annaonline Napisano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2007 Witam, mam zielona karte, pierwszy raz jade na niej do Polski, czy musze wypelniac jakies formularze, ze wyjezdzam z USA? Czy musze wyslac zawiadomienie,ze nie bedzie mnie w Stanach? Czy okres ktory spedze w Polsce bedze sie wliczal w czas oczekiwania na obywatelstwo, czy tez nie? Bo wyglada na to,ze ze wzgledu na interesy duza czesc roku bede musiala spedzac w Polsce. Wiec nie wiem,czy ten czas bedzie sie zaliczal do wymaganego na obywatelstwo. Jesli wiecie cos na ten temat, prosze, podpowiedzcie:) dzieki
sly6 Napisano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2007 http://www.prawoimigracyjneusa.com/zielonakarta.htm http://www.prawoimigracyjneusa.com/obywatelstwo.htm
Jackie Napisano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2007 mam zielona karte, pierwszy raz jade na niej do Polski, czy musze wypelniac jakies formularze, ze wyjezdzam z USA? Nie. Czy musze wyslac zawiadomienie,ze nie bedzie mnie w Stanach? Nie. Czy okres ktory spedze w Polsce bedze sie wliczal w czas oczekiwania na obywatelstwo, czy tez nie? Zależy ile czasu spędzisz poza granicami USA. Jeśli jednorazowo więcej niż 6 miesięcy, musisz zacząć "zbierać czas" od początku. Jeżeli spędzisz poza granicami USA więcej niż rok, możesz stracić GC.
kubakj Napisano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2007 mam zielona karte, pierwszy raz jade na niej do Polski, czy musze wypelniac jakies formularze, ze wyjezdzam z USA? Nie. Czy musze wyslac zawiadomienie,ze nie bedzie mnie w Stanach? Nie. Czy okres ktory spedze w Polsce bedze sie wliczal w czas oczekiwania na obywatelstwo, czy tez nie? Zależy ile czasu spędzisz poza granicami USA. Jeśli jednorazowo więcej niż 6 miesięcy, musisz zacząć "zbierać czas" od początku. Jeżeli spędzisz poza granicami USA więcej niż rok, możesz stracić GC. Musi zbierac od poczatku jak bedzie wiecej niz rok poza USA. Jak bedzie pomiedzy 6-12 miesiecy poza USA, to musi wykazac mocne dowody na to,ze to byla tylko tymczasowa dluzsza podroz i mialo sie mocne wiezi z USA, jak rodzina, rachunki, kredyty do splaty, itp.
Magnum Napisano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2007 Jak będzie ponad rok, to może stracić GC.. A międyz 6-12 mies. nie liczy sie do obywatelstwa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.