Xarthisius Napisano 31 Maja 2022 Autor Zgłoś Napisano 31 Maja 2022 (edytowane) 1 minute ago, ala2022 said: a czy nie było tu na forum osób z dv21 które wpisały UK i Irlandię i zostały przydzielone do Polski? Pomimo że tam pracowały i mieszkały ? To czy KCC potrafi spieprzyć przydział samo z siebie to jest zupełnie inna kwestia, a nie wina jakiegoś wymogu formalnego. Odpowiadając na Twoje pytanie: tak były osoby, które mieszkały oficjalnie za granicą lata, miały status rezydenta w danym kraju i tak KCC źle ich przydzieliło. Więc czego to dowodzi? Edytowane 31 Maja 2022 przez Xarthisius Cytuj
ala2022 Napisano 31 Maja 2022 Zgłoś Napisano 31 Maja 2022 Teraz, Xarthisius napisał: To czy KCC potrafi spieprzyć przydział samo z siebie to jest zupełnie inna kwestia, a nie wina jakiegoś wymogu formalnego. bo często się sugeruje krajem urodzenia. Dlatego jak wpisałam, że się urodziłam w Polsce, to nikt mnie nie pytał, czy tu mieszkam. Znam też przypadek Turczynki mieszkajàcej w Polsce, która wysyłała do polskiej ambasady potwierdzenia zamieszkania, a następnie ambasada pisała do KCC, żeby jà procesować w Warszawie. Dość dużo takich przypadków, żeby wszystkie uznać za pomyłki Cytuj
Xarthisius Napisano 31 Maja 2022 Autor Zgłoś Napisano 31 Maja 2022 2 minutes ago, ala2022 said: bo często się sugeruje krajem urodzenia. No raczej nie, bo jest tez sporo ludzi, nawet w tym wątku, którzy urodzili się w Polsce i od początku są przypisani do zagranicznych ambasad. Jedyne czym mogą się sugerować to adresem zamieszkania, który wpisałaś w zgłoszeniu, a potem adresem, który podałaś w DS-260. Z osobistych doświadczeń, też przy wypełnianiu swojego DS'a od razu miałem sugestie USCIS... 1 Cytuj
Justyna234 Napisano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2022 20 godzin temu, Xarthisius napisał: No raczej nie, bo jest tez sporo ludzi, nawet w tym wątku, którzy urodzili się w Polsce i od początku są przypisani do zagranicznych ambasad. Jedyne czym mogą się sugerować to adresem zamieszkania, który wpisałaś w zgłoszeniu, a potem adresem, który podałaś w DS-260. Z osobistych doświadczeń, też przy wypełnianiu swojego DS'a od razu miałem sugestie USCIS... czy moze mozna ich zapytac do jakiej ambasady przypisali wniosek? ja moze troche namieszlam, bo we wniosku wpislam Londyn (bo tam mieszkalam), w DS W-wa, a mieszkam teraz w Danii i podpadam pod Sztokholm. Jeszcze u nas cisza i dlatego sie zastanawiam czy nas do Warszawy czasem nie podpieli... Cytuj
Xarthisius Napisano 1 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2022 34 minutes ago, Justyna234 said: czy moze mozna ich zapytac do jakiej ambasady przypisali wniosek? ja moze troche namieszlam, bo we wniosku wpislam Londyn (bo tam mieszkalam), w DS W-wa, a mieszkam teraz w Danii i podpadam pod Sztokholm. Jeszcze u nas cisza i dlatego sie zastanawiam czy nas do Warszawy czasem nie podpieli... Mozna. 1 Cytuj
ala2022 Napisano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2022 5 godzin temu, Justyna234 napisał: czy moze mozna ich zapytac do jakiej ambasady przypisali wniosek? ja moze troche namieszlam, bo we wniosku wpislam Londyn (bo tam mieszkalam), w DS W-wa, a mieszkam teraz w Danii i podpadam pod Sztokholm. Jeszcze u nas cisza i dlatego sie zastanawiam czy nas do Warszawy czasem nie podpieli... moim zdaniem jak najbardziej powinnaś napisać do KCC i jeśli jest możliwość przenieść. a jaki masz CN? Cytuj
Justyna234 Napisano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2022 12 godzin temu, ala2022 napisał: moim zdaniem jak najbardziej powinnaś napisać do KCC i jeśli jest możliwość przenieść. a jaki masz CN? dzieki, napisalam wczoraj, ja mam 19k, ale w Sztokholmie juz ida wysokie numery od jakiegos czasu wiec mnie to troche dziwi ze u nas nic, jezeli bede miala jakis update to napisze Cytuj
ala2022 Napisano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2022 6 godzin temu, Justyna234 napisał: dzieki, napisalam wczoraj, ja mam 19k, ale w Sztokholmie juz ida wysokie numery od jakiegos czasu wiec mnie to troche dziwi ze u nas nic, jezeli bede miala jakis update to napisze Szwecja ma 32 selectees, więc już raczej skończyli, podczas gdy w Warszawie czeka kilkaset Cytuj
katarzyna_gawor Napisano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2022 Jak coś to otworzyli zapisy na lekarza na lipiec w Warszawie, dużo terminów do wyboru. W Krakowie najbliższy wolny na 31.08 Cytuj
micham Napisano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2022 Czy ktoś wie w jakim czasie od przyjazdu trzeba zaktualizować adres ? i co grozi za opóźnienie w podaniu nowego adresu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi