Denver
Napisano 04 maj 2011 - 17:36
za niespełna 2 miesiące wybieram się do Denver do rodziny na 2,5 miesiąca.
Podejrzewam, że rodzina nie będzie się mną zajmowała 24h na dobę dlatego chciałam zapytać gdzie warto się wybrać, gdzie można np. się poopalać bądź po prostu pospacerować i miło spędzić czas.
Z góry dziękuję za jakieś informację i wskazówki.
AdSense
Napisano 04 maj 2011 - 19:51
bo moze bcy roznie od tzw brak czasu po trzymanie za raczke pod czas calego pobytu
Jeżeli chcesz coś dostać musisz najpierw sam coś dać..
Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje
Napisano 04 maj 2011 - 20:23
Użytkownik Ollaaaa dnia 4.05.2011, 18:36 napisał
za niespełna 2 miesiące wybieram się do Denver do rodziny na 2,5 miesiąca.
Podejrzewam, że rodzina nie będzie się mną zajmowała 24h na dobę dlatego chciałam zapytać gdzie warto się wybrać, gdzie można np. się poopalać bądź po prostu pospacerować i miło spędzić czas.
Z góry dziękuję za jakieś informację i wskazówki.
idź do centrum informacji (visitor information center bodajże) - tam im mówisz ile masz czasu i co cię interesuje. Powiedzą ci co powinnaś zobaczyć wtedy i dadzą mapkę. Na pewno warto odwiedzić Denver Art Museum i State Capitol - najciekawsze chyba miejsca w centrum. Jeśli lubisz muzea to w centrum jest ich mnóstwo. Za dużo w Denver co prawda nie przebywałem, trochę się tylko poszlajałem po centrum. Obczaj np. na lastfm czy nie ma jakichś koncertów - można czasem zobaczyć znanych wykonawców ale bez tysięcznych tłumów, bo Denver jest spokojnym miastem. Ogólnie to wydaje mi się, że dobrą opcją byłoby skoczyć do okolicznych miasteczek w górach, ale to już całodniowe wyprawy są. Tak ogólnie to jak na miasto z prawie taką ilością mieszkańców jak np. Poznań to Denver jest takie hmm niemrawe
Napisano 04 maj 2011 - 23:11
Użytkownik sveg dnia 4.05.2011, 21:23 napisał
Mieszkam w Denver i... troche sie zgadzam
Dodam jeszcze, ze fajnie jest wynajac rower w miescie (sa 'stacje' w wielu miejscach) i pozwiedzac centrum i okolice w ten sposob. To nie jest duze miasto, ale przyjemniej bedzie na rowerze.
AdSense
Napisano 06 maj 2011 - 12:32
Użytkownik sly6 dnia 4.05.2011, 20:51 napisał
bo moze bcy roznie od tzw brak czasu po trzymanie za raczke pod czas calego pobytu
Jeśli chodzi o czas jaki tam będę miała to wiem, że oczywiście będą starali się wszystko mi pokazać od strony zabytków i fajnych miejsc ale wiem, że w tym okresie co tam będę to oni będą pracować dlatego podejrzewam, że godziny dopołudniowe będę miała tylko dla siebie. Mam mieć do swojego użytku samochód dlatego chciałabym jak najwięcej też sama pozwiedzać żeby nie umrzeć z nudów w domu.
Napisano 06 maj 2011 - 17:01
a wezmiesz ze soba prawo jazdy miedzynarodowe?
Jeżeli chcesz coś dostać musisz najpierw sam coś dać..
Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje
Napisano 08 maj 2011 - 13:26
a z miejsc do odwiedzenia nie wymienionych wczesniej polecam Canon City - Royal George Canyon ....
Napisano 17 lipiec 2011 - 18:09
Użytkownik katlia dnia 5.05.2011, 0:11 napisał
Dodam jeszcze, ze fajnie jest wynajac rower w miescie (sa 'stacje' w wielu miejscach) i pozwiedzac centrum i okolice w ten sposob. To nie jest duze miasto, ale przyjemniej bedzie na rowerze.
Kurcze, tak fajnie to opisałaś, że jeszcze większą mam ochotę na turystyczny wyjazd do USA. Wiza jest, kasa jest, zatrzymać się jest gdzie... ale jakoś tak nie mogę się zebrać w sobie i lecieć
Napisano 19 lipiec 2011 - 05:49
Użytkownik katlia dnia 18.07.2011, 18:06 napisał
Proponuję MNIE odwiedzić. Jest teraz 11.50 wieczorem. Temp. 29 st. C i 81% wilgotności. Boję się z domu wyjść, lol.
Napisano 19 lipiec 2011 - 12:54
Użytkownik katlia dnia 19.07.2011, 2:06 napisał
A skąd wiesz, kiedy chcę jechać?
AdSense
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych