Skocz do zawartości

Wazne Pytanie! Przy Gc Bilet W Dwie Czy W Jedną Stronę?

lu2000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witanko!

Po 6 latach czekania w polsce nadeszla w koncu moja priority date ;) bylam juz u konsula i dostalam polroczna promesa na wyjazd. Jade wiec po odbior GC.

PYTANKO dla mnie niezmiernie wazne!!!

Jade do NY na poczatku wrzesnia ale chce przyjechac w grudniu na swieta do polski. Jednak slyszalam ze osoby takie jak ja MUSZA kupic bilet w jedna strone.... Pytam ze wzgledu na cene oczywiscie - bilet w jedna strone kosztuje praktycznie tyle samo co w dwie. Kiedy jezdzilam turystycznie kupowalam w obie strony i bylo to dla mnie jasne. Teraz jade z zamiarem zamieszkania w usa czy to oznacza ze juz nie moge swobodnie podrozowac?

Czy to jest PEWNE ze musze kupic bilet w jedna strone tylko dlatego ze jade odebrac GC? Slyszalam ze jak na lotnisku w NY zobacza ze mam bilet w dwie strony to moga mnie odeslac z powrotem do polski. Czy ktos cos wie na ten temat?

BARDZO prosze o pomoc :)

Napisano

Możesz spokojnie mieć bilet w dwie strony.

Przecież jak wysiadasz z samolotu to nie pokazujesz urzędnikom swego biletu. Pokazujesz paszport z wizą imigracyjną oraz dajesz im tą "magiczną" kopertę.

Napisano

Przecież jak wysiadasz z samolotu to nie pokazujesz urzędnikom swego biletu. Pokazujesz paszport z wizą imigracyjną oraz dajesz im tą "magiczną" kopertę.

"Magiczną" kopertę :) byle nie uszkodzoną ;)

To jaki masz bilet nikogo nie obchodzi, nie obchodzi także kiedy znów wyjedziesz, ważne jest by adres do odebrania GC był prawidłowy.

Napisano

nie pokazuje biletu tylko ze bilet jest elektroniczny... czy oni nie maja w to wgladu?

Napisano

Nawet gdyby mieli wgląd we wszystko co kiedykolwiek zrobiłeś/aś w życiu, wolno Ci mieć bilet lotniczy nawet w 10 stron :) NIGDZIE nie jest napisane że masz obowiązek posiadać bilet w jedną stronę gdy wjeżdżasz na wizie imigracyjnej.

Napisano

Nie ma problemu z tym czy masz w dwie czy w jedna.

Nastaw sie tylko na troche dluzszy pobyt na lotnisku, bo musisz isc na imigration i tam wezma ci odciski palcow wbija pieczatke (GC) w paszport.

Po drugie pierwszy raz musisz na lotnisku isc do kolejki dla turystow.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...