Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
6 minutes ago, mr.stylo said:

Raczej nikt przy zdrowych zmysłach . 

Nie bardzo rozumiem Twoja wypowiedz. W watku obok piszesz, ze za GC oddalbys lewa nerke, a pomysl pozwu jest niedorzeczny? Jezeli ktos skorzystal na pozwach w DV20 i DV21 to byli to wlasnie named plaintiffs. Nie to, ze namawiam, tylko staram sie zrozumiec...

Edytowane przez Xarthisius
Napisano
1 minutę temu, Xarthisius napisał:

Nie bardzo rozumiem Twoja wypowiedz. W watku obok piszesz, ze za GC oddalbys lewa nerke, a pomysl pozwu jest niedorzeczny? Jezeli ktos skorzystal na pozwach w DV20 i DV21 to byli to wlasnie named plaintiffs. Nie to, ze namawiam, tylko staram sie zrozumiec...

Powiem tak - mam dość sądów . Całkiem niedawno wygrałem z PKO , wcześniej z PLAY  , za mna proces zbiorowy z firmą która kęciła wałki na budowach ....   kiedyś trzeba sobie dać na luz . 

Czy dałbym ,,się pokroić" - raczej nie - prędzej gold card zakupię jak będę zmuszony i parcie na USA mi nie minie . 

Napisano
8 godzin temu, Xarthisius napisał:

BTW ktos z Was rozwaza udzial w pozwie?

Rozumiem że za "bezprawne" wstrzymanie wiz?
Skoro piszesz że w DV20 i DV21 się nie udało, to mowisz że to ma jakiekolwiek szanse?

Napisano

Co ma być to będzie i tak nie mamy na to wpływu i tak trzeba cierpliwie czekać i liczyć że sie uda.

Niestety na drodze do potencjalnej mojej wizy pojawiła sie kolejna przeszkoda wczoraj  przez przypadek roztargałem ostatnią stronę w paszporcie :unsure:

Teraz muszę szybko wyrobić paszport żeby był prawidłowy do wizy. Kiedy już otrzymam paszport muszę to zgłosić.?

Żeby otworzyć mój ds260 lepiej udać się do ambasady czy napisać do kcc?

Wydaje mi sie że wiem co robić ale wolę dopytać.

Napisano

a to nie jest tak że masz interview dostajesz ten wniosek 221 lub 211 czy jakoś tak, i po prostu kiedy pauza schodzi dostajesz GC? To po co te interview teraz, wytłumaczcie mi na chłopski rozum bo czegoś tu nie rozumiem 

Napisano
2 minuty temu, franz_maurer napisał:

i po prostu kiedy pauza schodzi dostajesz GC?

Tylko jeżeli pauza zejdzie przed 30 września i przed 30 września odbierzesz wizę . 

W obecnej sytuacji to płacisz za badania za interview i masz pewność że nic nie uzyskasz innego jak 221g . Jeżeli aplikujesz na kilka osób np 2+2 to już możesz umoczyć sporo . 

Na chłopski rozum to wygląda to tak że chętnie zbierają kasę ale wiz nie dają - to jak byś kupił bilet do kina w którym nie jest wyświetlany film .

Napisano
1 hour ago, mr.stylo said:

Na chłopski rozum to wygląda to tak że chętnie zbierają kasę ale wiz nie dają - to jak byś kupił bilet do kina w którym nie jest wyświetlany film .

W sumie to jest swietne intro do pozniejszego ewentualnego zycia w tym kraju.

• Haha 1
Napisano
4 hours ago, krychu280 said:

Rozumiem że za "bezprawne" wstrzymanie wiz?
Skoro piszesz że w DV20 i DV21 się nie udało, to mowisz że to ma jakiekolwiek szanse?

Nie udalo sie "zarezerwowac" wiz poza 30 wrzesnia. Wyrok zapadl na poczatku wrzesnia i w ciagu pozostalych paru tygodni wydali ~6k wiz.