widlek Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 Czy petycja I-130 powinna byc zatwierdzona (approved) badz pending gdy mam interview o zielona karte??? I - 130 zostala zlozona na mnie przez moja zone w 2004 r- rezydenta w czasie gdy bylem jeszcze w Polsce. W czasie Interview o zielona karte (zona jest juz obywatelem) ktore mialem w poniedzialek -oficer imigracyjny dal moja sprawe na pending i nie zatwierdzil jej. Powod - ma watpliwosci co do mojej petycji I -130 ( moja I-130 jest pedning). Kazal mi zadzwonic do Urzadu imigracyjneg Kaliforni zeby dowiedziec co sie z moja sprawa dzieje:) Wkrotce mam kolejne spotkanie za 10 dni o zielona karte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 Aby zatwierdzic adjustment of status musisz miec zatwierdzona I-130 (Badz I-129 w przypadku wizy K1). I-130 nadaje ci numer imigacyjny. Bez tego nie mozesz dostac zielonej karty. Dziwne ze miales interview skoro nie masz zatwiezonej I-130. Czy dostales kiedykolwiek approval notice dla I130? Moze to tylko ich system. Powodzenia Krysia Link to comment Share on other sites More sharing options...
widlek Posted November 23, 2006 Author Report Share Posted November 23, 2006 Nigdy nie dostalem zatwierdzonej I -130 (mam tylko notice of action I-130 - przeniesione dokumenty z Urzedu imigracyjnego z Nebraski do Kalifornii). Po zlozeniu dokumentow o adjustment of status I- 485 w Chicago otrzymalem wraz z potwierdzeniem nr A#...pozniej po 2,5 miesiaca dostalem zaproszenie na moje interview.. :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW Posted November 28, 2006 Report Share Posted November 28, 2006 Widlek to I-130 to sladales w USA czy w polsce? to tak apropo postu by Lucas_pln Krysia Link to comment Share on other sites More sharing options...
widlek Posted November 29, 2006 Author Report Share Posted November 29, 2006 I-130 bylo skaldane w USA...wtedy bylem jeszcze w Polsce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas_pln Posted November 29, 2006 Report Share Posted November 29, 2006 I-130 bylo skaldane w USA...wtedy bylem jeszcze w Polsce Przeszukaj swoje dokumenty!!! Ja znalazlem swoj I-130 approved z marca 2006 w teczce zony, ktora o tym zapomniala? Juz jej nie pozmywam naczyn w tym tygodniu ;-) tyle mnie to stresu kosztowalo. Jesli nie masz I130 approved to nie skladasz I485 jesli jestes na K3. Czekasz na approval notice of I130 i wtedy skladasz I485 - ja to tak zrozumialem i tak postepuje. Pozdrawiam, Lucas Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpilka Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Dziwne ze miales interview skoro nie masz zatwiezonej I-130. moje I-30 tez nie jest zatwierdzone a interview mialam 4 miesiace temu... :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
widlek Posted November 30, 2006 Author Report Share Posted November 30, 2006 i jak poszlo na interview...??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karina Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Dziwne ze miales interview skoro nie masz zatwiezonej I-130. moje I-30 tez nie jest zatwierdzone a interview mialam 4 miesiace temu... :shock: czy wyszlas za maz za obywatela? czy wszystkie dokumenty I-130 oraz I-485 byly skladane razem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
widlek Posted November 30, 2006 Author Report Share Posted November 30, 2006 jakie wnioski Karino??? Ja mialem zlozona I-130 kiedy zona byla rezydentem w 2004 r.(bylem wtedy w Polsce) W tym roku zostala obywatelem, wiec zlozylem I-485 (bylem na wizie F1). Moja I -130 jest ciagle pending (wraz z potwierdzeniem otrzymania I-485 przez USCiS w Chicago dostalem takze nr imigracyjny A# ) ale dostalem zaproszenie na interview-jutro druga wizyta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.