plaza Napisano 15 Maja 2007 Zgłoś Napisano 15 Maja 2007 ja dzisiaj dostałe wizkę miałem standardowe pytania czyli dokąd jedziesz, co studiujesz, co bedziesz robił w usa. NIema co się bać rozmowy z konsulem, trzeba byc optymistą - będzie dobrze:)
sweeti Napisano 22 Maja 2007 Zgłoś Napisano 22 Maja 2007 Bylam wczoraj w konsulacie w Krakowie i mam wize, moj chlopak tez!!!! ) Powiem tak, wszystko szybko sie dzialo i ogolnie fajnie bylo! A pytania mialam takie: Ile mi jeszcze studiow zostalo, Co studiuje, Co bede robic w Stanach i Czy wiem do jakiego miasta pojade! I do wszystkich, ktorzy czekaja na rozmowe- NIE BOJCIE SIE!!! Oczywiscie jesli nie byliscie karani i w dokumentach pisaliscie prawde...
lanosek Napisano 22 Maja 2007 Zgłoś Napisano 22 Maja 2007 a mam pytanie - mam umowione spotkanie w konsulacie na 29 maja a bilet mam wykupiony juz na 31 maja - mam jakies szanse zdazyc??
t0d Napisano 22 Maja 2007 Zgłoś Napisano 22 Maja 2007 a mam pytanie - mam umowione spotkanie w konsulacie na 29 maja a bilet mam wykupiony juz na 31 maja - mam jakies szanse zdazyc?? musisz konsula ładnie poprosić o paszport jak najszybciej bo masz lot za parę dni oraz gorąco zalecam powiedzenie tego osobie z firmy której zapłaciłeś za program żeby w razie czego mogła interweniować
lanosek Napisano 22 Maja 2007 Zgłoś Napisano 22 Maja 2007 no tak - osoba z firmy to wie i na moja prosbe o przyspieszenie mojej wizyty - przelozenie jej na piatek powiedziałą ze nie da rady bo juz jest komplet i ze mam sie nie martwic bo zdazy. tylko z tego co mi powiedziano w informacji w konsulacie to na wydanie wizy czeka sie do tygodnia. ale skorzystam z rady i powiem to konsulowi - myslisz ze to cos da ?? bo do wtorku to ja chyba z nerwów niewytrzymam - lece po raz pierwszy a jak na razie to mam istny tor z mega iloscia przeszkód dzieki w ogole za odpowiedz :*
t0d Napisano 22 Maja 2007 Zgłoś Napisano 22 Maja 2007 rozmowe miałem 8 maja a wylot 11, zgadnij czy pomogło.. oczywiście że nie - ale na pewno nie zaszkodziło ("opiekun grupy" potem poszedł i wyprosił mój paszport)
fifi Napisano 23 Maja 2007 Zgłoś Napisano 23 Maja 2007 Ja mialam rozmowe 20, a wylot 21 o 7 rano i zdazylam Trzeba KONIECZNIE powiedziec konsulowi, to Ci na wniosku napisze "urgent". Mi wprawdzie powiedzial, ze na dzis wizy sie nie da, ale biuro zalatwilo i sie dalo Wszystko bedzie dobrze, uszy do gory
lipski Napisano 24 Maja 2007 Zgłoś Napisano 24 Maja 2007 wydaje mi sie Lanosek że zdążysz, niech biuro najpóźniej dzień po wizycie odbierze twoje papierki i na lotnisku mogą Ci oddać bo i takie opcje tutaj wyczytałem na forum
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.