Mateusz_us Napisano Wtorek o 14:35 Zgłoś Napisano Wtorek o 14:35 Witam wszystkich (: Chciałbym wybrać się na miesięczną podróż do USA, do Kalifornii. Planuję wynająć samochód, jednak mam dwa główne problemy. Po pierwsze, mam 20 lat i nie wiem, czy w takim wieku istnieje możliwość wynajmu auta. Po drugie, nie wiem, z jakich źródeł najlepiej skorzystać, aby znaleźć wypożyczalnię. Chciałbym przyoszczędzić również na kosztach i normalnie spać w aucie i myć się na siłowni. Stąd też pytanie jest, czy ktoś w ogóle robił takie coś, co ja chcę zrobić (spać w aucie) i ma jakies do tego porady, itp. Byłbym mega wdzięczny za odpowiedź (: Cytuj
Roelka v.2 Napisano Wtorek o 15:25 Zgłoś Napisano Wtorek o 15:25 Z tego co mówi Google większość wypozyczalni nie wydaje samochodow osobom poniżej 21 roku zycia. Wypożyczalnie samochodow sa na kazdym chyba lotnisku wiec znalezienie to nie jest problem. Mozesz sobie wygooglowac na ktorym lotnisku bedziesz lądował i zobaczyć jakie maja wypożyczalnie... Sa wyjątki ale z tego co czytam płacisz dodatkowo za kazdy dzień wypożyczenia auta (50 - 100$). Zeby korzystac z prysznicow w siłowniach bedziesz musial wykupic wejściówkę/membership, wiec dodatkowy koszt. Spanie w samochodzie.... Nie skomentuje. Ale zycze powodzenia jak policja zapuka ci w szybe. Cytuj
cavscout Napisano Wtorek o 15:37 Zgłoś Napisano Wtorek o 15:37 52 minutes ago, Mateusz_us said: Witam wszystkich (: Chciałbym wybrać się na miesięczną podróż do USA, do Kalifornii. Planuję wynająć samochód, jednak mam dwa główne problemy. Po pierwsze, mam 20 lat i nie wiem, czy w takim wieku istnieje możliwość wynajmu auta. Po drugie, nie wiem, z jakich źródeł najlepiej skorzystać, aby znaleźć wypożyczalnię. Chciałbym przyoszczędzić również na kosztach i normalnie spać w aucie i myć się na siłowni. Stąd też pytanie jest, czy ktoś w ogóle robił takie coś, co ja chcę zrobić (spać w aucie) i ma jakies do tego porady, itp. Byłbym mega wdzięczny za odpowiedź (: Bym polecił Uhaul. To firma gdzie wynajmujesz vany, pickup czy inne większe cuda do przeoczenia czy przeprowadzki. Możesz wynająć cos mniejszego jak Ford f150 (lub odpowiednik) czy Ford Transit (lub odpowiednik). Może być trochę drożej, ale będziesz mial miejsce na spanie, ale wynajmują wozy dla ludzie którzy są poniżej 21 roku życia. Co do mycia się, to są truck stops gdzie możesz wziasc prysznic, kosztuje to pare dolarów (10-15). Do tego masz zwykle rest areas gdzie możesz zrobić podstawowa toaletę za darmo. www.uhaul.com 1 1 Cytuj
mola Napisano Wtorek o 16:12 Zgłoś Napisano Wtorek o 16:12 Membership w planet fitness to $15 za miesiąc, sieć mają gęstą, więc dostęp do pryszniców wychodzi tanio. Z tym spaniem w samochodzie z wypożyczalni po kosztach to właśnie najbardziej bałabym się spania w sedanie. No chyba że masz metr czterdzieści w kapeluszu. I jak bardzo wiem, że jak człowiek młody to więcej zniesie, to jednak na samą myśl spania w Corolli przez miesiąc mnie plecy bolą... 1 Cytuj
cavscout Napisano Wtorek o 16:18 Zgłoś Napisano Wtorek o 16:18 5 minutes ago, mola said: Membership w planet fitness to $15 za miesiąc, sieć mają gęstą, więc dostęp do pryszniców wychodzi tanio. Z tym spaniem w samochodzie z wypożyczalni po kosztach to właśnie najbardziej bałabym się spania w sedanie. No chyba że masz metr czterdzieści w kapeluszu. I jak bardzo wiem, że jak człowiek młody to więcej zniesie, to jednak na samą myśl spania w Corolli przez miesiąc mnie plecy bolą... odradzam planet fitness, oak see rat zapiszesz jest bardzo ciężko skasować członkostwo Cytuj
cavscout Napisano Wtorek o 17:17 Zgłoś Napisano Wtorek o 17:17 58 minutes ago, cavscout said: odradzam planet fitness, oak see rat zapiszesz jest bardzo ciężko skasować członkostwo auto spell uderzyl lol , jak się raz zapiszesz, bardzo ciężko skasować członkostwo. Cytuj
mcpear Napisano Wtorek o 18:01 Zgłoś Napisano Wtorek o 18:01 Słyszałem o tym. Wyjątkiem jest California - gdzie stanowe prawo wymusiło opcję skasowania członkowstwa On-line. W przeciwnym przypadku skasować można tylko w miejscu gdzie się zapisałeś poprzez fizyczną wizytę w sali lub listownie. NIe można on-line (poza CA) i nie można telefonicznie + chyba jest 7 dni cancelation policy. Aczkolwiek jak byłby OP tego świadomy i był w stanie skasować członkowstwo to jest to najtańszy dostęp do pryszniców ($15 za miesiąć vs $12-$15 od wizyty na stacjach) Cytuj
kzielu Napisano Wtorek o 18:27 Zgłoś Napisano Wtorek o 18:27 Byl projekt "click to cancel" ktory mial byc na poziomie federalnym (umozliwiajacy on-line cancellation jakichkolwiek subskrypcji) - ale obecna administracja w postaci sadu federalnego dosc skutecznie to ubila. Cytuj
cavscout Napisano Środa o 03:21 Zgłoś Napisano Środa o 03:21 9 hours ago, mcpear said: Słyszałem o tym. Wyjątkiem jest California - gdzie stanowe prawo wymusiło opcję skasowania członkowstwa On-line. W przeciwnym przypadku skasować można tylko w miejscu gdzie się zapisałeś poprzez fizyczną wizytę w sali lub listownie. NIe można on-line (poza CA) i nie można telefonicznie + chyba jest 7 dni cancelation policy. Aczkolwiek jak byłby OP tego świadomy i był w stanie skasować członkowstwo to jest to najtańszy dostęp do pryszniców ($15 za miesiąć vs $12-$15 od wizyty na stacjach) A tak koniec koncem, jak wynajmie vana to może sobie kupić podróżny shower i pobierać wodę w miejscach kempingowych. Inna opcja to baby wipes lol. Nieraz 2-3 tygodnie żyło się czyszcząc się niem i się przeżyło Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi