franz_maurer Napisano 21 godzin temu Zgłoś Napisano 21 godzin temu Wniosek 221 wydany. Rozmowa miła i szybka. Podstawowe pytania gdzie docelowo jedziemy i co będziemy robić i czy mamy oszczędności. 29 kwietnia był ślub, 18 maja rozmowa. Więc wszystko było na wariackich papierach załatwiane. Cytuj
Xarthisius Napisano 18 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 18 godzin temu On 5/15/2026 at 5:38 AM, franz_maurer said: miał ktos taki błąd w systemie? Ja i moja zona mamy wypełnione DS260, a mimo wszystko caly czas ten błąd mi sie pokazuje dlatego nie moge przejsc dalej po kody kreskowe. Ona ma jako DV1 ja jako DV2. Podziel sie dla potomnosci jak rozwiazales ten problem. Support? Cytuj
franz_maurer Napisano 17 godzin temu Zgłoś Napisano 17 godzin temu 55 minut temu, Xarthisius napisał: Podziel sie dla potomnosci jak rozwiazales ten problem. Support? Właściwie to tego nie rozwiązałem. pisałem maile do suportu ale nie było żadnej odpowiedzi, 15 maja udało się dodzwonić, pan mi powiedział że nie potrzebuje tego i że mnie wpuszcza do środka. więc poszliśmy bez wydrukowanych kodów kreskowych. Przy okienku nr 2, przed wejściem do konsula, pani powiedziała, że bez nich nie wejdziemy. Wyjaśniłem, że strona wywala mi błąd. Dopytała jeszcze, czy obydwoje mamy założone konta i przypisany numer (widoczny w prawym górnym rogu strony po zalogowaniu). To wystarczyło i zostaliśmy wpuszczeni do środka. Był jeszcze jeden problem, z którym się borykałem -odblokowanie DS-260 mojej żony, żeby dopisać mnie jako męża. Ślub był 29 kwietnia. 30 kwietnia wysłałem maila do supportu z prośbą o odblokowanie formularza. 6 maja mieliśmy lekarza. Już 4 maja odpisali, że potrzebują skanu aktu małżeństwa po angielsku (wysłałem im wielojęzykowy), ale potem przez kilka dni była cisza. 6 maja zrobiliśmy badania, z prośbą o wysłanie wyników do ambasady. 11 maja zadzwonili z ambasady z pytaniem, kim jestem, ponieważ przyszły moje i żony badania, a zgłoszona była tylko moja żona. Wytłumaczyliśmy sytuację i otworzyli dla mnie DS-260 do wypełnienia, ale formularz żony nadal był zablokowany. Support odpisał wtedy, że potrzebuje lepszej jakości skanu aktu. 14 maja zadzwoniłem ponownie do supportu i powiedziałem, że muszą odblokować DS-260 mojej żony, bo trzeba tam zaktualizować dane, wysłałem maila z lepszą jakością, Pan oznaczył sprawę jako priorytetową i jeszcze tego samego dnia udało się odblokować również DS-260 mojej żony. Cytuj
krychu280 Napisano 14 godzin temu Zgłoś Napisano 14 godzin temu 3 godziny temu, franz_maurer napisał: Dopytała jeszcze, czy obydwoje mamy założone konta i przypisany numer (widoczny w prawym górnym rogu strony po zalogowaniu). To wystarczyło i zostaliśmy wpuszczeni do środka. Nie rozumiem tego, każdy musi mieć osobne konto na ustraveldocs? Ja normalnie w procesie zakładania tego konta mogłem podać DV1, DV2, DV3 i każdy z nas ma osobny kod kreskowy (z ustravel) + osobne kody z DS260.. Pochwal się Pan jak poszło na rozmowie Cytuj
franz_maurer Napisano 13 godzin temu Zgłoś Napisano 13 godzin temu Bo zrobiłeś wszystko tak jak powinno być, u mnie było kombinowanie, przez to DV1 i DV2 nie chciało wbić, dlatego musiałem założyć konto żony, potem swoje, i dodać je przez konto żony na samą rozmowę czekaliśmy ok godzinę, rozmowa to była szybka sprawa, wiedziałem że będę musiał udowodnić że ślub nie był dla wizy, byłem przygotowany miałem mini album z 6 lat po 2 zdj z każdego roku i bilety lotnicze. Więc to była tylko formalność. Padło pytanie o ubezpieczenie, powiedzieliśmy że od pracodawcy ale będziemy mieć też własne prywatne i że mamy oszczędności. Cytuj
krychu280 Napisano 12 godzin temu Zgłoś Napisano 12 godzin temu ok elegancko! właśnie zabieram się za szykowanie fotek, chociaż dziecko to też jakiś dowód haha Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi