bebrzos Napisano 17 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rademedes Napisano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 i po co sie denerwowac? forum jest wlasnie po to, zeby wymieniac sie roznymi opiniami, nawet jesli niektorzy postrzegaja je za skrajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bebrzos Napisano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 24 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Europarlament naciska na USA w sprawie zniesienia wiz dla Polaków. Taki zapis znalazł się w najnowszej rezolucji PE dotyczącej relacji Unii z nową administracja amerykańską – dowiedział się serwis internetowy tvp.info. - Parlament Europejski wzywa USA aby zniosły system wizowy wobec pięciu państw członkowskich, które nie zostały objęte programem [bezwizowym – red.] i żeby traktowały wszystkich obywateli UE jednakowo – czytamy w projekcie rezolucji, która jutro trafi na obrady plenarne. W dokumencie jest także apel do Komisji Europejskiej, która prowadzi negocjacje z Waszyngtonem w imieniu państw członkowskich, by potraktowała sprawę priorytetowo. http://www.tvp.info/news.html?news=893872&...directory=17099 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gal Napisano 24 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Ja chcialbym zobaczyc zrodlo tych informacji,bo link do tvp to zadne zrodlo przynajmniej dla mnie nie jest prawdziwe Autorka tego reportazu/artykulu mogla pofatygowac sie o link do bezposredniego zrodla takich waznych dla wielu informacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigguy Napisano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 A nie pomyslales czlowieku o rodzinach, ktore nie widzielaly swoich bliskich przez dlugie lata? Czy tobie sie wydaje, ze kazdy Polak leci do stanow zeby popracowac na budowie i po 10ciu latach wrocic do polski? NIE! Z niewyjasnionych przyczyn mojemu tacie odmowiono wizy juz dwa razy. Pracuje, ma mieszkanie, samochod, moja siostre w polsce. Ja jestem tu legalnie na statusie rezydenta, pracuje, studiuje i co??? OD pieciu lat, nie moge sie zobaczyc z wlasnym tata. Ze wzgledu na wczesniejsze perypetie zwiazane z oczekiwaniem na GC a teraz ze wzgledu na studia i prace, nie moge sobie pozwolic na wyjazd do polski. A zreszta nie chce tam jechac, kupilam tutaj dom i chcialam zaprosic tate na 3-4 tyg. Pozwiedzac stany, spedzic razem czas i odeslac go do domu. Niestety kolejny raz moge zapomniec o moich planach. Boli straszliwie i oboje bardzo cierpimy z tego powodu Wiem, ze Polacy sami sobie przesrali sprawe i nikogo tutaj nie winie poza wlasnie takimi osobnikami o ktorych piszesz. Wielcy turysci z tynkiem pod paznokciami i reklamowka z tesco. Szlag mnie trafia a Tobie hipokryto jak sie Hameryka nie podoba to po co tu siedzisz? Bylo dobrze to lecialo sie po dolary zarobione bez podatku a jak juz sie cos psuje to ogonek pod siebie i do domciu? PATHETIC ty wez troche sfolguj, kolejan polka z dlugim jezorem, jak sie chcesz zobaczyc z tatusiem to jedz do poolandu cierpisz ale do polski nie pojedziesz, przeczysz sama sobie jak by ci zalezalo na zobaczeniu tatusia to bys pojechala, a jak on nie moze dostac wizy to masz pecha i tyle, moja mama dostala i byla w usa i to po kilka miesiecy a ja jeszcze wtedy bylem kompletnie nielegalnie wielcy turysci z tynkiem pod paznokciami - ale widac jaki masz szacunek do rodakow a chcesz zeby im wizy zniesiono i znow przeczysz sama sobie no ale ty teraz jestes wielka arystokratka bo mieszka w usa i pracuje i studiuje - daj se spokoj z tymi studiami i tak ci nic nie pomoga dolary bez podatku i ogonek pod siebie i do domku - o czym ty w ogole mowisz co ty w ogole o mnie wiesz co ja robie i czym sie zajmuje, widac ze masz zadarty nos i traktujesz innych polakow jak ostatnie scierwo, uwazaj zeby ci ktos tego nosa nie zlamal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzzy Napisano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ludzie, kochajmy sie, skad w nas tyle nienawisci? W sumie oboje jestescie siebie warci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scmegan Napisano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 ty wez troche sfolguj, kolejan polka z dlugim jezorem, jak sie chcesz zobaczyc z tatusiem to jedz do poolanducierpisz ale do polski nie pojedziesz, przeczysz sama sobie jak by ci zalezalo na zobaczeniu tatusia to bys pojechala, a jak on nie moze dostac wizy to masz pecha i tyle, moja mama dostala i byla w usa i to po kilka miesiecy a ja jeszcze wtedy bylem kompletnie nielegalnie wielcy turysci z tynkiem pod paznokciami - ale widac jaki masz szacunek do rodakow a chcesz zeby im wizy zniesiono i znow przeczysz sama sobie no ale ty teraz jestes wielka arystokratka bo mieszka w usa i pracuje i studiuje - daj se spokoj z tymi studiami i tak ci nic nie pomoga dolary bez podatku i ogonek pod siebie i do domku - o czym ty w ogole mowisz co ty w ogole o mnie wiesz co ja robie i czym sie zajmuje, widac ze masz zadarty nos i traktujesz innych polakow jak ostatnie scierwo, uwazaj zeby ci ktos tego nosa nie zlamal Nie bede sie znizac do twojego poziomu, bo musialabym chyba zejsc z laptopem do piwnicy. Na szacunek trzeba sobie najpierw zasluzyc, a tacy delikwenci jak ty i tobie podobni nigdy tej przyjemnosci nie zaznaja. Polaczkowatosc, cynizm i cwaniactwo z ciebie wylazlo. Nie bede sie moj drogi wdawac z toba w dysjkusje, poniewaz twoje argumenty sa niedorzeczne i zenujace. Zyczyc swoim rodakom, zeby nie mieli mozliwosci ppodrozowania po swiecie jak wszystkie inne cywilizowane narody? Siedzisz w tej Hameryce na nielegalu i masz czelnosc zabierac jeszcze glos i decydowac o tym czy Polacy maja latac bez wiz czy z wizami? W ogole jest tu jakis admin na tym forum? Ja rozumiem, ze forum jest od wyrazania pogladow ale ten kolezka ewidentwnie przesadza z jego wyzwiskami i lamaniem nosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Nie pochwalam wypowiedzi Bigguy, ale aferę zaczęłaś TY ze swoimi komentarzami typu: "Tobie hipokryto jak sie Hameryka nie podoba to po co tu siedzisz? Bylo dobrze to lecialo sie po dolary zarobione bez podatku a jak juz sie cos psuje to ogonek pod siebie i do domciu? PATHETIC". Moralność Kalego się kłania... Jeszcze jeden głupi wyskok w tym wątku a zamknę go. Uwagę kieruję zarówno do Bigguy jak i Scmegan, oraz do ew. przyszłych mieszaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.