Skocz do zawartości

Wymiana

jul

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie bo chciałabym wyjechać na cztery lata d o stanów czyli całe liceum ale czy jest możliwość np. Wynajmowania pokoju i chodzenie do zwyczajnego publicznego high school?

Mam jeszcze jedno pytanie czy kiedy mieszkam całe liceum w stanach mogę tam zrobić prawko?

Będę mieszkać na całe liceum bez rodzicow

Napisano
22 minutes ago, Roelka v.2 said:

"Prawka" nie wyrobisz bez odpowiednich dokumentow ktore tobie jako studentowi zagranicznemu sie nie naleza

Nie do konca. To jakie sa wymogi na prawko zalezy mocno od statusu. W wiekszosci wypadkow I-20 / DS-2019 (a wiec F1 i J1 respectively) wystarcza. Opcjonalnie trzeba miec SSN albo dostac pismo z SSA, ze SSN Ci sie nie nalezy.

Ktos na moim kampusie tymi Maserati i Bugati jednak jezdzi. Na pewno nie autochtoni, ani pracownicy... ;P

https://studyinthestates.dhs.gov/students/study/driving-in-the-united-states

Napisano

Chyba do prywatnej szkoły z internatem (boarding school) możesz przyjechać na 4 lata. Zabawa droga - od 1.5 miliona do 3 milionów złotych za całe 4 lata edukacji. Kto bogatemu zabroni

Napisano
2 hours ago, jul said:

Mam pytanie bo chciałabym wyjechać na cztery lata d o stanów czyli całe liceum ale czy jest możliwość np. Wynajmowania pokoju i chodzenie do zwyczajnego publicznego high school?

Nie. Mozesz przyjechac na rok wymiany i mieszkac z rodzina. Organizacja wybiera gdzie jedziesz i z kim mieszkasz. Po roku konczy ci sie wiza, i wracasz do domu. Wymiany nie sa najtansze, i czesto konkurencyjne. Jedyny sposob na cale 4 lata to, jak mcpear napisal, prywatne szkoly z internatem - ktore sa i elitarne i szalenie drogie. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...