Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 23.05.2022 o 14:00, ala2022 napisał:

Madryt chyba kończy lokalne CN. Ogólnie dość dobra ambasada w dv22. Musisz tylko wykazać, że tam mieszkasz - mieć adres, konto, tax id, pracę itp. 

Skąd takie info, że mam wykazywać pracę itp.? Adres, to wiem, bo w DS-260 trzeba wpisać, ale reszta? W DS-260 chyba nie ma nic o koncie, albo tax id, a ambasada w Madrycie ma na stronie, że obsługuje nie tylko obywateli:

image.thumb.png.d0b389c212ddab046f71d6d4ca96dcd2.png

Napisano
4 hours ago, kenadams said:

A skąd taki adres? Nie widziałem takiego nigdzie, a w szczególności tutaj. Czy coś pominąłem?

Po otrzymaniu wizy dostaniesz broszurke. Nic sie nie martw ;) przez my.uscis.gov potwierdzasz adres do wyslania GC, placisz immigrant fee I mozesz sledzic list z GC.

• Like 2
Napisano (edytowane)

Hey moze ktoś się orientuje. W związku z pandemią musieliśmy przekładać ślub. Teraz wyszlo tak, że mamy slub tydzień przed rozmowa w ambasadzie (loteria wizowa) orientuje się ktoś czy tydzień wystarczy by dopisać druga osobę do zgłoszenia  ?napisałam email ambasady ale cisza.  Niestety do ambasady nie ma przekierowania numeru z tym problemem.
Z góry dzięki

Edytowane przez Rachelowsky
Napisano
Godzinę temu, Rachelowsky napisał:

Hey moze ktoś się orientuje. W związku z pandemią musieliśmy przekładać ślub. Teraz wyszlo tak, że mamy slub tydzień przed rozmowa w ambasadzie (loteria wizowa) orientuje się ktoś czy tydzień wystarczy by dopisać druga osobę do zgłoszenia  ?napisałam email ambasady ale cisza.  Niestety do ambasady nie ma przekierowania numeru z tym problemem.
Z góry dzięki

Temat wielokrotnie poruszany, nawet w tym wątku już był. Na przykład: 

Napisano
W dniu 28.05.2022 o 15:46, kalicodi napisał:

Skąd takie info, że mam wykazywać pracę itp.? Adres, to wiem, bo w DS-260 trzeba wpisać, ale reszta? W DS-260 chyba nie ma nic o koncie, albo tax id, a ambasada w Madrycie ma na stronie, że obsługuje nie tylko obywateli:

image.thumb.png.d0b389c212ddab046f71d6d4ca96dcd2.png

Znajomy chciał się tam przenieść i został poproszony o proof of residency. Nie zawsze jak w DS wpiszesz adres za granicà to od razu Cię tam przydzielà

Napisano (edytowane)
5 minutes ago, ala2022 said:

Znajomy chciał się tam przenieść i został poproszony o proof of residency. Nie zawsze jak w DS wpiszesz adres za granicà to od razu Cię tam przydzielà

Przenieść to trochę co innego. Ambasady często się bronią. Jak wpiszesz w początkowy DS-260 swój bieżący adres to nikt się specjalnie tym nie interesuje. Udowadniałaś, że mieszkasz w Polsce?

Edytowane przez Xarthisius
Napisano
2 minuty temu, Xarthisius napisał:

Przenieść to trochę co innego. Ambasady często się bronią. Jak wpiszesz w początkowy DS-260 swój bieżący adres to nikt się specjalnie tym nie interesuje. Udowadniałaś, że mieszkasz w Polsce?

a czy nie było tu na forum osób z dv21 które wpisały UK i Irlandię i zostały przydzielone do Polski? Pomimo że tam pracowały i mieszkały ?