Kamelia Napisano 28 Stycznia Zgłoś Napisano 28 Stycznia Mam pytanie bylam w USA majac wazna karte ESTA 2 razy .Nigdy nie przekroczylam terminu pobytu .Karte mam wazna jeszcze rok,poznalam tam mezczyzne ,wyszlam za maz i chyba bede miala klopoty bo pewno moja kartaESTA straci waznosc ,lub nie bede mogla juz pojechac do meza .Karta wazna jeszcze rok.Po prostu mam trudnosci z zapytaniem ,o to czy moja karta przez malzenstwo stracila waznosc a ja nie moge wyjechac ,Czy przez to ze wyszlam za maz narobilam sobie problemow i karta turystyczna nie wazna,wiec nie moge wyjechac.Ja i maz mamy po 70 starsi ludzie .Ale fakt nie sprawdzilismy czy mozemy sie pobrac ja Polka maz obywatel USA.Wrocilam do Polski ,maz zostal w USA.Wizy na 3 miesiace sa rowniez turystyczne,nie zmienialam nazwiska po slubie cywilnym.Moze ktos mi udzieli informacje na ten temat .Dziekuje .Kamelia Cytuj
kzielu Napisano 28 Stycznia Zgłoś Napisano 28 Stycznia Jest wazna i jezeli nie zostalas dluzej niz 90 dni to z punktu widzenia ESTA nic sie nie stalo, slub bez problemu na ESTA mozna brac, wyjezdzanie na ESTA w celu zostania na stale jest niemile widziane. Cytuj
andyopole Napisano 28 Stycznia Zgłoś Napisano 28 Stycznia Na ESTA nie wolno chyba zmieniać statusu...? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi