Skocz do zawartości

Karino POMOZ!

lizamsc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Karino,

Mam do ciebi kilka pytan, oto moja historia.

Dostalam wize turystczna na rok w polsce i na 6 miesiecy w USA, w sumie bylam 4 lata. Wyszlam za maz za Amerykanina, moim jedynym amerykanskim id bylo prawo jazdy z Michigan.

Pojechalismy na wakacje i zlapali mnie,wiec deportowali mnie odrazu do Polski.

Czekalam prawie rok na interviev, dostalam date na 4 stycznia 2008.

W miedzy czasie urodzilam synka, ma on teraz podwojne obywatelstwo.

1.Napisz mi prosze jakich pytan moge sie spodziewac od konsula w moim przypadku?

2.Jakie sa szanse ze dostane pozwolenie na wyjazd?

3.Kiedy potrzebmy jest waiver?

Prosze odpisz jak znajdziesz wolna chwilke na moj e-mail:

lizamsc@yahoo.pl

Napisano
Dostalam wize turystczna na rok w polsce i na 6 miesiecy w USA, w sumie bylam 4 lata. Wyszlam za maz za Amerykanina, moim jedynym amerykanskim id bylo prawo jazdy z Michigan.

Pojechalismy na wakacje i zlapali mnie,wiec deportowali mnie odrazu do Polski.

Nie rozumiem dlaczego od razu nie złożyliście papierów o stały pobyt, nie byłoby w ogóle wówczas problemu z deportacją.

Czekalam prawie rok na interviev, dostalam date na 4 stycznia 2008.

W miedzy czasie urodzilam synka, ma on teraz podwojne obywatelstwo.

1.Napisz mi prosze jakich pytan moge sie spodziewac od konsula w moim przypadku?

Wątpię czy będzie o wiele pytał, bo masz na tyle niewesołą sytuację że odmówi od razu wizy imigracyjnej.

2.Jakie sa szanse ze dostane pozwolenie na wyjazd?

Praktycznie żadne.

3.Kiedy potrzebmy jest waiver?

Właśnie w takim wypadku jak Twój.

Bardzo proszę o pisanie w odpowiednich działach, ten ewidentnie nadaje sie do działu "Emigracja". Proszę też by nie pisać całego postu wielkimi literami ani pogrubioną czcionką.

Napisano

Kolezance Jackie dziekujemy za bardzo profesjonalna odpowiedz. :P Dodam, ze teraz bedzie sporo zachodu z waiverem, bo musisz miec tez zgode Attorney General na wlot (bo bylas deportowana). Nie wiemy na ile masz zakaz wlotu do USA, trzeba to sprawdzic w dokumentach. Sam fakt, ze masz meza obywatela USA i dziecko niestety nie jest wytyczna do przyznania waivera. Waiver jest ciezko dostac, a nawet bardzo ciezko dostac. Mnostwo z tym pracy i przygotowywania dokumentow. Czy wasza sprawe prowadzi prawnik?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...