Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
6 hours ago, krychu280 said:

Dla dziecka under 18 zaswiadczenie krk tez ma byc? 

Od 16 lat wzwyz, albo jezeli dziecko bylo kiedykolwiek aresztowane (wtedy zawsze, bez wzgledu na wiek).

Edytowane przez Xarthisius

Napisano

Red Eagle and Immpact may announce a second lawsuit , and both have interest lists. 

więc możliwe że będą kolejne grupowe pozwy jakby ktoś chciał się dołączyć, ja zacząłem serio nad tym się zastanawiać. 

Napisano
15 hours ago, Natalia93 said:

Ważność moich badań kończy się w sierpniu, czy w obecnej sytuacji można je po prostu „odświeżyć” czy lepiej czekać na instrukcje z ambasady?

Odswiezenie badan wiaze sie ponowna oplata za wszystko (poza szczepieniami). Nie spieszylbym sie dopoki cos nie drgnie.

Napisano

Witam,

Jakiś czas temu przeniosłem swoją sprawę DV z jednego z krajów bałkańskich do Polski. Mój numer sprawy to EU20,9XX.

Chciałbym zapytać, jak obecnie wygląda obciążenie Ambasady USA w Warszawie. Czy jest wiele osób z numerami spraw poniżej 20 000, które nadal nie otrzymały jeszcze wiadomości z terminem rozmowy?

Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie informacje. Niestety nie mówię po polsku i nawet z pomocą tłumacza mam trudności z korzystaniem z tego forum.

Bardzo dziękuję za pomoc. Mam nadzieję, że wszyscy wkrótce otrzymamy nasze zaproszenia na rozmowę!

Pozdrawiam,
U

Hello,

I transferred my DV case to Poland some time ago from a Balkan country. My case number is EU20,9XX.

I would like to ask about the current workload of the U.S. Embassy in Warsaw. Are there many applicants with case numbers below 20,000 who are still waiting to receive their interview notification email?

I would greatly appreciate any information you could share. Unfortunately, I do not speak Polish, and I am having a difficult time navigating this forum even with the help of translation tools.

Thank you very much for your help. I hope all of us receive our interview emails soon!

Best regards,
U

Napisano
W dniu 18.05.2026 o 04:07, franz_maurer napisał:

221 numaralı başvuru formu düzenlendi. 
Görüşme keyifli ve kısa sürdü. Nereye gideceğimiz, ne yapacağımız ve birikimimiz olup olmadığı gibi temel sorular soruldu. 
Düğün 29 Nisan'daydı ve görüşme 18 Mayıs'taydı. Yani her şey çok fazla evrak işiyle halledildi. 

Witam,

Czy mogę zapytać, jaki był Państwa numer sprawy i kiedy otrzymali Państwo wiadomość z terminem rozmowy?

Pytam, ponieważ próbuję oszacować, kiedy mogę otrzymać swoją wiadomość.

Przepraszam, jeśli moja wiadomość brzmi niezręcznie — język polski nie jest moim językiem ojczystym.

Dziękuję!

Hello,

May I ask what your case number was and when you received your interview notification email?

I'm asking because I am trying to estimate when I might receive my own email.

Sorry if my message sounds awkward—Polish is not my native language.

Thank you!