Kamildzianka Napisano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2009 Tak, 2 zdjecia na to ORAZ 2 zdjecia na drugie = 4. Obywatele nie maja number A. Ty jestes Applicant. Ja bym zaznaczyla Status as Permanent Resident.
marla Napisano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam Mam pytanie. Jestem w USA od prawie trzech lat . Przyjechalam na wiezie turystyczniej i po jej wygasnieciu zostalam W Stanach. Teraz jestem po slubie i w procesie przygotowywania papierow do urzedu emigracyjnego. Moje pytanie dotyczy tego czy powinnam przyznac sie ze podczas mojego pobytuw USA prawie 2,5 roku pracowalam nielegalnie. Nie mialam SSN ale dostalam ITIN -(individual taxpayer identification number) i na tej podstawie rozliczalam sie z podatkow. Nie wiem czy w takiej sytuacji powinnam przedstawiac im rowniez moj W2.Prosze o porade kogos kto byl w podobnej sytuacji. Pozdrawiam ,Marlena
sly6 Napisano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2009 marla jesli rozliczalas sie sie podatkow to powinnas takie cos zaznaczyc..po 2 wiele razy juz bylo napisane na forum ze nielegalny pobyt jak i praca jest tzw przebaczana jak masz slub z obywatelem oraz legalizujesz pobyt na terenie usa,gorzej by bylo jakbys takie cos zalatwiala po za usa...
marla Napisano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2009 DZiekuje za Szybko odpowiedz. Wszystko dzieje sie na terenie Usa > Wiesz na poczatku chcialam ten fakt ukryc bo nie wiedzialam jak to moze byc odebrane przez oficera emi. ale masz racje lepiej sie przedstawic wszystkie papiery.Dziekuje jeszcze raz
sly6 Napisano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2009 i dobrze ze to zalatwiasz w usa..pamietaj do dostania gc nie ruszaj sie z usa...bo jak wyjdziesz to szybko nie wrocisz nawet majac meza z obywatelstwem.
Saka Napisano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2009 Do aplikacji na K1 wyczytalem, ze warto jest zrobic dziurki dziurkaczem na papierach i ze jest to mile widziane, czy tak samo w przypadku calego AoS? Mam juz gotowe papiery i zastanawiam sie, czy je dziurawic czy zszyc poszczegolne aplikacje, czy moze zostawic kazda osobno- oczywiscie w poprawnej kolejnosci. dzieki za pomoc.
kasjopeja Napisano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2009 Do aplikacji na K1 wyczytalem, ze warto jest zrobic dziurki dziurkaczem na papierach i ze jest to mile widziane, czy tak samo w przypadku calego AoS? Mam juz gotowe papiery i zastanawiam sie, czy je dziurawic czy zszyc poszczegolne aplikacje, czy moze zostawic kazda osobno- oczywiscie w poprawnej kolejnosci.dzieki za pomoc. A możesz napisać dokładnie jak to wszytko przygotowałeś tzn jakie formy i co dołączyłeś ? i za co płacisz? dzieki Kasia
KW Napisano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2009 Do aplikacji na K1 wyczytalem, ze warto jest zrobic dziurki dziurkaczem na papierach i ze jest to mile widziane, czy tak samo w przypadku calego AoS? Mam juz gotowe papiery i zastanawiam sie, czy je dziurawic czy zszyc poszczegolne aplikacje, czy moze zostawic kazda osobno- oczywiscie w poprawnej kolejnosci.dzieki za pomoc. Nie zszywaj! co najwyzej zepnij spinaczami. Dziurkami tez bym sie nie meczyla, nigdy nie widzialam moich papierow w binderze, zazwyczaj trzymaja je w zwyklych zoltych teczkach poukladaj jakos logicznie i dodaj cover letter wyliczjay co jest zalaczone, a czek na samej gorze
Kamildzianka Napisano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2009 A wiec zalatwilam dzisiaj zmiane info na SSC. Czy cos jeszcze trzeba zrobic, oprocz tego? Czy to juz koniec papierkowej roboty? (W ogole jestem z siebie taka dumna, bo sama pojechalam, sama znalazlam miejsce, sama zalatwilam, juz nie targalam meza ze soba. W ogole wszystkie papiery na AOS i EAD wypelnialam SAMA, bez niczyjej pomocy (GC przyszla bez interview), teraz sama zmienilam SSC - bomba! Chyba zaloze biuro pomocy imigrantom, haha :])
KW Napisano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2009 Gratulacje! Jesli pracujesz to musisz jeszcze uaktualnic I-9. No i zaloz sobie pudlo i odgladaj na bok wszystkie wspolne papiery "bona fide", za 2 lata ci sie przyda
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.