male_kudlate22 Napisano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2007 Ankam jako ze jestesmy w takiej samej sytuacji i mniej wiecej jestesmy na tym samymy etapie to zycze i tobie i sobie tego samego.pozdrawiam
aggga Napisano 8 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2007 witam, ja juz sie troche gubie z tymi przepisami. prosze o wyjasnienie jak to teraz wszystko wyglada. czy moj przyszly maz (obywatel ameryki")moze po slubie (w polsce ) nzlozyc aplikacje na mnnie w Polsce- w ambasadzie)? wiem ze byly zmiany , ze nie moze ale potem znow byly zmiany i wrocilismy do starych zasad ze moze . przez te wszystkie ciagle zmiany juz sie gubie............... i znow staje przed dylematem co lepsze i szybsze narzeczenska wiza czy slub w polsce?? dzieki za pomoc moze zlozyc w Polsce jesli ma stale zamieszkanie w Polsce (to zostalo zmienione na korzysc obywateli USA), co pozniej moze jednakowoz miec skutek nagatywny w aplikacji I-864 (jesli ktos sie, ze tak powiem, 'przyczepi' do tego). niestety mój przyszly maz nie jest zameldowany na stale w Polsce. Chyba zostane przy wizie narzeczenskiej , przynajmniej tak myslimy na dzien dzisiejszy. Czy ktos orientuje sie jaki jest termin rozmatrywania petycji dotyczacych wiz narzeczenskich?????. Moj chlopak wysle ja w czerwcu a chciala bym byc na boze narodzenie w stanach. REALNE?????
ankam Napisano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2007 aggga tutaj masz link do strony gdzie sa podane sprawy rozpatrywane a USCIS wg dat... wybierz tylko odpowiedni Service Center i sprawdz... z tego co tam pisza to rozpatruja teraz sprawy z notice date 13 listopada 2006 dla wiz narzeczenskich... czyli ponad pol roku... no ale jak to sie ma do rzeczywistosci i ile to rzeczywiscie trwa ja nie mam pojecia https://egov.uscis.gov/cris/jsps/ptimes.jsp
aggga Napisano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2007 aggga tutaj masz link do strony gdzie sa podane sprawy rozpatrywane a USCIS wg dat... wybierz tylko odpowiedni Service Center i sprawdz... z tego co tam pisza to rozpatruja teraz sprawy z notice date 13 listopada 2006 dla wiz narzeczenskich... czyli ponad pol roku... no ale jak to sie ma do rzeczywistosci i ile to rzeczywiscie trwa ja nie mam pojeciahttps://egov.uscis.gov/cris/jsps/ptimes.jsp dzieki za linka. Podlegam pod Nebraske i o dziwo na stronie niema zadnych petycji I 129 dla wiz K1-K2. Niewiem co o tym myslec..............czyzby nie bylo chetnych na wize narzeczenska w tym rejonie?
KW Napisano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2007 czesc za moich czasow ( czyli jakis dwa lata temou) K1 od wyslania dokumentow do rozmowy w ambasadzie zajmowalo jakies 3-4 miesiace, max 6. Ale patrzac na ta timeline na USCS mozna sie naprawde przestaszyc bardzo aktualne czsy oczekiwania znajdziesz na : http://www.visajourney.com/timeline/k1list.php?op3=1 widzialam pare 4 i 6cio misiecznych, wiec swieta moga byc mozliwe jak sie szybko wezniecie do roboty, i przygotujesz dokumenty na interview jeszcez przed otrzymaniem pakietu:) zreszta cala ta strona jest godna polecenia w twojej sytuacji. Zapraszam rowniez na moje www, powodzenia Krysia
karina Napisano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2007 male-kudlate maly update na dzien 14 czerwca: mam juz zaakceptowane petycje I-130, ktore wplynely do USCIS w 2 i 3 tygodniu kwietnia. Wiec moze i u Ciebie cos sie ruszy.
male_kudlate22 Napisano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2007 dzieki Karina za info i ze pamietasz o mnie.codziennie sprawdzam swoj status ale nic nowego nie ma.mina mies od notice date wiec moze cos ruszy.jak bedziesz cos nowego wiedziala to napisz.i jeszcze raz dzieki
asia Napisano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2007 słuchajncie rozmawiałm przed chwilka z babka z ambasady w wawie o petycji składanej przez obywatela amerykańskiego an zonę w polsce i ona sie zapytała czy mąż mieszkał przez pół roku w polsce?bo tylko wtedy moze złożyć petycję.a mozecie mi powiedziec bo nie zrozumiałam jej te pół roku mieszkanai to ma być w ostanich latach, wogóle czy jak zaczął mieszkać w stanach czy od kiedy ma obywatelstwo?proszę odpowiedzcie jak coś wiecie a i załamka jak to ma być te 7-10 miesiecy.fajną polityke prorodzinną mają Ci amerykanie!!!
male_kudlate22 Napisano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2007 wiesz co dla mnie sie wydaje ale nie chce wprowadzac nikogo w blad i ci namieszac niechcacy ale to chodzi chyba o ostatni okres kiedy byl w polsce i czy ten okres wynosi min 6mies.ale podkreslam ze mi sie tylko tak wydaje.bo toze ma obywatelstwo podwojne to moze jezdzic polska - usa kiedy chce i na ile chce i mieszkac tak samo a wam chodzi o ambasade w warszawie wiec takie jest moje zdanie[/b]
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.