paprak Napisano 21 Października 2010 Zgłoś Napisano 21 Października 2010 W konsulacie dostajesz promese wizowa. Nastepnie po przyjezdzie do US kieruja cie do odpowiedniego urzednika, ktory wezmie odciski palcow i Twoja koperte. Nastepnie czekasz juz w domu na zielona karte. Ja czekalam na nia ponad miesiac. Powodzenia
sly6 Napisano 21 Października 2010 Zgłoś Napisano 21 Października 2010 Krakus fakt nie ma nic co jest w USA po przylocie bo nie ma zadnych badan jak juz przylatujesz z wiza na pobyt staly wiec nie bylo potrzeby o tym pisac ani tez nikt sie nie pytal..czasami ludzie nie pytaja sie bo wiedza jak jest jak mogles zrobic badania jesli nie wiesz na kiedy masz rozmowe?wiesz o tym ze one maja jakis czas waznosci ?
krakus28 Napisano 21 Października 2010 Zgłoś Napisano 21 Października 2010 hmm rzeczywiscie, byz moze zasugerowalem sie czyms i taka kolejnosc obralem . . badania maja okres 6 miesiecy wiec mam nadzieje, ze nie czeka sie na termin interview dluzej niz 3 - 4 miesiace, bo jesli tak, to czeka mnie powtorka z rozrywki za 250 PLN + roentgeny itd pozdrawiam
sly6 Napisano 22 Października 2010 Zgłoś Napisano 22 Października 2010 nie wiem tylko czy Ci tak szybko zrobia znow rtg ,spytaj sie w takim miejscu co ile czasu mozesz robic rtg pluc
krakus28 Napisano 22 Października 2010 Zgłoś Napisano 22 Października 2010 miejmy nadzieje, ze sie zmieszcze w czasie, napisze, jak cos sie ruszy, dziex all/pozdrawiam
beny91 Napisano 28 Października 2010 Zgłoś Napisano 28 Października 2010 czesc.pozdrawiam.wlasnie zatwierdzili moja petycje po 2 miesiacach oczekiwania.co teraz?czego mam sie spodziewac.czy dostane jakies papiery do wypelnienia?dzieki za odpowiedz czy jesli przebywam w innym kraju dluzej niz rok to tez potrzebuje zaswiadczenie o niekaralnosci?jak je zdobyc w uk?
sly6 Napisano 29 Października 2010 Zgłoś Napisano 29 Października 2010 beny zasada jest taka ze powyzej 6 miesiecy musisz miec takie cos z kazdego Panstwa a jak kto zdobyc? tutaj masz to ladnie opisane : http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...rtificates.html http://travel.state.gov/visa/fees/fees_3272.html http://www.acpo.police.uk/certificates.asp
kiciorek87 Napisano 19 Października 2011 Zgłoś Napisano 19 Października 2011 WItam mam pytanie odnośnie wymaganych dokumentów na interview.... czy jesli mam literke "O" to musze przyniesc ten dokument na interview czy nie? O oznacza "The original document has been received and accepted as meeting post requirements." czyli dokument zostal otrzymany i zaakceptowany ale jako co?bo tej czesci nie rozumiem. Prosze o pomoc:)
kzielu Napisano 19 Października 2011 Zgłoś Napisano 19 Października 2011 meeting post requirements - chodzi o consular post czyli w skrócie konsulat - "spełniający wymagania konsulatu"
kiciorek87 Napisano 19 Października 2011 Zgłoś Napisano 19 Października 2011 ok czyli to znaczy tyle ze dostali i zaakceptowali? czyli nie musze tego brac ze soba? aj wymyslaja ci amerykanie zamiast normalnie wymienic co ma sie przyniesc to daja cala liste dokumentow i literkowe oznaczenia:P
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.