Xarthisius Napisano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2022 7 hours ago, AS13 said: A tak w ogóle jaki bank polecacie do założenia konta? Popularne na początek (bo przyzwyczajone do imigrantów) są wszystkie duże: Bank of America, Chase, City, PNC, Wells Fargo. Kolejność czysto alfabetyczna. Warto zwrócić uwagę, który z nich ma bankomaty / placówki w miejscu gdzie planujesz się osiedlić. Czy bym je polecił? Żyje z WF od 8 lat i daję radę, ale jak to się mówi: dupy nie urywa. Zawsze potem, jak już obeznasz się z rynkiem i będziesz miał konkretne wymagania, sobie znajdziesz coś bardziej niszowego i być może z lepszą ofertą.
Zibi79 Napisano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2022 Ja bym dodal tylko tyle, zwroc uwage ile biora za ksiazeczke czekowa i za cashier check. Najlepsze sa banki lokalne jesli chodzi o poczatek bo bedziesz niestety musial odwiedzac.
andyopole Napisano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2022 2 godziny temu, Zibi79 napisał: Biometryczne. Zeby czasem sobie ktos nie myslal ze na fake pojedzie jak teraz. Te new ID miały być już przed covidem ale się odwlokło. U nas mamy zrobić do końca 2023.
andyopole Napisano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, Xarthisius napisał: Popularne na początek (bo przyzwyczajone do imigrantów) są wszystkie duże: Bank of America, Chase, City, PNC, Wells Fargo. Kolejność czysto alfabetyczna. Warto zwrócić uwagę, który z nich ma bankomaty / placówki w miejscu gdzie planujesz się osiedlić. Czy bym je polecił? Żyje z WF od 8 lat i daję radę, ale jak to się mówi: dupy nie urywa. Zawsze potem, jak już obeznasz się z rynkiem i będziesz miał konkretne wymagania, sobie znajdziesz coś bardziej niszowego i być może z lepszą ofertą. Ja założyłem konto w US Bank mając już nieważną B2, przed zlozeniem aplikacji na GC. Żadnych pytań, wystarczył dobry bajer. Obiecałem że podam SSN gdy dostanę. Obietnicy nigdy nie dopełniłem.
lestat Napisano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2022 4 hours ago, mcpear said: A dzisiaj wolno? Od 9/11 każdy musi okazać ID lub paszport - to już 21 lat Jeżeli mogą potwierdzić tożsamość to tak https://www.tsa.gov/travel/security-screening/identification
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.