Wiza Turystyczna Pytania
Napisano 06 marzec 2012 - 19:20
Zaswiadczenia beda naturalnie po angielsku.Czy niskie zarobki wlasne moga byc przeszkoda w uzyskaniu wizy?
AdSense
Napisano 06 marzec 2012 - 20:52
No chyba, że to NJ to skrót od czegoś innego, a nie od New Jersey.
Co do zarobków... I tak i nie.
Bywały takie sytuacje, że bezrobotni dostawali wizy, a i takie, że ktoś z wielką kasą na koncie nie dostawał.
Na to nie ma reguły.
Napisano 06 marzec 2012 - 22:11
Napisano 06 marzec 2012 - 22:18
a gdzie mozesz takie cos sprawdzic to na stronach rzadowych oraz Ambasady USA i to nie jest zaden zart a takie sa przepisy
nawet jesli nie wyjdziesz z lotniska bo i tak musisz przejsc odprawe paszportowa .
a skrot NJ to sie odnosi do New Jersey a nie do Nowy Jork
Jeżeli chcesz coś dostać musisz najpierw sam coś dać..
Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje
Napisano 06 marzec 2012 - 22:26
Użytkownik dalekoodszosy dnia 06 marzec 2012 - 22:11 napisał
Żaden żart - pierwsze miejsce gdzie się trafia po wylądowaniu samolotem to Immigrations - bez wizy zostaniesz odesłana samolotem do Polski. W US nie ma stref granicznych lotniska, po przejściu immigrations jesteś w stanach. Nikt nie będzie pilnował czy na pewno polecisz dalej...
AdSense
Napisano 07 marzec 2012 - 08:13
Tak jest wszędzie, gdzie potrzeba wiz. Żeby stanąć na ichniej ziemi musisz mieć pozwolenie. A takim pozwoleniem jest wiza.
A to, że akurat mówimy o wizie do USA, nie znaczy, że w przypadku wiz w innych krajach jest inaczej.
A bez wizy możesz nie zostać wpuszczona do samolotu. Przynajmniej ja musiałam pokazywać wizę przy odprawie paszportowej, kiedy wylatywałam do Stanów. Linia lotnicza nie zabierze Cię na pokład, żeby za chwilę Cię zabrać z powrotem.
Napisano 14 marzec 2012 - 19:18
Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje
Napisano 26 marzec 2012 - 07:39
http://www.immihelp....application.pdf
przy national number w Polsce to bedzie numer PESEL .
Napisano 26 marzec 2012 - 08:04
Zastanawiam się nad rubryką z SSN - 18 lat temu byłem w USA i na pewno miałem taki numer, ale nie mam jak i gdzie sprawdzić jakie to były cyferki. Wpisanie "nie dotyczy" to trochę naciągane, ale z drugiej strony nie będę przecież zmyślał cyferek.
Co wpisalibyście na moim miejscu?
Napisano 26 marzec 2012 - 10:42
Mozesz napisac takie zapytanie pod te adresy e-mail jak sie postarac o numer SSN lub zapoznac sie jak go odzyskac
http://polish.poland...sy.gov/ssn.html
http://polish.poland...v/contacts.html
Napisano 27 marzec 2012 - 14:16
Napisano 30 marzec 2012 - 08:06
Tutaj macie juz dowolnosc,jak razem to niech 1 zadzwoni i umowi Was na 1 pore.
AdSense
Napisano 31 marzec 2012 - 23:46
na to sie nastaw bo to moze urzednikow zainteresowac ,,i jak nie teraz to pozniej
bo mozesz leciec i na 2 dzien jak i za 5 miesiecy -i mozesz byc cofniety jak wyjdzie ze robisz nielegalnie,Twoje odpowiedzi nie beda sie trzymac kupy i mozna bedzie miec podejrzenie ze latasz pracowac ..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych