Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
1 hour ago, Xarthisius said:

@katlia pisalem juz o tym powyzej, DHS Secretary i USCIS gowno moze. DV zarzadza Department of State / Rubio. Pozostaje nam tylko czekac az ktos z administracji na normalnym szczeblu sie wypowie.

No tak ale trump i tak robi co chce... who's to stop him? W najgorszym razie sprawa pojdzie do SCOTUS, i po problemie dla trumpa.

Edytowane przez katlia

Napisano
7 minutes ago, katlia said:

No tak ale trump i tak robi co chce... who's to stop him? W najgorszym razie sprawa pojdzie do SCOTUS, i po problemie dla trumpa.

Wole sie skupiac na rzeczywistosci niz snuc mniej lub bardziej realne scenariusze. Jakby to bylo takie proste to mogliby zakazac imigracji w calosci juz 20 stycznia 2025.

Napisano
Cytat

1 A “hold” allows a case to proceed through processing, up to final adjudication. A “final adjudication” refers to the issuance of a final decision on a case, such as an approval, denial, or dismissal.

Jak to rozumieć? Bo teraz się zestresowałem i to poważnie...

Napisano
1 godzinę temu, krychu280 napisał:

Nie ty jeden . Ja jednak mam nadzieję ,że będzie jak zwykle czyli szumu kupa a czynów dupa . Już woja w Ukrainie się w 48 godz skończyła .... Chcieć to jedno móc to drugie . 

Napisano
3 hours ago, krychu280 said:

Przebywasz w USA I robisz adjustment of status? Jezeli nie, to czemu panikujesz?

To co Cie tak zestresowalo jest akurat jedyna pozytywna informacja w tej policy. Oznacza to mniej wiecej tyle, ze pomimo tego ze USCIS nie bedzie zatwierdzal petycji, caly proces bedzie sie toczyl normalnie. Dzieki temu ludzie nie straca czasu, a w pelni przeprocesowane sprawy beda mogly byc zatwierdzone natychmiast po zdjeciu holda.

Napisano

Nie, nie jestem w USA, czekam na rozmowę. 
Tzn że rozmowy będą przeprowadzane i karty wydawane dopiero po zdjęciu holda? Czy to tylko dotyczy jakichś petycji dla ludzi z DV ale już posiadających GC?

Napisano
23 minutes ago, krychu280 said:

Nie, nie jestem w USA, czekam na rozmowę. 
Tzn że rozmowy będą przeprowadzane i karty wydawane dopiero po zdjęciu holda? Czy to tylko dotyczy jakichś petycji dla ludzi z DV ale już posiadających GC?

To sie tyczy tylko i wylacznie ludzi mieszkajacych juz w USA i procesujacych wygrana w DV w USA.

Department of State jeszcze nic nie oglosil odnosnie DV procesowanych poza USA.

Napisano
18 godzin temu, Xarthisius napisał:

To sie tyczy tylko i wylacznie ludzi mieszkajacych juz w USA i procesujacych wygrana w DV w USA.

Department of State jeszcze nic nie oglosil odnosnie DV procesowanych poza USA.

♥️ ok dzieki Ci dobry czlowieku! 

Wesołych, zdrowych i spokojnych Świąt! 

• 4 tygodnie później...
Napisano
Witam serdecznie, czy coś może się zmieniło w temacie? Czy Amerykanie mają teraz inny sprawy na głowie?
Nic sie nie zmienilo,najlepiej jest sledzic sobie strony rzadowe USA. Dodatkowo 75 krajow bedzie od 21 stycznia zablokowane ws skladania aplikacji do wiz imigracyjnych,ale nie Polska.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk