katlia Napisano 3 Października Zgłoś Napisano 3 Października 51 minutes ago, Roelka v.2 said: Chyba jedyne ubezpiecznie zdrowotne w USA ktore pokrywa 100% kosztow leczenia i lekow bez zadnych doplat z kieszeni pacjenta to Tricare Prime (dla wojska). Troche offtopic ale jestem pod wrazeniem -- pozytywnym -- ile benefitow otrzymuja veterani/wojskowi. Cytuj
andyopole Napisano 3 Października Zgłoś Napisano 3 Października Teraz, katlia napisał: Troche offtopic ale jestem pod wrazeniem -- pozytywnym -- ile benefitow otrzymuja veterani/wojskowi. To prawda ale chocby nie wiem jakie te benefity byly to nie zaloze wiecej munduru za zadne skarby. Cytuj
Roelka v.2 Napisano 3 Października Zgłoś Napisano 3 Października 54 minutes ago, katlia said: Troche offtopic ale jestem pod wrazeniem -- pozytywnym -- ile benefitow otrzymuja veterani/wojskowi. Ja i maz korzystamy z tej darmowej opieki zdrowotnej ile sie da. Na maksa tez korzystamy z innych benefitow - wojsko oplacilo nam obu cala edukacje i w przyszlym roku bedziemy miec oboje master's degrees (pochwale sie, a co). 2 3 Cytuj
katlia Napisano 3 Października Zgłoś Napisano 3 Października (edytowane) 1 hour ago, Roelka v.2 said: Na maksa tez korzystamy z innych benefitow No pewnie, w koncu zasluzyliscie. To niemala odpowiedzialnosc i ma ogromny wplyw na zycie calej rodziny. Dodam, gratuluje magisterki! Edytowane 3 Października przez katlia 1 Cytuj
katlia Napisano 3 Października Zgłoś Napisano 3 Października (edytowane) 2 hours ago, andyopole said: To prawda ale chocby nie wiem jakie te benefity byly to nie zaloze wiecej munduru za zadne skarby. To dla mlodych ludzi. Ziec byl w wojsku. Dali mu najrozniejsze testy, okazalo sie ze ma spore zdolnosci matematycznie komputerowe, wyuczyli go, zaplacili za studia w komputer science, dostal fantastyczna prace rzadowa, teraz jest na super wysokiej pozycji w znanej firmie technicznej i zarabia jakies pol miliona na rok. Dwa lata temu dowiedzial sie ze, poniewaz byl w Iraku i Afghanistanie przez jakies 15 minut, nalezy mu sie dodatkowe $2,000 na miesiac bo niektorzy chorowali na jakies choroby oddechowe po turze w tych krajach. On mowi, ale ja tam bylem mniej niz dwa miesiace i siedzialem przed komputerem caly czas, nigdy nie bylem "w terenie." To nic nie znaczy pani mu powiedziala, bierz pieniadze. Wiec bierze. Edytowane 3 Października przez katlia Cytuj
andyopole Napisano 3 Października Zgłoś Napisano 3 Października 11 minut temu, katlia napisał: o nic nie znaczy pani mu powiedziala, bierz pieniadze. Wiec bierze. A my "dupimy" na te benefity.... Cytuj
katlia Napisano 3 Października Zgłoś Napisano 3 Października (edytowane) 9 minutes ago, andyopole said: A my "dupimy" na te benefity.... I tak powinno byc. Zglosilbys sie do Afghanistanu? Edytowane 3 Października przez katlia Cytuj
andyopole Napisano 3 Października Zgłoś Napisano 3 Października 2 godziny temu, katlia napisał: I tak powinno byc. Zglosilbys sie do Afghanistanu? Juz wyzej napisalem ze munduru mi wystarczy w tym zyciu. Prawdziwym veteranom tak ale komus takiemu ja w/w, trzeba by sie zastanowic. W Polskim Wojsku tez cala masa takich malowanych weteranow jest co nosa poza Baze nie wystawili a teraz bohaterow rzna. Prawdziwi veterani niestety czesto klepia biede. Cytuj
katlia Napisano 3 Października Zgłoś Napisano 3 Października (edytowane) 37 minutes ago, andyopole said: Juz wyzej napisalem ze munduru mi wystarczy w tym zyciu. Prawdziwym veteranom tak ale komus takiemu ja w/w, trzeba by sie zastanowic. W Polskim Wojsku tez cala masa takich malowanych weteranow jest co nosa poza Baze nie wystawili a teraz bohaterow rzna. Prawdziwi veterani niestety czesto klepia biede. LOL. Malowany weteran? To wojsko zdecydowalo gdzie i jak on pracowal. Dawali mu rozkaz i on robil co mu kazali. Tak juz jest w wojsku I dlatego jest uwazany jak kazdy inny weteran. Edytowane 3 Października przez katlia Cytuj
kzielu Napisano 4 Października Zgłoś Napisano 4 Października 4 hours ago, andyopole said: Juz wyzej napisalem ze munduru mi wystarczy w tym zyciu. Prawdziwym veteranom tak ale komus takiemu ja w/w, trzeba by sie zastanowic. W Polskim Wojsku tez cala masa takich malowanych weteranow jest co nosa poza Baze nie wystawili a teraz bohaterow rzna. Prawdziwi veterani niestety czesto klepia biede. Jest veteran i combat veteran. Pomijajac juz kwestie kto jest weteranem (znajomej maz byl mechanikiem heli w Cost Guard, jest weteranem) to sa benefity ktore sa ludziom idacym do wojska oferowane - w zamian traca czesc kontroli nad swoim zyciem, nawet jak nie wysyla ich sie na pole walki. Przychodzi rozkaz ze sie przenosisz z Alaski do NC i nie ma przebacz. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi