Lettice Napisano 16 Marca 2007 Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 Mam pytanie, ile zarabia prokurator w Polsce? Prokurator z tytułem magistra 8) Prosze o szybką odpowiedź. :roll:
karina Napisano 16 Marca 2007 Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 Ha ha ha, tu nie ma prokuratorow bez magistra Dodatkowo zalezy gdzie pracujesz (np. DA badz GA) czy tylko jestes prokuratorem w miescie. Duzo zalezy tez gdzie pracujesz czyli w jakim stanie.
kubakj Napisano 16 Marca 2007 Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 A mamy w Polsce prokuratorow bez magistra ?? :oops: :oops:
Lettice Napisano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Napisano 17 Marca 2007 Wyobrazcie sobie, ze sa w polsce prawnicy/prokuratorzy/ mecenasi etc. bez tytulu magistra :!: Jak np. moja znajoma... 8)
Meister Napisano 17 Marca 2007 Zgłoś Napisano 17 Marca 2007 Wyobrazcie sobie, ze sa w polsce prawnicy/prokuratorzy/ mecenasi etc. bez tytulu magistra :!: Jak np. moja znajoma... 8) A to ciekawe. Toż to jakieś farmazony są. Pierwszy raz słyszę o czymś takim. Póki co, żeby zostać prokuratorem, adwokatem, notariuszem etc. trzeba w Polsce zrobić aplikację, na którą możesz zdawać gdy jesteś magistrem prawa. Są w Polsce prawnicy bez aplikacji, ale są to magistrzy prawa. To, że ktoś pracuje w prokuraturze, w kancelarii, czy w sądzie, to wcale nie oznacza, że od razu jest sędzią, prokuratorem, czy np. adwokatem !!! Ludzie zlitujcie się !!!! A oto cytat specjalnie dla Lettice z ustawy o prokuraturze RP: Art. 14. 1. Prokuratorem może być powołany ten, kto: 1) posiada obywatelstwo polskie i korzysta z pełni praw cywilnych i obywatelskich, 2) jest nieskazitelnego charakteru, 3) ukończył wyższe studia prawnicze w Polsce i uzyskał tytuł magistra lub zagraniczne uznane w Polsce, 4) jest zdolny, ze względu na stan zdrowia, do pełnienia obowiązków prokuratora, 5) ukończył 26 lat, 6) złożył egzamin prokuratorski lub sędziowski, 7) pracował w charakterze asesora prokuratorskiego lub sądowego co najmniej rok albo odbył w wojskowych jednostkach organizacyjnych prokuratury okres służby przewidziany w przepisach o służbie wojskowej żołnierzy zawodowych. sędziów, co najmniej trzy lata.
Lettice Napisano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Napisano 18 Marca 2007 My mistake, najwyrazniej moja znajoma nie zrobila aplikacji :oops: Na szczescie ja mam 8) zrobilam dwa lata temu a teraz urzadzam sie w usa. Sorry ludzie, zrobilam blad w moim pierwszym poscie, moje pytanie mialo brzmiec ile zarabiaja prokuratorzy w Polsce :? :shock: :?: Jeszcze raz sorry za pomylke.
kubakj Napisano 18 Marca 2007 Zgłoś Napisano 18 Marca 2007 My mistake, najwyrazniej moja znajoma nie zrobila aplikacji :oops: Na szczescie ja mam 8) zrobilam dwa lata temu a teraz urzadzam sie w usa. Sorry ludzie, zrobilam blad w moim pierwszym poscie, moje pytanie mialo brzmiec ile zarabiaja prokuratorzy w Polsce :? :shock: :?: Jeszcze raz sorry za pomylke. I myslisz, ze pojdziesz do prokuratury i tam cie zaraz zrobia prokuratorem ? hehehe Poczekasz parenascie lat....
rypson Napisano 19 Marca 2007 Zgłoś Napisano 19 Marca 2007 Rece opadaja jak widze takie kwiatki na forum... nie dosc ze dziewczyna ma w podpisie I hate Poland... to jeszcze twierdzi ze ma znajoma prokurator bez mgr... pewnie tez i palila trawe ale sie nie zaciagala... no ale... ma to swoje plusy dodatnie i plusy ujemne... rozne rzeczy sie dzieja na swiecie ktore sie fizjonomom nie snily... a odpowiadajac na pytanie prokurator w Polsce zarabia od 4000 w gore tysiecy oczywiscie zlotych polskich (info o zarobkach znalazlem gdzies na necie bo chyba nie problem wpisac w google.com) no widze ze kolezanka sie w usa bedzie urzadzala to nic tylko powodzenia zyczyc pani prokurator... LOL dwa lata od aplikacji i szykujemy sie na prokuratora ladnie ladnie... tez kiedys mialem takie ambicje jak bylem w 3 klasie szkoly podstawowej szykowalem sie na znanego w swiecie chirurga... niestety nie wyszlo zdaza sie... jeszcze powiedz mi ze ta aplikacje w polsce zrobilas.... a gdzie w usa mieszkamy ?? Greenpointcik czy Jackowo ?? a moze Manhattan... to inna sprawa wtedy.... tylko nie Ave... rght ??
Lettice Napisano 19 Marca 2007 Autor Zgłoś Napisano 19 Marca 2007 A nie slyszeliscie o tym, ze kazdy student III, IV i V roku moze isc do szkoly prawa obcego :?: Ja skonczylam szkole prawa amerykanskiego... Wiec bez problemu moge znalesc prace :x :roll: :!: I juz ja nawet znalazlam:!: HA :!:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.