Sylwia s Posted March 26, 2024 Report Posted March 26, 2024 Witam,mam pytanie. Może ktoś jest w stanie odpowiedzieć. Moja mama przebywała w USA 15 lat o odprowadzała podatki. W Tym roku należała jej się emerytura ale zmarła. Moj ojciec zlozyl wniosek o emeryturę wdowia. Dostał drugi raz potwierdzenie złożenia wniosku Jak długo trwa taka weryfikacja.? Wniosek złożony w październiku. W listopadzie przyszło potwierdzenie złożenia oraz teraz w marcu Quote
katlia Posted March 26, 2024 Report Posted March 26, 2024 2 hours ago, Sylwia s said: W listopadzie przyszło potwierdzenie złożenia oraz teraz w marcu Nie rozumiem... dostaliscie DWA "potwierdzenia"? To dziwne. W normalnych sytuacjach od potwierdzenia ze kwalifikujesz sie na benefity do dostania pierwszej wyplaty trwa jakies 2-3 miesiace. Quote
andyopole Posted March 26, 2024 Report Posted March 26, 2024 Moze w marcu juz przyszla decyzja. Przeczytaj dokladnie... Quote
MarcelaBG Posted December 18, 2024 Report Posted December 18, 2024 Witam Moja mama stara się o rentę po moim zmarłym tacie .. tata przebywał w Chicago 28 lat pracował legalnie uległ wypadkowi w pracy i miał rentę inwalidzką. Mam dostała decyzję że nie przysługuje jej renta ponieważ nie ma 60 lat tylko 58 ale posiada grupę i nie może pracować . W piśmie tym pisało że są adwokaci którzy biora opłatę po wygranej sprawie ale nie są podano jacy tylko social security grup i nie mogę znaleźć nic . Czy ktoś mógłby polecić żebym mogła się e-mailiowo skontaktować co dalej czy robić odwołanie i dostarczyć dokumenty z mamy grupa że jest niepełnosprawna ? Quote
Xarthisius Posted January 2 Report Posted January 2 @MarcelaBG prosze nie wklejaj dwa razy tego samego postu. Quote
Recommended Posts