ASKA4 Napisano 9 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2013 Jeszcze palec przywiez by odcisk zdjac palec jak palec, ale oko tez wydziob, moze sie przydac
jkb Napisano 9 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2013 palec jak palec, ale oko tez wydziob, moze sie przydac Do paszportu nie trzeba...
rynr Napisano 10 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2013 dzięki wszystkim, widzę że macie dobrą zabawę... byćmoże głupie pytanie zadałem ale wystarczyło odpowiedzieć na poprzedniego posta że gra nie warta świeczki. szkoda że tam do odpowiedzi nie było tylu mądrych. a tak w zasadzie przepraszam was ale niestety nie znam jakoś secjalnie prawa jakie tam panuje, stąd też moje pytania mogą wydawać się głupie. wiem też że usa jest na tyle chorym krajem gdzie wszystko jest mozliwe, dlatego chciałem spróbować coś zrobić, ale widze że nie ma sensu. pozdrawiam Sens może i jest, jeśli bardzo Ci zależy na wyjeździe, ale trzeba szukać innych dróg: loteria, ślub z obywatelem itp.
Joyanna Napisano 11 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2013 dzięki wszystkim, widzę że macie dobrą zabawę... byćmoże głupie pytanie zadałem ale wystarczyło odpowiedzieć na poprzedniego posta że gra nie warta świeczki. szkoda że tam do odpowiedzi nie było tylu mądrych. a tak w zasadzie przepraszam was ale niestety nie znam jakoś secjalnie prawa jakie tam panuje, stąd też moje pytania mogą wydawać się głupie. wiem też że usa jest na tyle chorym krajem gdzie wszystko jest mozliwe, dlatego chciałem spróbować coś zrobić, ale widze że nie ma sensu. pozdrawiam Moze i nie powinnismy sie nabijac,ale nie zaleznie jak chore panstwo jest w zadnym zmarlej osobie nikt paszportu nie wyda, wiec twoje pytanie wydalo sie nam troche dziwaczne. Jesli bardzo chcesz wyjechac do tego chorego kraju to jak pisze kolega wyzej-loteria badz slub z obywatelem. Powodzenia zycze.
Kropka Napisano 20 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Witam serdecznie, Mam pytanie. Mój Narzeczony urodził się w Stanach,jego Babcia z Dziadkiem wyemigrowała do Stanów w 1949 roku.Babcia dostała obywatelstwo w 1979 roku. Potem Babci z dziadkiem rozwiodła się po urodzeniu dzieci i dziadek wrócił do Polski i więcej kontaktu nie utrzymywali ze sobą.Czy Narzeczony wraz z Tatą moga ubiegac się o polskie obywatelstwo? Dziękuję za odpowiedź.
sly6 Napisano 20 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Kropka kazdy Urzad Wojewodzki ma wydzial do spraw cudzoziemcow i tam zadaj to pytanie,spytaj sie http://www.bip.mazowieckie.pl/cmsws/page/?D;1129
Janina Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Witam Państwa Chciałabym dopytać, bo nie do końca mam jasność. Czy jako córka nieżyjącego już obywatela USA, który w Stanach mieszkał tylko w okresie wczesnego dzieciństwa w początkach XX w. mam prawo do ubiegania się o obywatelstwo i czy jest szansa otrzymania takowego w momencie kiedy jestem już emerytką i właściwie nie dysponuję żadnymi dokumentami taty. Pozdrawiam serdecznie Janina
renox Napisano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2013 Moze i nie powinnismy sie nabijac,ale nie zaleznie jak chore panstwo jest w zadnym zmarlej osobie nikt paszportu nie wyda, wiec twoje pytanie wydalo sie nam troche dziwaczne. Jesli bardzo chcesz wyjechac do tego chorego kraju to jak pisze kolega wyzej-loteria badz slub z obywatelem. Powodzenia zycze. No tak, kandydatki juz na niego czekaja.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.