carmen77 Napisano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Dobre wiesci:juz nie dlugo do USA bedziemy latac bez wiz! ) Zapodaje linka!) http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=481214 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rademedes Napisano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 W 2009 roku zacznie działać w USA system rejestracji wyjazdów, mający na celu ustalenie liczby osób nielegalnie przedłużających pobyt w USA. Ten fragment jest dosc ciekawy. Jesli to prawda, to wynika z niego, ze do tej pory jesli komus zarzucano na lotnisku, ze przedluzyl pobyt, byla to zwykla zagrywka taktyczna. (Pomijajac oczywiscie sytuacje, w ktorych ktos w jasny sposob dawal do zrozumienia, ze w USA wciaz jest.) Chociaz ja sie spotkalem z podobna sytuacja w Polsce. Mnie raz jak staralem sie o wize 6 razy zapytano czy mam nielegalnie rodzine w USA. Za kazdym nastepnym razem jak konsul pytal, stukal cos w kompie. W zwiazku z tym, ze rodziny w USA nielegalnie nie mialem, mysle ze to byla taktyczna zagrywka, bo w koncu jak ktos ma cos na sumieniu i dostaje kilka razy to samo pytanie to mysli w koncu, ze "oni cos wiedza". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Right Napisano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Trzeba przy tym pamiętać, iż zniesione zostaną jedynie wizy turystyczne, pozwalające na pobyt nie dłuższy niż trzy miesiące. Jeżeli ktoś będzie chciał zostać na dłużej i tak będzie musiał udać się do konsula. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Right dobrze ze o tym napisales bo czesc osob mysli ze bedzie moglo byc w USA 6 miesiecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Nie będzie też można zmieniać statusu na terenie USA ani przedłużać legalnie pobytu. Fajna opcja dla tych, którzy jada pozwiedzać, dla tych którzy planują dłuższy pobyt pozostanie tak czy owak staranie się o promessę w konsulacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio Napisano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Ja jakos w to nie wierze. To ze tyle jest odmow to tylko i wylacznie zasluga pracownikow ambasady/konsulatu Usa w Polsce. W sumie ciekawi mnie o ile procent zwieksza sie wyjazdy do Kanady i praca na czarno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Ja jakos w to nie wierze. To ze tyle jest odmow to tylko i wylacznie zasluga pracownikow ambasady/konsulatu Usa w Polsce. Jasne, zawzięli się na nas, Polaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio Napisano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Ja uwazam ze i owszem. Bylas kiedys na rozmowie z konsulem w sprawie wizy turystycznej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Gucio a zapytaj sie w biurze podrozy o bilety do Kanady i wyjdzie ze malo co zostalo,najwiecej poleci tam osob w maju i w wakacje a co do pracy na czarno to nie za duzo jej bedzie a po drugie tam troche inaczej jest z ta praca i nie bedzie latwo cos znalesc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rademedes Napisano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 sly6 ma racje Kanada to nie USA nie jest tak latwo pracowac bez papierow, swoja droga to ciekawe ile osob juz zawrocili z Kanady do Polski, bo samo zniesienie wiz nie powoduje automatycznego zniesienia zakazu wjazdu jesli ktos ma: 1. w wyniku deportacji 2. w wyniku podania nieprawdy przy ubieganiu sie wczesniej o wize, lub przedstawienia nieprawdziwych dokumentow - jesli sie nic nie zmienilo ten zakaz wynosi dwa lata z tymi wizami do USA jesli zniosa bedzie podobnie, sam obowiazek wizowania ma swoje plusy, zawsze lepiej odejsc z niczym z ambasady/konsulatu, niz z lotniska w USA Jesli chodzi o wyjazdy do kanady zainteresowanych odsylam tutaj: http://geo.international.gc.ca/canada-euro...sa_imm30-pl.asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.