sly6 Napisano 9 Października 2008 Zgłoś Napisano 9 Października 2008 arras jak masz zrobic badania medyczne to masz prawie wize w kieszeni a jak masz to Cie do Kanady wpuszcza co do rozmowy to Jej nie bedziesz miec no chyba ze cos nie bedzie tak ale zazwyczaj jak sie dostaje papier na badania to zadnej rozmowy nie bedzie. mnie tylko jedno zastanawia,jesli masz zrobic badania i masz papiery zlozone przez Warszawe to musisz to zrobic w Polsce .No chyba ze przyslali Ci papiery do USA ze tam masz zrobic badania i tam odbierzesz wize na pobyt staly..
arras Napisano 10 Października 2008 Zgłoś Napisano 10 Października 2008 sly6 jeszcze raz wyjasnie, Ci moja sytuacje...... Papiery mam zlozone w Warszawce bo z Buffalo mnie wykopali z powodu, ze jestem w USA nielegalnie!!!!!! Jak bym byl legalnie przynajmniej 1 Roczek to by mi przyjeli w Buffalo!!!!!!!!!!!! Kazali mi wiec zlozyc wszystko do Warszawy. Zlozylem wiec do Stolicy ale tez mnie wykopali bo bylem zakrotki w punktach , mimo ze napisalem im ze czekam na ewaluacje oferty pracy w ichniejszym biurze pracy. Jak dostalem oferte to wyslalem jeszcze raz wszystkie papierki i bylo to dwa miesiace temu, a tydzien temu dostalem kwity na badania lekarskie z lista lekarzy w Nowym Jorku. Mysle wiec sobie co z interviev???????.Moj kolega tez dostal odrazu wezwanie na badania, potem kazali mu dostarczyc paszport do ambasady w Warszawie . Wyslal wiec paszport do kraju rodzicom a oni zawiezli go do ambasadki i wklelili wize. wszystko trwalo 4 miesiace. no zabij nie pojme
sly6 Napisano 10 Października 2008 Zgłoś Napisano 10 Października 2008 arras nie TY pierwszy i nie ostatni ktory nie bedzie miec rozmowy w Ambasadzie w Warszawie wiedza ze bedziesz w USA robic badania?
sly6 Napisano 10 Października 2008 Zgłoś Napisano 10 Października 2008 No to rob badania i moze w tym roku wlecisz na teren Kanady
arras Napisano 10 Października 2008 Zgłoś Napisano 10 Października 2008 Raczej w przyszlym, musze jeszcze sprzedac , mieszkanie , sklep i poczekac az mi sie dzieci urodza:), bo blizniaki w drodze.Zastanawiam sie jeszcze gdzie jechac, w jaki region Kanady, a ty co polecasz?
sly6 Napisano 10 Października 2008 Zgłoś Napisano 10 Października 2008 pamietaj abys wyjechal do konca waznosci wiz a Ty lubisz duzo Polakow,lubisz lagodne zimy ,lubisz np jezyk francuski .Teraz np na tzw topie jest Alberta ale duzo osob potrzebuje taka Prowincja Saskatchewan http://www.gov.sk.ca/
arras Napisano 10 Października 2008 Zgłoś Napisano 10 Października 2008 zastanawiam sie nad BC Vancouver i okolice , nieruchomosci troche drogie ale klimat fajny. Moze tylko troche zawilgotno ale po NY chyba dam rade Masz jakis fajny link do real estate Saskatchewan bylbym zobowiazany. Wizy jeszcze nie mam ale bedzie chyba wazna rok?
sly6 Napisano 10 Października 2008 Zgłoś Napisano 10 Października 2008 Wiza jest tyle wazna ile badania medyczne a One sa wazne 1 rok ale jak juz bedziesz miec wizy bedziesz wiedzial ile masz czasu na wjazd na teren Kanady.
arras Napisano 10 Października 2008 Zgłoś Napisano 10 Października 2008 No zobaczymy jeszcze wiz nie ma, jak beda bedziemy dumac!!!! Czyli twierdzisz ze interviev juz raczej nie bedzie? A ile czasu od badan lekarskich trzeba czekac na wizy?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.