karina Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 Oto sytuacje z jakimi mialam do czynienia (dla poprawy humoru) PISOWNIA ORGINALNA ZACHOWANA 1. "Chce przedluzyc wize turystyczna, ale ta wczesniejsza wygasla mi w grudniu 2006. No ale jak im nie wyslemy tej malej karteczki (autor ma na mysli I-94) to przeciez sie nie polapia w immigration, ze juz jestem nielegalnie". 2. " Chce przedluzyc pozwolenie na prace, ktore wygasa mi w lutym 2009. Na moje pytanie po co ten czlowiek sie tak spieszy uslyszalam: Bo ja nie powiniem byl wcale zadnych dokumentow skladac, wiec jak sprawdza moje dokumenty i zamkna sprawe to nic nie bede mial, a tak jak przedluze pozwolenie na prace to choc prawo jazdy bede mial" 3. Rekordzista ubiegajacy sie o obywatelstwo - 10 niezdanych egzaminow. 4. Forma G-325a - aplikant na pytanie "miejsce gdzie mieszkaja rodzice" wpisal: grave. 5. Forma G-325a - na pytanie " citizenship" odpowiedz byla : New Jersey 6. Forma N-400 - "employer": contractor (na kesz) 7. Forma I-130- pytanie "gdzie bedziesz ubiegal sie o legalizacje pobytu - miasto i stan" : doesn't matter 8. Forma I-131 pytanie kiedy planujesz wyleciec i na jak dlugo: 12/25/2008 1 week (a na osobnej kartce "powod wylotu": grandmother's funeral) 9. Forma I-864 pytanie o zarobki na rok: $250 10. Forma I-864 pytanie o majatek dodatkowy (assets) - wpisana kwota plus dopisane recznie objasnienie: $650 (engagement ring with diamond) 11. Forma N-400 pytanie o podroze: Canada - 2 hours 12. Forma I-485 pytanie o przynaleznosci do roznych grup, partii itd: I have a membership in the gym and in the library. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agula Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin20 Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Nie wiem czy sie smiac czy plakac ;/ ... Brak slow.. M. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackie Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Odpowiedź na pyt. 8 bije wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 ee to jeszcze nic,,gdzies czytalem o tym jak ktos komus napisal za flaszke dlaczego chce zostac dluzej na terenie USA i tam bylo napisane ze pracowalem na czarno i zarobilem tyle ze chce teraz zwiedzic troche USA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gucio Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 No to proponuje Wam posluchac podcastow ze strony http://podnosnik.us Szczegolnie ten o tytule "AGENCJA (nie do konca ) TURYSTYCZNA" Milego sluchania BTW. Wymaga zainstalowanego plugina QTime (to tak na marginesie gdyby kto mial problem z "odpaleniem" tego). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.