Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Mam pytanie dotyczące formularza I-130, składany był dla mnie wniosek przez brata w 2019 roku i chciałbym się dowiedzieć w jakim CSC się ten dokument znajduje i jaki jest processing time. "Receipt Number" zaczyna się na IOE czyli (ELIS (E-Filing). Applications filed online.), natomiast nic to nie mówi gdzie się ta petycja obecnie znajduję. Czy jest jakaś możliwość weryfikacji, bo strona USCIS nie jest tutaj bardzo pomocna. Na "Account Acceptance Notice" widnieje California ale to ponoć o niczym nie przesądza.

Posted

Poza tym musisz śledzić Visa Bulletin, który pokazuje kiedy Twoja priority date stanie się dostępna. Obecnie priority date jest na rok 2007 w kategorii F4, czyli zapewne jeszcze z 12 lat czekania przed Tobą.

Posted

Dodajac do poprzednikow - processing centre i processing time nie ma praktycznie zadnego znaczenia w przypadku F4 - jedynie moze miec znaczenie dla Twoich dzieci jako beneficiaries i wtedy czym dluzszy tym lepiej z punktu widzenia CSPA (jezeli istnieje mozliwosc ze w momencie jak PD bedzie current nie beda juz "dziecmi" )

Posted

Dzięki wszystkim za odpowiedz. 

@kzielu Możesz wyjaśnij dlaczego przy F4 processing centre i processing time nie ma to znaczenia ? Jak dla mnie te 12 lat ma znaczenie ... niestety negatywne :(.

Posted
2 hours ago, Bart_P said:

Dzięki wszystkim za odpowiedz. 

@kzielu Możesz wyjaśnij dlaczego przy F4 processing centre i processing time nie ma to znaczenia ? Jak dla mnie te 12 lat ma znaczenie ... niestety negatywne :(.

Bo ja petycja zostanie zatwierdzona (a to jest ten processing time - do zatwierdzenia petycji) to pozniej lezy i czeka na priority date. Wiec nie ma on absolutnie zadnego negatywnego znaczenia (chyba ze by trwal dluzej niz czekanie na F4 to sie nie zdarza). Nie wiem czy rozrozniasz processing time petycji od oczekiwania na priority date current w visa bulletinie - jedno z drugim nie ma nic wspolnego a Ciebie powinno tylko i wylacznie interesowac to drugie.

• Like 1