to najlepiej mieć i na karcie i w gotówce W ambasadzie płacisz tylko 330$ za samą rozmowę z konsulem. Nie wiem, ale albo ktoś na tym forum pisał, że im nie przyjęli części banknotów, albo mi się coś ubzdurało Opcja płatności przed wizytą byłaby jednak dla mnie najwygodniejsza, stąd pytanie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi