Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 hour ago, Alexander222 said:

Czyli data 30 marca 2026 jest poprawnie oszacowana?

A skad mamy wiedziec skoro nie wiemy kiedy masz badania robione?

Dodaj sobie date swoich badan lekarskich do wizy + 6 miesiecy = data waznosci wizy.

Napisano
2 hours ago, Alexander222 said:

Czyli data 30 marca 2026 jest poprawnie oszacowana?

Bardzo ale to bardzo teoretycznie TAK. Aby to się sprawdziło musiałbyś:
- mieć badania lekarskie rano 30 września 2025
- lekarz musiałby natychmiast wydać Tobie zamknięte w kopercie badania (nie mogłoby to odbyć się później tego samego dnia)
- zaproszenie na rozmowę do konsulatu odkładałbyś kilkakrotnie tak aby się odbyła 30 września w godzinach południowych
- w konsulacie byłyby wolne terminy 30 września w godzinach południowych
- konsul podjąłby decyzję o wizie natychmiast i nie potrzebowałby ani jednego dnia na "administrative processing"

Na spełnienie tych wszystkich warunków po pierwsze musiałbyś się wykazać nerwami ze stali,  a po drugi mieć bardzo dużo szczęścia aby to wszystko tak zagrało.

Co oznacza, że o ile wygrasz w loterii, uzyskasz wizę i będziesz z niej skorzystał (czego ci serdecznie życzę) to szansę na to że 29 marca 2026 będziesz w Polsce PRZED wylotem do USA oceniam na mikroskopijnie pomijalnie małą.

Wesołych Świat!

• Dziękuję! 1
  • Haha 2
  • 3 tygodnie później...
Napisano

Hej ! 

Wiem że do wyników jeszcze dużo czasu, a szanse na bycie wybranym są małe -  ale to juz taka moja mała tradycja (po 7x HAS NOT BEEN SELECTED :D ), aby być przygotowanym na wypełnianie DS260. 

W każdym razie, mam pytanie które dotyczy procedur po byciu "wylosowany," czy ambasada jest przydzielana automatycznie na podstawie miejsca zamieszkania czy można dowolnie wybrać ? 

Na chwilę obecną mieszkam w Hiszpani, i wszystko wskazuje, że póki co tu zostanę, jednak sprawdziłem ostatnio z ciekawości informacje na stronie Ambasady w Madrycie, i okazuje się, że  np. koszt badań jest praktycznie 3 razy wyższy niż w Warszawie, do tego dochodzi fakt, że wszystkie dokumenty Polskie będą musiały być przetłumaczone, gdyż jak zakładam ambasada w Madrycie akceptuje dokumenty w jezyku hiszpanskim - analogicznie jak Warszawa po polsku (lub tlumaczanie na angielski oczywiscie) 

Czy można przy samym wypełnianiu DS-260 wskazać Warszawe mimo stałego miejsca zamieszkania które podlegało by teoretycznie pod Madryt  ? 

Dzieki! 

• Like 1
Napisano (edytowane)
2 hours ago, abwx said:

Czy można przy samym wypełnianiu DS-260 wskazać Warszawe mimo stałego miejsca zamieszkania które podlegało by teoretycznie pod Madryt  ? 

Po wylosowaniu jestes domyslnie przydzielony do ambasady na podstawie adresu jaki podales w zgloszeniu eDV. Podczas pierwszego wypelniania DS-260 jest dropdown wyboru ambasady. Jest on calkowicie ignorowany przez KCC i dodatkowo mozna go uzyc/wypelnic tylko raz. To co decyduje o ambasadzie to adres zamieszkania jaki wpiszesz w DS. Musialbys podac jakis polski adres. Nastepnie po wyslaniu DS-260 kontrolnie wyslac mail do KCC czy zauwazyli, ze masz nowy adres. 

Edytowane przez Xarthisius
Napisano

Dobra ja się może tu zapytam 2’ugi raz biorę udział w loterii. Swoją pierwszą loterię miałam z 10 lat temu więc nie pamiętam jak to było ale na pewno miałam podobny problem. Gdzie wy znajdujecie ten numer w swoich formularzach? W szczególności te numery UE66** lub podobne. Serio się pytam bo w 2 numerach Confirmation No i Digital Signature nie mam żadnego takiego numeru. Czy to dla tego że biorę udział z UK czy zapomniałam jakiegoś zrzutu ekranu zrobić. Tak dla ciekawostki wypełniłam wniosek w piątek 13 i może dla tego mam inne numery lub coś zapomniałam zrobić. 

Napisano

Dobra ja się może tu zapytam 2’ugi raz biorę udział w loterii. Swoją pierwszą loterię miałam z 10 lat temu więc nie pamiętam jak to było ale na pewno miałam podobny problem. Gdzie wy znajdujecie ten numer w swoich formularzach? W szczególności te numery UE66** lub podobne. Serio się pytam bo w 2 numerach Confirmation No i Digital Signature nie mam żadnego takiego numeru. Czy to dla tego że biorę udział z UK czy zapomniałam jakiegoś zrzutu ekranu zrobić. Tak dla ciekawostki wypełniłam wniosek w piątek 13 i może dla tego mam inne numery lub coś zapomniałam zrobić. 

Po wypełnieniu formularza pokazuje Ci sie slowo SUCCESS,a pod nim Twoje imię i nazwisko,a dalej confirmation number,który z kolei zaczyna się od roku edycji,do której będzie losowanie w maju,czyli 2025....i ciag drukowanych liter i cyfry. Następnie jest Digital signature,to chyba jakby Twój cyfrowy podpis. Do sprawdzenia wyników będzie potrzebny confirmation number,a nie digital signature.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Napisano

Ooo dziękuję za tak szybką odpowiedź. Mam te wszystkie numery zapisane i zrobione zrzuty ekranu w razie W. Ale wczoraj zawędrowałam na jakieś forum gdzie dużo osób się zaczęło przechwalać jaki oni to nie mają numer. Wszyscy mieli numery 2025 AF ( wiem ze to Afryka ) i tam podawali swoje jakies niskie numery. Dla tego byłam i nadal jestem zdezorientowana skąd oni mają te numery bo ja nie mam i nie mam dostępu do sprawdzenia tego numeru. A wszystko przecież będzie wiadomo po maju. Jest szansa że my jako Europejczycy mamy później informacje? Czy po prostu Ci ludzie na tym forum/ blogu tylko się przechwalają nie podając prawdziwych informacji i wymyślają żeby się dowartościować?