karina Napisano 29 Marca 2008 Zgłoś Napisano 29 Marca 2008 Adwokat do formy I-94? Czy Wy nie przesadzacie? Pamietaj, ze co adwokat to inna odpowiedz i ze taka usluga (czyli pomoc adwokata w odzyskaniu I-94) bedzie was kosztowac okolo $500-1,000. I czym niby Twoj narzeczony ryzykuje? Co adwokat ma wam powiedziec? Ze macie wypelnic aplikacje i czekac. Albo ze macie mozliwosc zlozyc dokumenty i czekac na RFE. I tyle. I jeszcze naopowiada wam niestworzonych rzeczy - to zawsze lepiej dziala jesli chce sie w prosty sposob zarobic kilkaset dolarow. Moi koledzy po fachu uwiebiaja takich klientow jak Wy. To ja sobie nawet nie wyobrazam co bedzie jak bedziecie z kazdym pytaniem latac do adwokata jak bedziesz wypelniac dokumenty o legalizacje pobytu....
angie13 Napisano 29 Marca 2008 Autor Zgłoś Napisano 29 Marca 2008 Ja to samo mowie memu narzeczonemu ale on jest uparty jak chyba kazdy amerykanin.Uwaza ze rezykuje moja obecnoscia tu .On ma jakis znajomych adwokatow od spraw emigracyjnych ,bo jego firma w ktorej kiedys pracowal zatrudniala obcokrajowcow i dlatego jest chyba taki uparty Czy Ty tez radzisz abym wpisala w statusie "visitor"? Dziekuje Karina za odpowiedz
pelasia Napisano 31 Marca 2008 Zgłoś Napisano 31 Marca 2008 ludzie kochani dlaczego wy sobie sami zycie utrudniacie. Jesli jest napisane adres fizyczny to nalezy wpisac adres fizyczny i to nie chodzi o to czy sie ma po boxa czy nie. Jesli urzad imigracyjny przesyla dokumenty poprzez firmy takie jak np fedex one nie dostarczaja przesylek do po box tylko pukaja do twoich drzwi z przesylka i prosba o podpis( potwierdzenie odbioru), jest bardzo duzo oddzielnych firm ktore nie maja nic z poczta wspolnego i dlatego niemozliwe jest dostarczenie na po box. Sama mieszkam w gorach i wiem ze ludzie sie posluguja tylko po boxami, ale roznego rodzaju przesylki (nawet zamowione przez internet) dostarczane sa przez firmy pukajace do drzwi. Sa pewniejsze niz po boxy bo wymagaja dowodu dostarczenia (podpisu) i nie ma mowy o zaginieciu przesylki. pozdrawiam
Agula Napisano 31 Marca 2008 Zgłoś Napisano 31 Marca 2008 Gdyby tak USCIS wysylalo UPS albo FEDex to nie byloby problemu. W wypadku szanownego urzedu nie masz wyboru jak Ci to wysylaja. Przynajmniej mi o takowym niewiadomo.
karina Napisano 31 Marca 2008 Zgłoś Napisano 31 Marca 2008 Ja to samo mowie memu narzeczonemu ale on jest uparty jak chyba kazdy amerykanin.Uwaza ze rezykuje moja obecnoscia tu .On ma jakis znajomych adwokatow od spraw emigracyjnych ,bo jego firma w ktorej kiedys pracowal zatrudniala obcokrajowcow i dlatego jest chyba taki uparty Czy Ty tez radzisz abym wpisala w statusie "visitor"?Dziekuje Karina za odpowiedz Tak tylko dla Twojej wiadomosci: jesli bierzesz adwokata, ktory przygotowywal wczesniej dokumenty dla firmy to stawka idzie od razu w gore (bo placila firma). Po prostu mamy taka niepisana zasade (mozna tak to nazwac). Bo firma i tak zaplaci. I nikt nie bedzie z adwokatow doradzal Ci co masz wpisac, bo kazdy z nas albo bierze sprawe albo nie bierze sprawy. Gdyby kazdy adwokat podpowiadal co wpisac tylko w jednej czy dwoch rubrykach to by mial duzo mniej klientow - logiczne, prawda? Ja nie moge Ci radzic co masz wpisac, bo to nie jest gielda pomyslow. To sa dokumenty i wszystko zalezy co wpiszesz w innych dokumentach itd. itp. Tak jak mowie - adwokat jak zobaczy, ze nie macie pojecia o tego typu sprawach, ze twoj maz sie boi itd. wtedy bez trudu przekona go, ze to on musi wypelnic dokumenty, bo jak tego nie zrobi to masz deportacje pewna jak w banku (o uczciwosci adwokatow mozna by tu pisac tomy bajek). I liczcie sie z kosztami - i to bardzo duzymi kosztami....
angie13 Napisano 31 Marca 2008 Autor Zgłoś Napisano 31 Marca 2008 Gdyby tak USCIS wysylalo UPS albo FEDex to nie byloby problemu. W wypadku szanownego urzedu nie masz wyboru jak Ci to wysylaja. Przynajmniej mi o takowym niewiadomo. Zgadzam sie z Agula.Nie sadze aby mogla napisac do USCIS "szanowni panstwo przyjmuje przesylki tylko doreczone przez UPS albo fedex " Gdyby byla taka opcja tak jak przy zamawianiu przez internet ze mowia Ci czym wysylaja USPS albo UPS to wiadomo co bym wybrala ale takiej tu nie ma.I tak jak dziewczyny wczesniej mi napisaly lepiej dolaczyc dodatkowy papier z USPS albo podac adres znajomego. Dzieki za wszystkie wskazowki i podpowiedzi.
Gucio Napisano 31 Marca 2008 Zgłoś Napisano 31 Marca 2008 Ja tu nie widze wogole powodu dla ktorego nalezalo by zatrudniac adwokata. To zwykle staranie sie o kopie formy a nie jakas super niejasna sprawa. Co to znaczy ze narzeczony ryzykuje twoja obecnoscia ??? Niby kto i co mial by mu zrobic ??? Wydalic z USA, obywatela ??? Ktos mu glupot nagadal i to sporych aby kase od Was wyciagnac.
angie13 Napisano 31 Marca 2008 Autor Zgłoś Napisano 31 Marca 2008 nie nie!!! Chodzilo mu o ryzykowanie ze mnie wydala.On nie boi sie o siebie bo wie ze nic nie moga mu zrobic,boi sie zeby mnie nie wydalili,zeby mu mnie sprzed oltarza nie zabrali .Jak juz pisalam wczesniej ja tez uwazam ze adwokat do tego nie potrzebny ale on uwazal ze lepiej dmuchac na zimne :)Juz go przekonalam i wyslalam aplikacje.Zawiadomie jak sie sprawa potoczyla. Dziekuje wszystkim pozdrawiam Angie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.