Skocz do zawartości

N-400 Pytanie O Kilka Punktow - Jak Wypelnic?

micko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wystarczy wysłać certified mail, potwierdzenie dotarcia listu można sobie potem wydrukować ze strony http://www.usps.com/send/waystosendmail/ex...mailservice.htm

Oczywiście jak ktoś bardzo chce to można sie pobawić w return receipt. Kosztuje to parę dolarów.

Zwykłym listem bym nie wysyłała. Przechodzi sie potem udrękę, zastanawiając się "doszło czy nie"? :)

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Zwykłym listem bym nie wysyłała. Przechodzi sie potem udrękę, zastanawiając się "doszło czy nie"? :)

Jaka udreke? Pierwsze co USCIS zrobi po otrzymaniu petycji to zrealizuje czek (szybciej niz ktokolwiek by sie spodziewal), a o tym bank cie zawiadomi.

Wysylalem znajomemu zwyklym, doszlo bez problemow.

Napisano
Jaka udreke? Pierwsze co USCIS zrobi po otrzymaniu petycji to zrealizuje czek (szybciej niz ktokolwiek by sie spodziewal), a o tym bank cie zawiadomi.

Dokumenty z USCIS (lub do USCIS) lubią ginąć - coś o tym wiem. Jak nie przyjdzie Notice of Action i czek nie zostanie zrealizowany, to nie bardzo wiadomo co dalej robić - czekać, dzwonić na infolinię (horror) czy wysyłać wszystko jeszcze raz. Certfied Mail kosztuje $2.70, żadne pieniądze.

Napisano

No i jak wspomnialem wyslalem priority mail i dodalem certified mail - doszlo w 2 dni:) Teraz czekac na caly proces...a to pewnie troche zajmie niestety.

Napisano

Co do czeku masz racje...dostali dokumenty w srode z rana no i w czwartek czek juz byl zrealizowany:) Bardzoooo szybko....

Napisano

Nie wiem czy kogos to zainteresuje ale juz dostalem zawiadomienie na fingerprints - jakos szybko poszlo aplikacja wyslana 7 lipca, dostali 9, kasa pobrana 10 lipca a na 1 sierpnia fingerprints.

Napisano
Jak radzicie wyslac aplikacje N-400??? First class mail, Priority mail? Powinienem dodac Certified mail - z dowodem doreczenia? Zastanawiam sie gdyz adres i tak idzie na P.O Box...

Dzieki za podpowiedz

Tylko i wylacznie certified z potwierdzeniem odbioru ,zdarza sie ze dokumenty gina gdyz pracownicy biurowi sa ospali i wtedy jaka masz gwarancje ze poslales zawsze CErtified with Delivery Confirmation

Napisano
Czy mogę zapytać gdzie mieszkasz? Mój mąż szykuje się w końcu grudnia ;) Jesteśmy w Chicago.

Tez Chicago, sprawa idzie przez Nebraske ale to pewnie juz wiesz:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...