Dominika86 Napisano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2022 Mieszkamy od roku w Texasie i zarazem w US, zastanawiamy, czy nie przenieść się do Kalifornii. Ale nie wiemy gdzie się przyjemnie mieszka. Gdzie najlepiej kupić domek do zamieszkania. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź .
andyopole Napisano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2022 2 minuty temu, Dominika86 napisał: Mieszkamy od roku w Texasie i zarazem w US, zastanawiamy, czy nie przenieść się do Kalifornii. Ale nie wiemy gdzie się przyjemnie mieszka. Gdzie najlepiej kupić domek do zamieszkania. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź . Przeprowadzić się nie sztuka. Najpierw znajdź pracę i wtedy okreslisz na jaki i gdzie położony dom bedzie Cię stac. No chyba że Cię stać na każdy, to przepraszam.
mcpear Napisano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2022 Ja mieszkam w Orange County czyli tzw SoCal. Wybierałem ten rejon przez pryzmat "przyjemności mieszkania". Zwiedziłem dużo CA w ostatnich dwóch latach i pewnie jakbym dziś wybierał to bym wybrał Orange County albo okolice San Diego. Może na starość przeniosę się gdzieś na pustynię - typu Palm Springs, Palm Desert, Indian Wells. Gdzie chyba bym nie chciał zamieszkać to przede wszystkim w miastach typu SFO czy LA, w Central Valley i chyba przeszła mi chęć na mieszkanie w Bay Area - jednak pogoda południowej Kaliforni rozpieszcza.
vlade Napisano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2022 1 minute ago, mcpear said: Ja mieszkam w Orange County czyli tzw SoCal. Wybierałem ten rejon przez pryzmat "przyjemności mieszkania". Zwiedziłem dużo CA w ostatnich dwóch latach i pewnie jakbym dziś wybierał to bym wybrał Orange County albo okolice San Diego. Może na starość przeniosę się gdzieś na pustynię - typu Palm Springs, Palm Desert, Indian Wells. Gdzie chyba bym nie chciał zamieszkać to przede wszystkim w miastach typu SFO czy LA, w Central Valley i chyba przeszła mi chęć na mieszkanie w Bay Area - jednak pogoda południowej Kaliforni rozpieszcza. MIeszkalem w El Cajon w San Diego jak bylem mlody i biedny. Policjanci brali crack jako forme lapowki. Blisko do Meksyku, ale teraz chyba bym sie obawial wyjazdu tam.
mcpear Napisano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2022 4 minutes ago, vlade said: MIeszkalem w El Cajon w San Diego jak bylem mlody i biedny. Policjanci brali crack jako forme lapowki. Blisko do Meksyku, ale teraz chyba bym sie obawial wyjazdu tam. Ja pewnie rozpatrując San Diego myślałbym o La Jolla albo Chula Vista.
vlade Napisano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2022 4 minutes ago, mcpear said: Ja pewnie rozpatrując San Diego myślałbym o La Jolla albo Chula Vista. W Nowym Jorku tez mysle bardziej o Hamptons niz Bronksie.
Dominika86 Napisano 31 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2022 15 godzin temu, andyopole napisał: Przeprowadzić się nie sztuka. Najpierw znajdź pracę i wtedy okreslisz na jaki i gdzie położony dom bedzie Cię stac. No chyba że Cię stać na każdy, to przepraszam. Praca to nie problem. Obydwoje pracujemy sobie zdalnie, więc możemy mieszkać wszędzie ;), lecz dziękuję za troskę.
Dominika86 Napisano 31 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2022 Dziękuję za podpowiedzi, zamierzamy w październiku sobie lecieć właśnie do San Diego i pojechać sobie z tamtąd do SF, by zobaczyć różne tereny. Wasze podpowiedzi pomogą nam jechać i zobaczyć odpowiednie regiony, które rozważymy do zamieszkania :), więc jeśli komuś jeszcze coś przyjdzie do głowy by polecić bardzo chętnie wpiszemy to miejsce na listę do zobaczenia. Co do bliskości Meksyku, to obecnie jesteśmy w South Padre od 2 tygodni i sobie jeździmy sporo po okolicy i przy granicy się nic tutaj nie dzieje, więc może i przy San Diego nie będzie, aż tak strasznie
Dominika86 Napisano 31 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2022 jeszcze zapomniałam dodać, że uwielbiamy wodę, dlatego z Austin chcemy się przenieść do CA, by być bliżej Oceanu, by móc żeglować itp., więc każde miejsce bliżej wody nas ucieszy.
andyopole Napisano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2022 Moja kuzynka mieszka w San Diego Nie skarżyła się.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.