Żarniecki Napisano 11 Listopada Zgłoś Napisano 11 Listopada Cześć, mam pytanie odnośnie przebookowania biletu, obecny jest na dwa tygodnie i chcialbym przebookować date wylotu z Usa i tym samym przedłużyć pobyt o ponad miesiąc. Czy bedzie to w najprostszy sposob możliwe i nie będzie kolidować z reagulaminem Esta? Cytuj
andyopole Napisano 12 Listopada Zgłoś Napisano 12 Listopada 39 minut temu, Żarniecki napisał: Cześć, mam pytanie odnośnie przebookowania biletu, obecny jest na dwa tygodnie i chcialbym przebookować date wylotu z Usa i tym samym przedłużyć pobyt o ponad miesiąc. Czy bedzie to w najprostszy sposob możliwe i nie będzie kolidować z reagulaminem Esta? Na ESTA możesz przebywac w USA 90 dni więc się "mieścisz". Najpierw sprawdź czy Twój bilet ma opcje zmian terminów. 1 Cytuj
Żarniecki Napisano 12 Listopada Autor Zgłoś Napisano 12 Listopada Tak mam możliwość przebookowania, ale czy przy odlocie z Usa funkcjonariusz CBP nie bedzie podejrzewał czegos lub sprawiał problemy. Cytuj
kzielu Napisano 12 Listopada Zgłoś Napisano 12 Listopada 9 minutes ago, Żarniecki said: Tak mam możliwość przebookowania, ale czy przy odlocie z Usa funkcjonariusz CBP nie bedzie podejrzewał czegos lub sprawiał problemy. Przy odlocie nie ma zadnej kontroli przez CBP. 1 1 Cytuj
Żarniecki Napisano 12 Listopada Autor Zgłoś Napisano 12 Listopada Dziękuje wam bardzo za pomoc! Cytuj
mcpear Napisano 12 Listopada Zgłoś Napisano 12 Listopada 4 hours ago, Żarniecki said: Tak mam możliwość przebookowania, ale czy przy odlocie z Usa funkcjonariusz CBP nie bedzie podejrzewał czegos lub sprawiał problemy. Osobom wylatującym z USA nikt w USA kłód pod nogi nie rzuca. Jeśli w wyniku przebookowania wylecisz po dacie, którą wskazuje forma I-94, gdzie masz podane dokładnie do kiedy możesz legalnie zostać w USA to problemy będziesz miał jedynie przy kolejnym przylocie Cytuj
KateL Napisano 12 Listopada Zgłoś Napisano 12 Listopada 4 hours ago, kzielu said: Przy odlocie nie ma zadnej kontroli przez CBP. Jesteś pewny? Wydaje mi się, że CBP zbiera informacje o osobach wylatujących z USA np. poprzez dane z linii lotniczych jak lista pasażerów. Nie jest to kontrola na zasadzie "pana w budce", ale kontrola CBP przy wylocie moim zdaniem jest. Bo jakby wiedzieli kto wrócił, a kto nie? Cytuj
mcpear Napisano 12 Listopada Zgłoś Napisano 12 Listopada Zbierają dane. Ale nie ma kontroli w sensie, że wylatujący musi się spowiadać oficerowi CBP, że przesiedział pobyt. Dane są zbierane i CBP będzie w przyszłości świadome, że delikwent "przesiedział status", ale nikt nie będzie go maglował i pieczątki na wylocie nikt nie wbije. OP martwił się, że oficer CBP będzie "sprawiał problemy". W tym sensie nie będzie kontroli. OP nie spotka się przy wylocie. oficerem CBP. Cytuj
andyopole Napisano 12 Listopada Zgłoś Napisano 12 Listopada Przy "wlocie" na ESTA na granicy tez okreslaja obligatoryjnie czas pobytu czy jest to domyslne 90 dni? Nigdy nie wlatywalem na ESTA a tych co byli nigdy nie pytalem. Cytuj
mcpear Napisano 12 Listopada Zgłoś Napisano 12 Listopada Domyślnie jest to 90 dni. Oczywiście oficer może to ograniczyć do krótszego pobytu. Ale to są bardzo bardzo incydentalne przypadki - praktycznie pomijalne w rozważaniach Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi