Jarek1122 Napisano 11 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2006 a ten przystanek z którego autobusy jezdza do primm to jest tylko jeden określony czy jest to transport publiczny tyle że my mamy go taniej? Autobus pracowniczy, koszt 2 $ w jedna strone.
greth Napisano 11 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2006 ale jest tylko jeden przystanek w całym LV skąd te autobusy jeżdzą?
maladie Napisano 11 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2006 Sa trzy miejsca gdzoe zatrzymuja sie autobusy jadace do Primm-u. Sa to - MGM, Flamingo i Downtown. Polacy korzystaja w wiekszosci z dwoch pierwszych, gdyz ten osatni jest bardzo daleko od centrum i osobiscie spotkalam tylko dwie osoby z Polski mieszkajace w tamtym rejonie i to tylko czasowo. Mysle ze neipotrzebnie zaprzatacie sobie glowe takimi sprawami Jedzie 250 Polakow i chocby nie wiem co to takie informacje beda na wyciagniecie reki Wracajac do mieszkania... Na Harborze z roku na rok mieskza coraz mniej osob - mieszkania male, duze zageszczenei ludzi a co do bezpieczenstwa - nie demonizujmy tego. Ogolnie jest malo bezpiecznie wloczyc sie gdzies po osiedlach pozno w nocy, ale nie jest tak zle ) Ja na Swenson chyba nie chialabym mieszkac... Z Tropicany do Striopa jest blizej i to mnie chyba przekona, ale jak zwykle wszystko sie okaze na miejscu:) A swoja droga to slyszlam cos o tym ze Harboru juz nie ma ) No coc, nie zdzwilabym sie - Strip sie rozrasta )
Jarek1122 Napisano 11 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2006 Z Tropicany do Striopa jest blizej i to mnie chyba przekona,) Tropicane to masz można powiedziec na samym stripe. Ile tam kosztuje mieszkanie ?
maladie Napisano 12 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2006 zalezy, bo mimo ze osiedle jedno, to rozne ceny Niktorzy mieli wliczony prad do czynszu, niektorzy nie, co pozodowalo dodatkowe opaly ok 120$ miesiecznie. Srednio to ok 120 $ za miesiac, przy czym tez to zalezalo od Twojego szczescia, czy meble miec bedziesz czy nie ))
Jarek1122 Napisano 12 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2006 zalezy, bo mimo ze osiedle jedno, to rozne ceny Niktorzy mieli wliczony prad do czynszu, niektorzy nie, co pozodowalo dodatkowe opaly ok 120$ miesiecznie. Srednio to ok 120 $ za miesiac, przy czym tez to zalezalo od Twojego szczescia, czy meble miec bedziesz czy nie )) Ale te 120$ to od osoby? Są tam jakieś ograniczenia co do ilości osob w mieszkaniu, bo w wiekszosci jest tak że można wynajać tylko na dwie osoby.
maladie Napisano 12 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2006 Placilismy 120$ od osoby - to bylo lacznie z internetem i z oplatami za energie. Mieszkalismy roznie, czsem 8, czesm 9 a czasem i 10 osob ) Mielismy dwa pokoje i trzeci "salon" z kuchnia, dwie lazienki i brak mebli ) Ale nie przeszkadzalo to nam, bo itak srednio spedzalimy tam pare godzin dziennie. Ja nei narzekalam i bylam zadowolona, mysle ze inni tez:) A co do ilosci osob - pewnie wiedzieli mniejw iecej ile oasob tam mieszka, bo polowa Tropicany to mieszkania wynajmowane przez Polakow, ale nie robili nam z tym zadnych problemow, choc tez nikt oficjalnie im tego nie mowil ile osb gdzie mieszka:)) Nie byloz tym zadnego, ale to zadnego problemu
greth Napisano 12 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2006 a od czego zaczyna się poszukiwania mieszkania? jest w tej dzielnicy jakieś biuro nie ruchomości? czy jak to się odbywa, inna sprawa jak wynajmuje się mieszkanie zawsze się podpisuje umowe?
maladie Napisano 12 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2006 Szuka sie apartamentow, idzie do officu ipyta czymaja cos wolnego Bez zadnego posrednictwa, bez placenia prowizji. Umowe zawsze sie popisuje, choc to tak naprawde nie am az tak wielkiego znaczenia, bo np. osoby podpisujace umowe wyjezdzaly wczesniej i kto inny za nie oddawal klucze i zdawal mieskzanie i nikt o nic nie pytal. Ogolnie rzecz biorac nie slyszalam by ktos mial jakiekolwiek klopoty. Czasem np. trzeba czekac kilka dni bo akurat remontuja apartament czy cos podobnego. no i np. w zeszlym roku w Primm, w Human Resources byla lista osob ktore kogos poszukiwaly do mieszkania itp. To naprawde nei wymaga az tyle zachodu co w Polsce
greth Napisano 12 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2006 w usa wiele rzeczy jest łatwiejsze jak widać od mieszkania do pracy , ja się tylko troche przejmuje że nie będę mieć co zrobić z rzeczami puki mieszkania nie znajde chyba do human resources nie pojade z bagarzami? chociaż w zasadzie zeszłoroczny wyjazd mnie nauczył że im mniej rzeczy się bierze do usa tym lepiej się na tym wychodzi=)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.