krychu280 Napisano Wtorek o 09:44 Zgłoś Napisano Wtorek o 09:44 15 godzin temu, AAAaaaa napisał: Jak wygląda obecna sytuacja? mam interview w kwietniu - wizy są wydawane czy nie? jaki masz CN? Pauza nadal trwa, dołączyłeś do pozwu? 51 minut temu, franz_maurer napisał: z tego co wiadomo to dalej pauza, więc inwestycja w ciemno. Jestem ciekawy co się wydarzy jak nie wyjdzie, czy koszty chociaż wizy będą zwrócone.. Cytuj
Xarthisius Napisano Wtorek o 12:19 Autor Zgłoś Napisano Wtorek o 12:19 2 hours ago, krychu280 said: Jestem ciekawy co się wydarzy jak nie wyjdzie, czy koszty chociaż wizy będą zwrócone.. To Ci moge juz teraz ze 100% pewnoscia powiedziec: nie. Placisz za proces, a nie za wize. 1 Cytuj
mr.stylo Napisano Wtorek o 13:55 Zgłoś Napisano Wtorek o 13:55 1 godzinę temu, Xarthisius napisał: To Ci moge juz teraz ze 100% pewnoscia powiedziec: nie. Placisz za proces, a nie za wize. Tak ale nie za jakiś tam proces tylko za proces wizowy . W przypadku niemożności wydania wizy z przyczyn zależnych wyłącznie od organu prowadzącego proces i pobierającego opłaty za tą czynność to sorry ale nie ma cywilizowanego kraju w którym by to przeszło . Paragrafów na to kupa od niekorzystnego rozorządzenia mieniem do wyłudzenia . Cytuj
Xarthisius Napisano Wtorek o 14:02 Autor Zgłoś Napisano Wtorek o 14:02 (edytowane) 7 minutes ago, mr.stylo said: Tak ale nie za jakiś tam proces tylko za proces wizowy . W przypadku niemożności wydania wizy z przyczyn zależnych wyłącznie od organu prowadzącego proces i pobierającego opłaty za tą czynność to sorry ale nie ma cywilizowanego kraju w którym by to przeszło . Paragrafów na to kupa od niekorzystnego rozorządzenia mieniem do wyłudzenia . Nie martw sie, dostaniesz papier z odmowa na pocieszenie za te $330. Bedziesz mogl go oprawic w ramke zeby zwiekszyc wartosc. Again, placi sie za rozpatrzenie wniosku, a nie za "pozytywne" rozpatrzenie wniosku. Edytowane Wtorek o 14:03 przez Xarthisius Cytuj
kzielu Napisano Wtorek o 14:03 Zgłoś Napisano Wtorek o 14:03 5 minutes ago, mr.stylo said: Tak ale nie za jakiś tam proces tylko za proces wizowy . W przypadku niemożności wydania wizy z przyczyn zależnych wyłącznie od organu prowadzącego proces i pobierającego opłaty za tą czynność to sorry ale nie ma cywilizowanego kraju w którym by to przeszło . Paragrafów na to kupa od niekorzystnego rozorządzenia mieniem do wyłudzenia . Nastepny raz jak komus odmowia turystycznej albo nawet ESTY, powinien natychmiast zarzadac refundu od ambasady albo DoS bo jakis random na jakims forum pisze o jakis paragrafach Cytuj
mr.stylo Napisano Wtorek o 15:53 Zgłoś Napisano Wtorek o 15:53 1 godzinę temu, Xarthisius napisał: Again, placi sie za rozpatrzenie wniosku, a nie za "pozytywne" rozpatrzenie wniosku. Ja i inni doskonale to rozumiemy . Natomiast sytuacja w której jest podejmowane ,, odpłatne rozpatrywanie czegoś w pomimo administracyjnego nakazu odmowy jest nadużyciem -takim samym jak np egzaminowanie kogoś na prawo jazdy z sądowym zakazem prowadzenia pojazdów . Cytuj
mr.stylo Napisano Wtorek o 15:59 Zgłoś Napisano Wtorek o 15:59 1 godzinę temu, kzielu napisał: powinien natychmiast zarzadac refundu od ambasady Proponuję zasięgnąć opinii prawnej . Wszyscy dyskutowali tu o pozwie na pauzy - pomijali jednak podstawy prawne jakie przedstawiano do złożenia owego pozwu . Jasno była wśród nich wskazana właśnie ta sytuacja z procesowaniem prowadzącym do 221G jako jedyny możliwy wynik pozytywny . Cytuj
katlia Napisano Wtorek o 16:01 Zgłoś Napisano Wtorek o 16:01 5 minutes ago, mr.stylo said: odpłatne rozpatrywanie czegoś w pomimo administracyjnego nakazu odmowy jest nadużyciem Napewno jezeli wytlumaczysz to spokojnie i dokladnie to wysluchaja w ambasadzie. Sprobuj i daj nam znac. Cytuj
mr.stylo Napisano Wtorek o 16:13 Zgłoś Napisano Wtorek o 16:13 6 minut temu, katlia napisał: Napewno jezeli wytlumaczysz to spokojnie i dokladnie to wysluchaja w ambasadzie. Sprobuj i daj nam znac. Ale a tego w ambasadzie nie mam nawet zamiaru tłumaczyć . Daję do przemyślenia czemu do pozwu przyłączane są osoby z 221G ? Akurat konsultowałem swoją sytuację z prawnikami w USA i ze względu na wysoki CN i niepewność procesowania nie przystąpiłem do pozwu . Oprócz pozwów zbiorowych istnieje też powództwo indywidualne , jeżeli tylko ktoś udźwignie jego koszty -to czemu nie . Cytuj
aedaem2 Napisano Wtorek o 16:26 Zgłoś Napisano Wtorek o 16:26 (edytowane) Imo Jedyna opcja żeby uzyskać refundację to złożyć zbiorowy pozew cywilny w stanach. Wtedy może będzie jakieś 15 % szans na uzyskanie zwrotu. Ogólnie rzecz ujmując można pomarzyć Edytowane Wtorek o 16:28 przez aedaem2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi