Edyta87 Posted December 29, 2005 Report Share Posted December 29, 2005 Niedawno mój narzeczony wyleciał do USA.Mi pozostał jeszcze rok nauki.Potem chciałabym jak najszybciej być już z nim.On ma Zieloną Kartę.Jaki jest najszybszy sposób bym legalnie mogła z nim tam mieszkać?Czy ślub w Polsce by coś tu zmienił?Czytałam o wizie narzeczeńskiej? ale....Czy to najlepsze i najszybsze wyjście? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackie Posted December 29, 2005 Report Share Posted December 29, 2005 Z tego co się orientuję wizę narzeczeńską wydaje się tylko narzeczonym obywateli amerykańskich. Tak więc ta opcja odpada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted December 30, 2005 Report Share Posted December 30, 2005 pozostaje wiza turystyczna lub tez wiza studencka jesli chcesz ze Swoim chlopakiem byc bo inaczej jesli wezmiesz slub to bedziesz czekac pare lat na wylot do USA .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edyta87 Posted December 30, 2005 Author Report Share Posted December 30, 2005 Czyli jeżeli wzięlibysmy ślub tu w Polsce toby tylko pogorszyło sytuację tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KB Posted December 30, 2005 Report Share Posted December 30, 2005 Jesli bys juz miala wize to nie, ale i tak slub by nie pomogl w szybszej legalizacji pobytu. Moze wyjechac na WaT a potem zmienic na wize studencka?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted December 30, 2005 Report Share Posted December 30, 2005 jesli wezmiesz slub przed staraniem sie o wize turystyczna to masz mala szanse na wize ,wiec najlepiej postarac sie wczesniej o wize Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.