Jackie Napisano 7 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2008 Wystarczy wysłać certified mail, potwierdzenie dotarcia listu można sobie potem wydrukować ze strony http://www.usps.com/send/waystosendmail/ex...mailservice.htm Oczywiście jak ktoś bardzo chce to można sie pobawić w return receipt. Kosztuje to parę dolarów. Zwykłym listem bym nie wysyłała. Przechodzi sie potem udrękę, zastanawiając się "doszło czy nie"?
Jim Beam Napisano 8 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2008 Zwykłym listem bym nie wysyłała. Przechodzi sie potem udrękę, zastanawiając się "doszło czy nie"? Jaka udreke? Pierwsze co USCIS zrobi po otrzymaniu petycji to zrealizuje czek (szybciej niz ktokolwiek by sie spodziewal), a o tym bank cie zawiadomi. Wysylalem znajomemu zwyklym, doszlo bez problemow.
micko Napisano 8 Lipca 2008 Autor Zgłoś Napisano 8 Lipca 2008 Wyslalem priority i dodalem certified mail...wiec jest w porzadku teraz tylko czekac i czekac....
Jackie Napisano 8 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2008 Jaka udreke? Pierwsze co USCIS zrobi po otrzymaniu petycji to zrealizuje czek (szybciej niz ktokolwiek by sie spodziewal), a o tym bank cie zawiadomi.Wysylalem znajomemu zwyklym, doszlo bez problemow. Dokumenty z USCIS (lub do USCIS) lubią ginąć - coś o tym wiem. Jak nie przyjdzie Notice of Action i czek nie zostanie zrealizowany, to nie bardzo wiadomo co dalej robić - czekać, dzwonić na infolinię (horror) czy wysyłać wszystko jeszcze raz. Certfied Mail kosztuje $2.70, żadne pieniądze.
micko Napisano 12 Lipca 2008 Autor Zgłoś Napisano 12 Lipca 2008 No i jak wspomnialem wyslalem priority mail i dodalem certified mail - doszlo w 2 dni:) Teraz czekac na caly proces...a to pewnie troche zajmie niestety.
micko Napisano 19 Lipca 2008 Autor Zgłoś Napisano 19 Lipca 2008 Jaka udreke? Pierwsze co USCIS zrobi po otrzymaniu petycji to zrealizuje czek (szybciej niz ktokolwiek by sie spodziewal), a o tym bank cie zawiadomi.Wysylalem znajomemu zwyklym, doszlo bez problemow. Co do czeku masz racje...dostali dokumenty w srode z rana no i w czwartek czek juz byl zrealizowany:) Bardzoooo szybko....
micko Napisano 24 Lipca 2008 Autor Zgłoś Napisano 24 Lipca 2008 Nie wiem czy kogos to zainteresuje ale juz dostalem zawiadomienie na fingerprints - jakos szybko poszlo aplikacja wyslana 7 lipca, dostali 9, kasa pobrana 10 lipca a na 1 sierpnia fingerprints.
Jackie Napisano 24 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2008 Czy mogę zapytać gdzie mieszkasz? Mój mąż szykuje się w końcu grudnia Jesteśmy w Chicago.
gal Napisano 24 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2008 Jak radzicie wyslac aplikacje N-400??? First class mail, Priority mail? Powinienem dodac Certified mail - z dowodem doreczenia? Zastanawiam sie gdyz adres i tak idzie na P.O Box...Dzieki za podpowiedz Tylko i wylacznie certified z potwierdzeniem odbioru ,zdarza sie ze dokumenty gina gdyz pracownicy biurowi sa ospali i wtedy jaka masz gwarancje ze poslales zawsze CErtified with Delivery Confirmation
micko Napisano 25 Lipca 2008 Autor Zgłoś Napisano 25 Lipca 2008 Czy mogę zapytać gdzie mieszkasz? Mój mąż szykuje się w końcu grudnia Jesteśmy w Chicago. Tez Chicago, sprawa idzie przez Nebraske ale to pewnie juz wiesz:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.