Skocz do zawartości

H2B oraz J-1 w New Jersey

Rekomendowane odpowiedzi

• 10 miesięcy później...

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Droga Pani Karino!!

Wraz z narzeczonym szukamy internshipa w stanach kierunek: zarzadzanie i marketing, finanse i hotelarstwo( mamy duze doswiadczenie w tym kierunku). Moj narzeczony jest też swietnym kucharzem. Byliśmy w stanach już 2 razy na programie W&T. Jeżeli będzie miała Pani jakieś oferty praktyk w stanach to bardzo proszę o kontakt. Z góry bardzo dziękuję:)

• 4 miesiące później...
Napisano
w tej chwili nie wiem o zadnych firmach, ktore szukaja kogokolwiek na J-1. Jesli bede wiedziala to na pewno dam znac. W jakich kierunkach szukacie praktyki?

Pani Karino.

Ja i moja koleżanka szukamy pracodawcy na program trainee w dziedzinie finanse i bankowośc ( bądź pokrewne) wiem, że sytuacja rynku pracy zdecydowanie odbiega od idealnej, jednak jesteśmy zdeterminowany do wyjazdu. Niestety nie możemy ( ja i koleżanka) pozwolic sobie na darmową praktykę...:/ Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje i kontakty. Na wszelki wypadek podam maila: dmachlanski@gmail.com

P.S. Dodam jedynie, że zarówno ja jak i koleżanka racujemy od kilku lat w banku ( doradcy ds. sprzedaży kredytów hipotecznych)możemy przedstawic referencje.

Napisano

Jesli bede wiedziala o czymkolwiek, dam Wam znac.

W tej chwili jest ciezko jesli chodzi o praktyki w Waszym kierunku, ale wysle Wam na emaila gdzie mozecie szukac praktyk.

Napisano

Tak podejrzewałem, że po roku 2008 znalezienie praktyk w finansach ( bądź branżach pokrewnych) będzie dużym wyzwaniem, jestem jednak dobrej myśli:)Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc, jak tylko znajdzie Pani czas proszę o przesłanie na maila informacji,o których pisała Pani w poście poprzednim.

P.S. Z moich obserwacji podczas czytania forum wynika, że jest Pani bardzo dobrze zorientowana w procedurach dot. ubiegania się o wszelkiego rodzaju wizy. Czy w takim razie mogłaby Pani udzielic mi informacji w kwestii doświadczenia zawodowego, a mianowicie:

Jak weryfikowane jest doświadczenie zawodowe przy aplikowaniu na program trainee? Pytam ponieważ przez ostatnie 2 lata oficjalnie prowadzę działalnosc gospodarczą ( usługi finansowe) jednak prawda jest taka, że świadczę usługi pewnemu Bankowi na zasadzie umowy o współpracy ( mam przełożoną dokładnie tak, jak na umowie o pracę - jeżeli będzie potrzeba wystawi mi referencje) czy forma zatrudnienia będzie tu stanowiła problem? Czy przy weryfikacji muszę pokazac wyciągi z ZUS o opłacaniu składek lub US, że od danego roku odprowadzany jest ode mnie podatek? Nie mam pojęcia jak wygląda proces weryfikacji zatrudnienia.

Pozdrawiam

Napisano
Jesli bede wiedziala o czymkolwiek, dam Wam znac.

W tej chwili jest ciezko jesli chodzi o praktyki w Waszym kierunku, ale wysle Wam na emaila gdzie mozecie szukac praktyk.

Pani Karino.

Niestety nic na maila nie doszło, nie ukrywam, że każda pomoc w znalezieniu pracodawcy jest dla mnie bardzo cenna, dlatego jeżeli to nie kłopot proszę o przesłanie informacji ponownie. Podam swojego maila dmachlanski@gmail.com

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Napisano

razznar ale czy Karina napisala kiedy to wysle?wez takie cos pod uwage ze jest zajeta i mogla teraz tego nie wyslac ale za pare dni-tygodni cos moze wysle..

Napisano

sly6

Nie chodziło mi o upominanie kogokolwiek, biorę pod uwagę fakt, że P. Karina jest zapracowaną osobą. Swoim postem chciałem jedynie zasygnalizowac, że pomoc w postaci przesłania materiałów przydatnych w szukaniu pracodawcy jest dla mnie bardzo istotna i chętnie z niej skorzystam. Wydaje mi się, że nikogo nie uraziłem piszac "dlatego jeżeli to nie kłopot proszę o przesłanie informacji ponownie".

• 1 miesiąc później...
Napisano

A mnie interesowałby internship w dziedzinie "arts & culture" (jestem tuż po cultural studies). Piszę, bo nic to nie kosztuje, a jeszcze się okaże, że ktoś kogoś takiego szuka.

Angielski superpłynnie.

• 2 miesiące później...
Napisano

Witam jestem po ukonczeniu szkoly technicznej o zawodzie Technik mechanik mam spore doswiadczenie w tym zawodzie i chcialbym wyjechac do usa do pracy w tym kierunku i czy byla by mozliwosc pomocy w znalezieniu pracy oraz poinformowanie co jest potrzebne i jakie wiaza sie z tym wydatki ? Pozdrawiam i oczekuje Odpowiedzi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...