Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Teraz, ewsco napisał:

Pewnie tak, ja nie mam takich doświadczeń, dlatego nie wiem
Czasami tez mam wrażenie, że zależy od urzędnika
Mnie przerażają takie sytuacje, że lecisz masz wizę, a nie puszczają Cię po przylocie przez granice i powrót do domu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

to ja znam 2 takie historie  1. ta moja koleżanka co latała 10 razy, kolejnym razem chciała wrócić po 2 miesiącach ( po półrocznym pobycie) - i to wzbudza podejrzenia, że do pracy. 2ga historia - kończące się 6miesiączne pozwolenie na pobyt, znajoma poleciała do Meksyku na kilku dni i w Miami jej nie wpuścili,  bo było podejrzenie, że poleciała tylko, żeby odnowić pieczątkę, co wtedy często się zdarzało w Miami. Sama raz poleciałam po 2 mcach nie będąc świadoma, że tylko 6 miesięcy można być w roku, przesłuchiwali mnie, sprawdzali walizki, tel, fb - ale chyba widzieli, że nie wiem kompletnie o co chodzi ( nie wiedziałam, że ludzie przedłużają sobie pobyt w ten sposób, czy latają do pracy, bo mnie to wtedy nie interesowało) - i dostałam na 2miesiące z adnotacją, że nie mogę przedłużyć i zmienić statusu. powiedziałam spokojnie ok, bo mi nie zależało. urzędnik był bardzo surowy, ale widział, że ja nie mam nic do ukrycia, nie kręcę, wszystko, co mówię się zgadza. Z mojego doświadczenia uważam,  że jak się nie ma nic do zarzucenia i jest się szczerym, to powinno być ok.

• Like 1
  • Upvote 2

Napisano
On 2/19/2022 at 1:44 AM, ewsco said:

Jestem bardzo ciekawa jak potraktują Twoją wycieczkę, moja koleżanka nie dostała wizy (turystycznej) po wycieczce do Syr

Na pewno wyjazd do Syrii nie byl powodem dla ktorego odmowiono jej wizy.

Napisano
On 2/19/2022 at 5:08 AM, Zetpi said:

A takie kierunki turystyczne jak Emiraty, Katar czy Oman?

2 hours ago, ala2022 said:

podbijam pytanie, chcę lecieć do dubaju na wycieczkę

Czy wyjazd na bliski wschod moze wydluzyc background check? Byc moze. Czy z powodu wyjazdu turystycznego mozna nie otrzymac wizy? Nie.

• Upvote 1
Napisano
20 hours ago, Jacek87 said:

Czy ktoś orientuje się może czy jakiekolwiek opłaty mam zrobić przed interview, czy wszystko będę mógł zrobić w ambasadzie? Interview mam na ulicy Pięknej 12

Btw, polecam wziąć gotówkę, ja miałem kartę i musiałem latać wypłacać bo karta z niewiadomego powodu nie przechodziła przez terminal. Wszystko oplacisz na miejscu w ambasadzie tak jak napisał kolega u góry. 

• Upvote 1
Napisano
Btw, polecam wziąć gotówkę, ja miałem kartę i musiałem latać wypłacać bo karta z niewiadomego powodu nie przechodziła przez terminal. Wszystko oplacisz na miejscu w ambasadzie tak jak napisał kolega u góry. 

Ktoś inny z kolei odradzał gotówkę, że są wybredni i się czepiają banknotów nie da się opłacić na stronie lub przelewem przed wizytą?
Napisano
1 minute ago, kenadams said:

Ktoś inny z kolei odradzał gotówkę, że są wybredni i się czepiają banknotów emoji23.png nie da się opłacić na stronie lub przelewem przed wizytą?

W jaki sposób czepiają się banknotów? Można zapłacić w dolarach jak i w złotych. Jak ktoś chce mieć 100% pewność, że wszystko pójdzie gładko to najlepiej mieć i na karcie i w gotówce :D 

5 minutes ago, ewsco said:

330$ za osobę? Czy są jeszcze jakieś dodatkowe opłaty?

W ambasadzie płacisz tylko 330$ za samą rozmowę z konsulem.

• Like 2
  • Upvote 1
Napisano
4 hours ago, Hazetingen said:

W jaki sposób czepiają się banknotów? Można zapłacić w dolarach jak i w złotych. Jak ktoś chce mieć 100% pewność, że wszystko pójdzie gładko to najlepiej mieć i na karcie i w gotówce :D 

W ambasadzie płacisz tylko 330$ za samą rozmowę z konsulem.

Nie wiem, ale albo ktoś na tym forum pisał, że im nie przyjęli części banknotów, albo mi się coś ubzdurało :lol:

Opcja płatności przed wizytą byłaby jednak dla mnie najwygodniejsza, stąd pytanie.