Konrad000 Napisano 28 Maja 2007 Zgłoś Napisano 28 Maja 2007 Witam. Mam pytanie odnośnie zakazów w USA związanych z nieukonczeniem 21 lat. 21 bede mial w paźdzerniku, w zwiazku z tym mam pytanie jak mozna obejsc ten przepis.Słyszalem o kserowaniu paszportu, i zmianie na ksero daty urodzenia, a w klubach okazuje sie wtedy samo ksero. Wie ktos moze o ionny sposobach? Troche mi szkoda "zabawy" z powodu 2 miesiecy:/ Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam
sly6 Napisano 28 Maja 2007 Zgłoś Napisano 28 Maja 2007 pierwszy raz takie cos slysze,sa kluby ze nie chca wogule patrzec na paszport a co dopiero na xero :shock:
Marcin20 Napisano 28 Maja 2007 Zgłoś Napisano 28 Maja 2007 Zalezy jaka masz date ur.??Mowisz ze pazdziernik...Tutaj format daty to mm/dd/rrrr a u nas dd/mm/rrrr . Jesli masz np. (polska data) 06/11/1886 to oni moga to potraktowac jako czerwiec 11 rok 1986. Znajoma tak miala 2 lata temu i caly czas przechodzilo. A co do ksera to w poprzednie lata znajomym i mi nigdy nie zaakceptowali zeby wpuscic do klubu. Dlatego tym bardziej sie zdziwilem jak jedna dziewczyna z naszej grupy wpuscili do klubu na kserze kilka tyg temu :/. Pzdr !!
pelasia Napisano 28 Maja 2007 Zgłoś Napisano 28 Maja 2007 po pierwsze o ile sie nie myle w paszporcie jest napisane PAZDZ/2007 i OCT/2007( przynajmniej w starych nie wiem jak w nowy). amerykanie glupi nie sa i czytac potrafia. poza tym w wiekszosci miejsc w USA nie akceptuja ksera bo wiedza ze ludzie daty sobie zmieniaja i chca zobaczyc orginal. niektore miejsca maja bardzo powazne podejscie do tej sprawy. juz nie raz widzialam ludzi pokazujacych zagraniczny dowodzik, prawko, ksera, miedzynarodowe legitymki itp i byli proszeni o pokazanie paszportu, jesli nie maja coz "bye". amerykanie powaznie podchodza do tych 21 lat wiec raczej ciezko bedzie ominac. no i nie liczy sie dla nich sam rok ale takze miesiac urodzenia. jedynie co ci pozostaje to imprezki domowe, no i probowanie gddzies sie wkrecic , moze ci sie uda ale raczej przygotuj sie ze moga byc problemy.
izabela-karabela Napisano 28 Maja 2007 Zgłoś Napisano 28 Maja 2007 czesc tak jak pisze pelasia, czasem ludzie korzystaja z dowodow osobistych lub ISIC i innych kart gdzie miesiac oznaczany jest cyfra wiec moga zle odczytac, ale coraz wiecej studentow z europy jezdzi do usa i oni jush wiedza co i jak, dlatego w wiekszosci clubach jest obowiazek pokazania paszportu. moja kolezanka nawet wyrobila sobie lewe ISIC z data zeby miala 21 lat, ale ochroniarze twardo ma byc paszport i jush, do widzenia zawsze mozesz sprobowac, to zalezy od klubu, od dnia (czasem da sie zagadac z ochroniarzem pod warunkioem ze nie ma wlasiciela ) a jak nie to pozostaja imprezy w domu. a jeszcze co do nieskonczonych 21 lat, to jak bedziecie chcieli kupic alkohol to niech kupuje tylko osoba pelnoletnia bez Twojej obecnosci bo wtedy i tak mu nie przedadza, a tlumaczenie bedzie takie ze to dla Ciebie on kupuje, wiec lepiej poczekac na zewnatrz. pozdrawiam
pelasia Napisano 29 Maja 2007 Zgłoś Napisano 29 Maja 2007 a jeszcze co do nieskonczonych 21 lat, to jak bedziecie chcieli kupic alkohol to niech kupuje tylko osoba pelnoletnia bez Twojej obecnosci bo wtedy i tak mu nie przedadza, a tlumaczenie bedzie takie ze to dla Ciebie on kupuje, wiec lepiej poczekac na zewnatrz oj dobra uwaga. nie masz ukonczonych 21 lat nie wchodz do monopolowego z osoba pelnoletnia bo rzeczywiscie nie sprzedadza. czekanie na zewnatrz rzeczywiscie wskazane!
kubakj Napisano 29 Maja 2007 Zgłoś Napisano 29 Maja 2007 Xera nie wezma, to nie te czasy. Amerykanie falszywe ID kupuja i wygladaja jak prawdziwe, tylko, ze coraz wiecej skanuja bar code prawka i w tych lewych nie ma w bar codzie zapisanych danych i error i lecisz z klubu, a fake id zabieraja. W wiekszosci klubow tylko prawko lub stanowe id, paszport czasem, a juz jakies wynalazki jak obce prawko, dowod osobisty, isic, euro czy legistka studencka amerykanska to NIE. ps. w Japonii dobrze to rozegrali, bo wszedzie tez ID trzeba podawac, ale jest duzo maszyn z alkoholem i fajkami, obok snikersow, marsow i pepsi, wystarczy wrzucic monety lub banknot i juz wyskakuja ulubione fajki lub browar i nikt nie prosi o ID
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.