Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
1 minute ago, ala2022 said:

a czy nie było tu na forum osób z dv21 które wpisały UK i Irlandię i zostały przydzielone do Polski? Pomimo że tam pracowały i mieszkały ? 

To czy KCC potrafi spieprzyć przydział samo z siebie to jest zupełnie inna kwestia, a nie wina jakiegoś wymogu formalnego. Odpowiadając na Twoje pytanie: tak były osoby, które mieszkały oficjalnie za granicą lata, miały status rezydenta w danym kraju i tak KCC źle ich przydzieliło. Więc czego to dowodzi?

Edytowane przez Xarthisius

Napisano
Teraz, Xarthisius napisał:

To czy KCC potrafi spieprzyć przydział samo z siebie to jest zupełnie inna kwestia, a nie wina jakiegoś wymogu formalnego.

bo często się sugeruje krajem urodzenia. Dlatego jak wpisałam, że się urodziłam w Polsce, to nikt mnie nie pytał, czy tu mieszkam. Znam też przypadek Turczynki mieszkajàcej w Polsce, która wysyłała do polskiej ambasady potwierdzenia zamieszkania, a następnie ambasada pisała do KCC, żeby jà procesować w Warszawie. Dość dużo takich przypadków, żeby wszystkie uznać za pomyłki

Napisano
2 minutes ago, ala2022 said:

bo często się sugeruje krajem urodzenia. 

No raczej nie, bo jest tez sporo ludzi, nawet w tym wątku, którzy urodzili się w Polsce i od początku są przypisani do zagranicznych ambasad. Jedyne czym mogą się sugerować to adresem zamieszkania, który wpisałaś w zgłoszeniu, a potem adresem, który podałaś w DS-260. Z osobistych doświadczeń, też przy wypełnianiu swojego DS'a od razu miałem sugestie USCIS...

• Like 1
Napisano
20 godzin temu, Xarthisius napisał:

No raczej nie, bo jest tez sporo ludzi, nawet w tym wątku, którzy urodzili się w Polsce i od początku są przypisani do zagranicznych ambasad. Jedyne czym mogą się sugerować to adresem zamieszkania, który wpisałaś w zgłoszeniu, a potem adresem, który podałaś w DS-260. Z osobistych doświadczeń, też przy wypełnianiu swojego DS'a od razu miałem sugestie USCIS...

czy moze mozna ich zapytac do jakiej ambasady przypisali wniosek? ja moze troche namieszlam, bo we wniosku wpislam Londyn (bo tam mieszkalam), w DS W-wa, a mieszkam teraz w Danii i podpadam pod Sztokholm. Jeszcze u nas cisza i dlatego sie zastanawiam czy nas do Warszawy czasem nie podpieli... 

Napisano
34 minutes ago, Justyna234 said:

czy moze mozna ich zapytac do jakiej ambasady przypisali wniosek? ja moze troche namieszlam, bo we wniosku wpislam Londyn (bo tam mieszkalam), w DS W-wa, a mieszkam teraz w Danii i podpadam pod Sztokholm. Jeszcze u nas cisza i dlatego sie zastanawiam czy nas do Warszawy czasem nie podpieli... 

Mozna.

• Like 1
Napisano
5 godzin temu, Justyna234 napisał:

moim zdaniem jak najbardziej powinnaś napisać do KCC i jeśli jest możliwość przenieść. a jaki masz CN? 

Napisano
12 godzin temu, ala2022 napisał:

moim zdaniem jak najbardziej powinnaś napisać do KCC i jeśli jest możliwość przenieść. a jaki masz CN? 

dzieki, napisalam wczoraj, 

ja mam 19k, ale w Sztokholmie juz ida wysokie numery od jakiegos czasu wiec mnie to troche dziwi ze u nas nic, jezeli bede miala jakis update to napisze

Napisano
6 godzin temu, Justyna234 napisał:

dzieki, napisalam wczoraj, 

ja mam 19k, ale w Sztokholmie juz ida wysokie numery od jakiegos czasu wiec mnie to troche dziwi ze u nas nic, jezeli bede miala jakis update to napisze

Szwecja ma 32 selectees, więc już raczej skończyli, podczas gdy w Warszawie czeka kilkaset