KonradN Napisano 3 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2025 W dniu 31.07.2025 o 02:08, Xarthisius napisał: @KonradN "maly" update. Zgodnie z memo opublikowanym w zeszly piatek interview waiver dla wiz nieimgracyjnych zostaje zniesiony z dniem 2 wrzesnia 2025 [1]. Takze zostal Ci miesiac, zeby to zalatwic... [1] https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/interview-waiver-update-july-25-2025.html Dzięki za update Cytuj
AABB Napisano 4 Sierpnia 2025 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2025 9 godzin temu, KonradN napisał: Dzięki za update Mam podobną sytuację. Czy znalazłeś jakieś informacje jak to załatwić? Cytuj
Xarthisius Napisano 4 Sierpnia 2025 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2025 4 hours ago, AABB said: Mam podobną sytuację. Czy znalazłeś jakieś informacje jak to załatwić? Probowales przeczytac link ktory zamiescilem w 3 poscie tego watku? Zupelnie przypadkiem jest tam instrukcja krok, po kroku co nalezy zrobic... Cytuj
Xarthisius Napisano 18 Września 2025 Zgłoś Napisano 18 Września 2025 On 7/30/2025 at 7:08 PM, Xarthisius said: @KonradN "maly" update. Zgodnie z memo opublikowanym w zeszly piatek interview waiver dla wiz nieimgracyjnych zostaje zniesiony z dniem 2 wrzesnia 2025 [1]. Takze zostal Ci miesiac, zeby to zalatwic... [1] https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/interview-waiver-update-july-25-2025.html Update do update'u: https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/interview-waiver-update-sept-18-2025.html i tak patrze, ze nie wiem czemu myslalem, ze to dotyczy wiz B1/B2. Sa one wyszczegolnione jako exception rowniez w starym ogloszeniu. Albo wtedy krzywo spojrzalem, albo dodali to po cichu po publikacji... W kazdym razie w dzisiejszym update'cie dochodza wizy H2A do listy exceptions. Cytuj
ilon Napisano 4 Marca Zgłoś Napisano 4 Marca Czy ktos w podobnej sytuacji i przedluzal niedawno wize turystyczna i ten interview waiver dzialal bez problemu? Jaki byl mniej wiecej czas od zaaplikowania do rzeczywistego otrzymania wizy w paszporcie? Cytuj
ilon Napisano 15 godzin temu Zgłoś Napisano 15 godzin temu (edytowane) Jakby ktos byl zainteresowany to mam update Wiza B1/B2 wygasa w grudniu 2025 r. Formularz DS‑160 wypełniłam 30 marca i tego samego dnia złożyłam wniosek o umówienie spotkania. System automatycznie zaproponował skorzystanie z procedury interview waiver, pozostawiając jednocześnie możliwość wyboru standardowego spotkania w ambasadzie lub konsulacie. Zdecydowałam się na interview waiver. W tej opcji wymagane było opłacenie usługi GTS Premium Delivery w obie strony. Osoby mieszkające bliżej ambasady lub konsulatu mogą zamiast tego wybrać opcję dropboxu. Paszport wysłałam kurierem UPS. Po kilku dniach otrzymałam e‑mail z informacją, że zdjęcie dołączone do DS‑160 było nieprawidłowe, wraz z prośbą o przesłanie nowego zdjęcia pocztą. Zdjęcie zostało dostarczone do konsulatu kilka dni później, a wiza została wydana niemal natychmiast po jego otrzymaniu. Łącznie od momentu złożenia wniosku do dostarczenia paszportu z wizą minęło mniej niż trzy tygodnie. Gdyby zdjęcie było prawidłowe od początku i nie było w międzyczasie Świąt Wielkanocnych, cała procedura najprawdopodobniej przebiegłaby jeszcze szybciej. Edytowane 15 godzin temu przez ilon 2 Cytuj
andyopole Napisano 14 godzin temu Zgłoś Napisano 14 godzin temu Godzinę temu, ilon napisał: Zdecydowałam się na interview waiver. Utracilas citizenship? Cytuj
ilon Napisano 14 godzin temu Zgłoś Napisano 14 godzin temu Haha, patrze czy jestescie czujni Wiza dla mojej mamy, ale caly dzien mi zszedl na wypelnienie wnioskow, wiec pisze jak o swoim doswiadczeniu Cytuj
andyopole Napisano 12 godzin temu Zgłoś Napisano 12 godzin temu 1 godzinę temu, ilon napisał: Haha, patrze czy jestescie czujni Czuwaj! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi