KW Napisano 5 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2009 Mam pytanko do Keyser Soze - jaka jest za zwyczaj pogoda w SF w lutym? Planuję podróż po zachodnim wybrzeżu (San Diego, Los Angeles, San Francisco) w lutym i nie mogę nigdzie znaleźć informacji jaka mniej więcej pogoda będzie wtedy weather channel stats: http://www.weather.com/outlook/recreation/..._bottomnav_golf
Keyser Soze Napisano 7 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 7 Listopada 2009 Pogoda w SF w tym czasie jest raczej nie do przewidzenia, w LA i SD sa raczej bardziej stale warunki. W styczniu 2009, pewnego zimnego wieczora do miasta wtoczyla sie tak gesta mgla, ze wiadomym bylo iz nastepnego dnia niebo bedzie czyste i slonce poswieci, wiatr nie powieje...co jest tu rzadkoscia. Slonce poswiecilo prawie 3 tygodnie, mielismy lepsze lato niz w sierpniu i wrzesniu! Krajanie ktorych tu spotkalem i ktorzy zyli w innych stanach mowia, ze w SF jest najlepszy klimat i najlepsza pogoda bo niegdy nie jest tu za zimno ani za goraca. Prawda to!
moniex Napisano 22 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2009 Dzięki za info Jednak przestraszyliśmy się tej pogody zimowej na zachodnim wybrzeżu i lecimy na Florydę Dziś lub jutro kupujemy bilety na samolot, miejscówkę mamy już zaklepaną, pozostaje nam tylko ustalić co tam chcemy sobie pozwiedzać :) Pozdrawiam
AgentOrange Napisano 22 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2009 Człowieku, zarobić dla Ciebie dobre pieniądze mając studia, to żaden problem!!! Nostryfikuj dyplom, weż dodatkowo kilka klas w community college ( za semestr zaplacisz moze z 200 $ za 3 kursy pomagające Ci znależć swoje miejsce na rynku pracy) i zacznij zarabiać w swoim zawodzie DOBRE pieniądze głową!!! Hej Maria, muszę przyznać, że po przeczytaniu bardzo wciągającej "książki" kaysera chciałem zadac podobne pytanie, ale mie uprzedziłaś. 200 USD za kurs w Collegu, w jaki sposób, myślałem, że nauka w usa to jest straszna kasa. Czy każdy dyplom można nostryfikować? Powodzenia Kayser, będę śledził ten wątek i trzymał kciuki
Keyser Soze Napisano 23 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 23 Lutego 2010 Moimi papierami z Polski zajme sie po powrocie z ojczyzny, bowiem zamierzam kontynuowac edukacje...................Jade na urlop do rodzinnego domu, 19 marca wylot, wracam w polowie kwietnia................Czy jako posiadacz GC powinienem szczegolnie o czyms nie zapomniec, pytam bo bede opuszczac USA po raz pierwszy od przyjazdu tutaj?
sly6 Napisano 24 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2010 powinienies miec wazny paszport na podroz oraz GC
Keyser Soze Napisano 19 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 19 Marca 2010 Dzieki, wszystko mam juz gotowe na wyjazd. Morda mi sie chacha jak konska dupa do bata
pelasia Napisano 19 Marca 2010 Zgłoś Napisano 19 Marca 2010 Morda mi sie chacha jak konska dupa do bata :lol ????????????????? czego to ludzie nie wymysla ;lol p.s. a nie powinno byc haha?
aeris Napisano 22 Marca 2010 Zgłoś Napisano 22 Marca 2010 Dzieki, wszystko mam juz gotowe na wyjazd. Morda mi sie chacha jak konska dupa do bata Keyser, zycze super pobytu w POlsce:) tez sledze Twoj watek, czyta sie go swietnie! pisz czesciej prosze:) kiedy ostatnio byles w Polsce?
Keyser Soze Napisano 11 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 11 Maja 2010 No wiec przed 3 tygodniami wrocilem z wakacji w Polsce, widzialem sie z Rodzina i Przyjaciolmi po raz pierwszy od momentu wyprowadzki do USa w sierpniu 2006.....................Coz, radosci bylo co niemiara to chyba zrozumiale. Te 25 dni uplynely szybko ale i wolno zarazem, mialem okazje nacieszyc sie najblizszymi, przyjaciomi, dalszymi znajomymi, starymi kumplami, zaliczylem koncert, na ktory czekalem 20 lat - moj ulubiony zespol, ktory poznalem w 1990 roku wreszcie zagral sztuke w Polsce, i jakby tego bylo malo, bylem ich specjalnym gosciem (znamy sie od lat, widzielm ich pare razy w EU i chyba 4 razy tutaj w USA), zostalem kolejny raz wujkiem, przytylem z 10 kilo (mamie sie nie odmiawia, szczegolnie jak sie tesknilo za pysznym polskim jadelkiem), no i niestety przezywalem smutek z narodem po katastrofie 10 kwietnia.................Ogolnie poza wrqzeniami czysto emocjonalnymi widac, ze Polska sie zmienia, idzie do przodu, przynajmnjiej w stolicy da sie to odczuc, ludzie szczegolnie mlodzi - nastolatki/studenciaki juz nie sa tacy szarzy;z drugiej strony mamy w Polsce mnostwo homoselksulaistow, ktorzy jeszcze o tym nie wiedza ze nimi sa - wszyscy ci metroseksulanie zrozbieni chlopcy co sie na ogladali szolow na tvn od razu by zmiekli jakby tylko przyjechali do Stanow i nie doswiadczyli zadnej atencji ze strony kobiet LOL. Ceny w sklepach rozpierdolily mnie niczym jastrzab kure................W Polsce jest drozej niz w Stanach, o zarobkach nawet nie wspomne by Polakow nie denerwowac za bardzo. Generalnie po 2 tygodniach pobuty zakomunikowalem rodzinie i przyjaciolom, ze niestety nie widze siebie w Polsce na stale.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.