sly6 Napisano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2008 Kiedys poznalem Pana w wieku 70 lat ktory uczyl sie do matury,widac ze kazdy wiek jest dobry
mos Napisano 4 Maja 2008 Zgłoś Napisano 4 Maja 2008 Witam, widzę że prawdopodobnie wybierasz się do Triton.... ja niedługo chcę zdawać placement test do Oakton w Des Plaines i tam są organizowane workshopy przygotowujące do matmy, łącznie 4 dni po 5 godzin. Łączny wydatek $100. Wydaje mi się że w Triton też powinny być.
Jackie Napisano 5 Maja 2008 Autor Zgłoś Napisano 5 Maja 2008 Już zdałam. Bez problemu Sprawdź najpierw czy zdasz bez wstępnych ceregieli, dopiero później, jak coś źle pójdzie, pomyśl o workshops.
mos Napisano 5 Maja 2008 Zgłoś Napisano 5 Maja 2008 Można wiedzieć na jaki kierunek się wybierasz do Triton?
Jackie Napisano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Napisano 6 Maja 2008 Na pielęgniarstwo, chcę zostać RN, a jak los będzie łaskawy i znajdę czas, to pójdę dalej (naturalnie już nie na Triton, ale na ich campusie jest oddział Benedectine University, gdzie mogę za pół ceny zrobić BSN, o ile nadal będę mieszkała w district). Skończyłam właśnie kurs CNA, teraz czas na podwyższenie kwalifikacji
KB Napisano 6 Maja 2008 Zgłoś Napisano 6 Maja 2008 Gratulacje Jackie. Co do BSN, to rozejrzyj sie najpierw za jakims bridge program dla osob z RN, ADN i BA/MA z innego przedmiotu. Sa to programy bezposrednio RN-MSN. Oszczedzasz czas, pieniadze i otwierasz sobie droge do APN. Ja tak planuje zrobic.
Jackie Napisano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Napisano 6 Maja 2008 Brałam już pod uwagę taką możliwość, tym bardziej że namawiała mnie do tego jedna z wykładowczyń, która pracuje w Rush Hospital - jest to klinika przy której jest uniwersytet. Szpital znam b. dobrze, bo mają jeden z najlepszych oddziałów ortopedycznych w USA, a z racji choroby synka sie tym interesuję. Oferują możliwość zrobienia kursu online, tzw. z tego co wiem wiele wykładów można zrobić online, całości się oczywiście nie da. Przyznaję że mnie to kusi, bo odpadają dojazdy, w Chicago wielce upierdliwe z powodu masakrycznych korków.
katlia Napisano 6 Maja 2008 Zgłoś Napisano 6 Maja 2008 Jackie, jestem pelna podziwu bo wiem ze nie latwo jest uczyc sie, pracowac, prowadzic rodzine. Mi sie wydaje, ze kierunek wysoko wykwalifikowanej RN jest swietny w Stanach, otwiera bardzo duzo mozliwosci, dobre pensje, i bardzo przyszlosciowy. Sama przypominam mojej corce ktora teraz jest na studiach - zeby brala pod uwage kariere RN w razie gdyby sie rozmyslila/nie dostala do med school.
Jackie Napisano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Napisano 6 Maja 2008 Katlia, nas przyszłych pielęgniarek jest więcej, mamy nawet własny wątek na forum No będzie trudno przez parę lat, ale dam radę. Masz rację że zawód jest bardzo przyszłościowy, w każdym razie ja czytałam, że prawdopodobnie przez następne 20 lat "popyt na pielęgniarki" (zwłaszcza wyspecjalizowane) będzie wciąż wzrastał i kłopotu ze znalezieniem pracy nie będzie.
sly6 Napisano 6 Maja 2008 Zgłoś Napisano 6 Maja 2008 Nie tylko pielegniarki beda potrzebne a osoby ktorzy zajmuja sie odobami starszymi i chorymi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.