Skocz do zawartości

Ślub a sponsorowanie

Marcindz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
18 minutes ago, Marcindz said:

A to taka nawet nie dziewczyna tylko koleżanka, chcieliśmy sobie tylko pomoc nawzajem. Nic między nami nie ma. 

Aha, wiec planujecie visa fraud...  

Napisano
3 minuty temu, katlia napisał:

Aha, wiec planujecie visa fraud...  

Nie do końca, bo ja chętnie poznam kogoś z kim mógłbym się związać i mieć dziecko. Jestem kawalerem bez bagażu, ale nie chce wiązać się z Polska do końca życia. To, że z Polski bym przyjechał to nie znaczy tez, że na utrzymanie bogatej amerykanki, bo mam swój wystarczający majątek w Polsce i jeszcze kiedyś dostanę spory po rodzicach, dlatego nie uważam się za jakiegoś gołodu... ca z Polski, który przyjedzie wykorzystywać bogata naiwna amerykankę. Ja już mam majątek dla swojego dziecka, które chciałbym mieć dobrze zainwestowany w Polsce. A w USA planuje skupić się przez parę lat na swoim rozwoju. No ale bez zielonej karty moje plany się nie zrealizują. Proszę mnie nie oceniać, ponieważ nie wiesz co ja przeszedłem w Polsce, były czasy, że musiałem pracować za 2 tysiące zlotych, a szef traktował swoich pracowników niemal jak psy i nie było gdzie odejść. 

Napisano
17 minutes ago, Marcindz said:

Jest bardzi dobrze płatny, jeśli jeździ się jako owner  jako przedsiębiorca jednoosobowy.

Zarobki sa czesto wyzsze w Europie, bo w USA jako przedsiebiorca jodnoosobowy placisz 100% ubezpieczenia medycznego, nikt ci nie doplaca do emerytury, plus pokrywasz wszystkie koszta utrzymania truck'a. A to moga byc wysokie sumy. 

https://www.freightwaves.com/news/10-countries-where-truckers-make-the-most-money

Napisano
1 minute ago, Marcindz said:

Proszę mnie nie oceniać, ponieważ nie wiesz co ja przeszedłem w Polsce,

Nie oceniam. Ale znam tutejsze realia. A Ty, jako Polak, nalezysz to najeksklusywnego klubu na swiecie: UE. Gdzie  sprzet, drogi i prawa pracownikow sa znacznie lepsze niz w USA.  

Napisano
5 minutes ago, Marcindz said:

Nie do końca, bo ja chętnie poznam kogoś z kim mógłbym się związać i mieć dziecko. 

Co nie zmienia faktu ze slub z kolezanka z ktora nic cie nie wiaze to visa fraud. 

Napisano
33 minuty temu, katlia napisał:

Zarobki sa czesto wyzsze w Europie, bo w USA jako przedsiebiorca jodnoosobowy placisz 100% ubezpieczenia medycznego, nikt ci nie doplaca do emerytury, plus pokrywasz wszystkie koszta utrzymania truck'a. A to moga byc wysokie sumy. 

https://www.freightwaves.com/news/10-countries-where-truckers-make-the-most-money

To są dane nieprawdziwe dane. Tak jak piszą, że w Polsce zarabia lekarz na etacie 6 tys, a tak naprawdę zarabiają 30. Ja sie niestety nie wyksztalcilem w tym zawodzie, a w innym, w którym tak różowo nie ma. Mi się udaje raptem zarobić 7 tys zł. A kierowca tira w Polsce zarabia 8 tys zł a w Niemczech 2,4 euro. Natomiast w USA 7 tys $ a owner operator 20 tys $. Także nie wiem, czy w Europie jest lepiej, przynajmniej jeśli chodzi o zawód kierowcy. Mi strofowanie moich planow na nic się zda, już się przyzwyczaiłem, że nikt nigdy Ci ręki nie poda, trudno będę siedział w Polsce do końca życia. Jak sobie sam wygram zielona kartę to wtedy sobie pojadę (2% szans).  A jak nie to będę siedział zgorzkniały w Polsce i wieku 50 lat zacznę trwonić majątek bo komu miałbym go zostawić jak nie chce zakładać rodziny w Polsce... kuzynom co mają mnie gdzieś i nie potrafią się odezwać przez 5 lat. Już się przyzwaczailem do realiów, że nikt Ci ręki nie poda, a przychodzi tylko jak może coś skorzystać. 

Napisano
44 minuty temu, katlia napisał:

Nie oceniam. Ale znam tutejsze realia. A Ty, jako Polak, nalezysz to najeksklusywnego klubu na swiecie: UE. Gdzie  sprzet, drogi i prawa pracownikow sa znacznie lepsze niz w USA.  

Tylko ta ekskluzywna benzyna w Polsce jest droższa 2 razy niż w USA, a przeciętny Polak zarabia 4 razy mniej niż przeciętny amerykanin. Dzięki za wsparcie duchowe:) 

Napisano

A tak z innej beczki, jak dziewczyna mieszka w CA, nie ma nikogo i nie lapie sie aby cie sponsorowac? Chyba obecnie na minimalnej pracy, sponsoring jednej osoby chyba nie az tak ciężko. Limit jest niski. No ale kto wie....

Napisano
46 minut temu, katlia napisał:

Co nie zmienia faktu ze slub z kolezanka z ktora nic cie nie wiaze to visa fraud. 

To tak jak Orban nazwał Żeleńskiego klaunem bo ten prosi o wsparcie bo ludzie giną i nic nie pomógł. Takie zakłamanie. Tak samo wiem, że nikt mi ręki nie poda, bo nikt nie ma w tym interesu. Nikogo nie obchodzi, że chybilem ze studiami po których nie mam perspektyw na dobre życie w Polsce oraz na rozwój. Każdy tylko strofuje i poucza ze swojej wygodnej perspektywy. 

Napisano
4 minuty temu, pelasia napisał:

A tak z innej beczki, jak dziewczyna mieszka w CA, nie ma nikogo i nie lapie sie aby cie sponsorowac? Chyba obecnie na minimalnej pracy, sponsoring jednej osoby chyba nie az tak ciężko. Limit jest niski. No ale kto wie....

Ona wychowuje samotnie dziecko i zarabia sprzątając, nie wykazuje całego dochodu. Nie kwalifikuje się. 

• kzielu zablokował ten temat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...